Theodor Stolojan i-a catalogat pe liberali drept niste "lacuste", intr-o conferinta de presa sustinuta sambata la Calarasi. Din cauza lor, actualul guvern nu a mai putut interveni prea mult in economie pentru a diminua efectele crizei, a opinat candidatul care deschide lista PDL la alegerile europarlamentare.

Modelul de crestere economica folosit de Romania a secat. Noi am avut ca model mai putini bani din tara si foarte multi din afara care veneau peste noi, prin investitii straine directe dar, din pacate, nu mai mult in centre de dezvoltare model, cum are Renault la Titu, ci in mall-uri, in banci, in piata de consum din Romania, in investitii imobiliare. Foarte bine, ne-au modernizat mall-urile, dar nu am dezvoltat potentialul de export.

(...)

Din cauza acestor lacuste liberale, noi nu am avut posibilitatea, cum au avut Franta si Germania, de a mari cererea prin deficite bugetare mai mari. Noi nu am putut, pentru ca noi o aveam deja marita de catre aceste lacuste liberale, pana nu se mai putea. Si atunci, guvernul a avut o singura posibilitate sa mareasca investitiile, sa taie cheltuielile neproductive cat se poate de mult si sa mute banii spre investitii publice.

Theodor Stolojan a reluat astfel tema lansata de colegul sau de partid Radu Berceanu, in urma cu doua saptamani. Acesta declara: Am mai fost la guvernare si ne-am confruntat cu tot soiul de probleme, apoi a ramas hoarda de lacuste liberale, care a tocat tot si acum ne-a lasat datoriile. Avem sa platim datorii, avem gripa (porcina - n.red.), avem criza economica...