"Am aratat ca am ceva de zis, ca stiu sa-mi sustin proiectele si ca sunt o persoana coerenta", a declarat Elena Basescu duminica, la Iasi. Prezenta in parcul Copou, la Teiul lui Mihai Eminescu, candidata independenta la Parlamentul European a fost intrebata de un jurnalist in ce an s-a nascut poetul. "Eu nu am venit la o lectie de istorie sau la o emisiune-concurs", a replicat Elena Basescu.

La Iasi, ea s-a intalnit cu simpatizanti si jurnalisti, dar si cu anticarul Dumitru Grumazescu, care a prezentat mai multe detalii despre Mihai Eminescu.

In cadrul intalnirii, Elena Basescu a lasat sa se inteleaga ca politicienilor la inceput de drum nu le sunt iertate gafele, insa in cazul candidatilor la prezidentiale sau presedintilor de partide nu se intampla acelasi lucru. Totusi, campania a ajutat-o sa demonstreze ca nu este "fata lui tata":

In campanie, am reusit sa demontez macar 10% aceasta eticheta de "fata lui tata". Aceasta campanie electorala mi-a prins foarte bine pentru ca am avut ocazia sa ma prezint in fata oamenilor exact asa cum sunt. Independenta la momentul acesta, am aratat ca am ceva de zis, am aratat ca stiu sa-mi sustin proiectele si ca sunt o persoana coerenta, a spus Elena Basescu.