Politicienii au votat duminica pentru alegerile europarlamentare si nu au ratat ocazia sa faca declaratii politice. Insotiti de alaiul de presa, liderii au facut apel la populatie sa se prezinte la vot. Traian Basescu le-a cerut romanilor sa demonstreze ca suntem mai buni decat altii din Europa, iar fiica sa, Elena Basescu, a spus scurt ca s-a votat pe ea. Presedintele PSD, Mircea Geoana, spera ca Romania sa devina respectata in Europa, iar liderul liberalilor, Crin Antonescu, si-a exprimat votul pentru "inceputul unei epoci mai bune". Liderul UDMR, Marko Bela a declarat ca vrea o Europa care sa respecte si sa impuna drepturile minoritatilor.

Presedintele Traian Basescu, Liceul A.D. Xenopol, ora 9:00. Seful statului a venit la vot insotit de sotia si fiica sa mai mica, Elena Basescu. "Eu am dat un mesaj catre romani sa vina la vot. Am votat exact pentru motivul pentru care i-am rugat si pe romani sa o faca, pentru ca astazi suntem intr-o competitie. In toate statele Uniunii Europene se voteaza. Atasamentul fata de UE se vede si prin prezenta la vot. Primul motiv pentru a merge la vot este de a fi mai buni decat altii din Uniune".

Elena Basescu: "Am votat pentru mine, deocamdata atat. In afara de ce a transmis tatal meu, sa mearga la vot pentru ca este cel mai important, pentru ca se stie ca votul pentru Parlamentul European nu este atat de interesant pentru romani care ar trebui sa tina cont ca ce se intampla la Bruxelles ii afecteaza si pe ei".

Dupa ce a votat, seful statului s-a retras in hol si a asteptat ca fiica sa, Elena Basescu, sa vorbeasca in fata camerelor. Potrivit agentiei NewsIn, presedintele a glumit spunand ca fiica sa vorbeste mai mult decat el cu presa."Ce faci mai, vorbesti mai mult ca mine?", i s-a adresat seful statului fiicei sale mai mici.

Mircea Geoana, Liceul Jean Monnet, ora 10:00. Si-a facut aparitia impreuna cu sotia si cei doi copii ai sai. Neras si purtand doliu dupa tatal sau, presedintele PSD a declarat ca a votat pentru o Romanie prospera si respectata in Europa".

"Este un vot pentru cei care ne pot reprezenta cel mai bine in Europa, sunt batalii de dus in numele Romaniei in PE si de aceea indemnul meu este sa ii alegem pe cei mai buni profesionisti capabili sa spuna raspicat si ferm in Europa ca nici un fel de atac impotriva Romaniei nu este de acceptat, indiferent din ce familie politica ar putea sa vina un atac, din Olanda, din Germania, sau din alta parte.

Cei pe care ii vom trimite prin votul nostru trebuie sa spuna ca acest lucru nu este de acceptat, Romania este o tara care trebuie respectata si sa aiba demnitate in Europa".

Emil Boc, Scoala Radu Stoica din Cluj, ora 10:00. Premierul si presedintele PD-L a venit insotit de sotie si a declarat ca a votat pentru "acel partid care are cel mai bun program politic", pentru Romania si Europa. "Am dat un vot cu o tripla semnificatie: pentru partid, pentru Romania, pentru Europa. Pentru partidul care are cel mai bun program politic si cea mai buna lista de candidati, pentru Romania, ca interesele sa fie mai bine aparate la Bruxelles".

Crin Antonescu, Scoala Barbu Delavrancea, ora 10:30. Presedintele PNL a declarat ca a votat pentru o buna reprezentare a Romaniei in Parlamentul European. "Am votat pentru o buna reprezentare in Parlamentul European, pentru un inceput de speranta si pentru inceputul unei noi epoci in Romania. (...) Am votat intotdeauna acelasi partid pe care l-am votat si astazi in calitate de presedinte".

Marko Bela, Sancraiu de Mures, ora 9:00. "Am votat pentru solidaritatea maghiara din Romania, dar in acelasi timp sa reprezinte interesele tuturor cetatenilor. Eu cred ca pentru perioada care urmeaza va avea o importanta majora reprezentanta noastra la Bruxelles. Am votat pentru o Europa unita, o Europa a tuturor valorilor importante pentru noi. Am votat pentru o solidaritate europeana, pentru solidaritatea cetatenilor din Romania si pentru solidaritate a maghiarilor din Romania. Pentru o Europa care sa inteleaga, sa respecte si sa impuna drepturile minoritatilor".

George Becali: "Eu nu cred ca suntem cetateni europeni pentru ca in Europa e democratie, nu la noi unde talharii se plimba linistit pe strada iar eu nu am voie sa ies din Bucuresti. Eu nu imi pun speranta in aceste alegeri pentru ca in Romania mai dureaza ca sa fie democratie, intre 15 si 20 de ani. E bine, pentru ca nucleul PRM-PNG iese mereu la vot, iar eu maine voi fi europarlamentar. Aceste alegeri reprezinta o miza pentru mine, pentru ca de "maine voi putea sa plec in Europa, cu copiii in vacanta".

Ion Iliescu,liceul Jean Monnet, ora 11:30"Eu am votat toteauna cu cei care cauta in procesele de transformare, nu usoare, in procesele de consolidare, sa asiguram echilibrul si echitatea sociala. Nu toti vor asa ceva. Foarte multi vor inechitatea pentru ca asta ii favorizeaza pe ei.(...)

am votat cu cei care au aratat profesionalism si capacitate de a ne reprezenta bine in PE, in al doilea rand sa intarim acel grup politic parlamentar din PE, care a aratat consecventa si solidaritate in sprjinirea Romaniei, si in efortul de aderare si in perioada post-aderare, in momente delicate prin care au trecut romanii prin Europa. Cei care au fost alaturi de noi au fost cei cu care am votat eu.

"

Monica Macovei, scoala nr 19, Tudor Arghezi ora 11:00: "Am votat ca sa aducem in Romania bunastare si lege. (...) Eu pun accent pe aceste alegeri pentru ca Parlamentul European este singura institutie europeana in care oamenii din Europa isi trimit reprezentantii, iar Parlamentul European ia decizii care afecteaza viata tuturor, a romanilor si a celorlalti cetateni europeni. Este important sa fim acolo si sa participam la decizia politica europeana."