Presedintele Consiliului National al PSD Adrian Nastase a lansat sambata, intr-o potare pe blogul sau, un atac dur la adresa Monicai Macovei, despre care afirma ca este o "persoana dubioasa", "ministru independent sub acoperire", "un justitiar mincinos, un simbol al esecului si al minciunii portocalii", care a distrus sistemul de Justitie din Romania.

Pornind de la initiativa Partidului Socialistilor Europeni de a intocmi o lista a "candidatilor indezirabili" pentru Parlamentul European, pe care se regaseste si Monica Macovei. Nastase o defineste pe aceasta ca fiind "acel fost procuror ceausist pe care il apara acum diversi «prieteni» din zonele obscure ale politicii europene", relateaza Mediafax.

  • "Macovei este in continuare aceeasi persoana dubioasa, utilizata de mercenari pseudo-politici din tot felul de zone pentru a promova interese meschine ale unora care vor sa castige in lumea globalizata folosind cozi de topor din tarile ce trebuie «fragezite» fie in numele asa-ziselor «conditionari democratice», fie in numele «democratiei portocalii » sau al justitiei, in care sa fie pedepsiti «coruptii» din «noile» tari europene si nu «corupatorii» din tarile mai puternice, fata de care s-ar justifica impunitatea pentru ca actiunea lor este realizata in numele si pentru valorile superioare ale economiei de piata «functionale»".
  • "Monica Macovei este o marioneta perfecta pentru aceste interese. Gata sa-si injure tara din orice pozitie, ministru independent «sub acoperire», «comisar» platit de ong-uri britanice, trimisa, probabil, sa explice in Macedonia cum trebuie facute privatizarile sau achizitionate fregate fara coruptie"
  • "A fost plimbata recent, precum girafele, prin pietele Bucurestiului, incercand sa se mimeze apropierea ei de romanii pentru care ar trebui sa se bata la Bruxelles. Nu am vazut de mult pe cineva atat de dezgustat de posibila atingere pe care ar putea sa o primeasca din partea oamenilor de pe strada. Fara halucinogenele propuse de o posibila colega, oamenii o vad pe Macovei asa cum este:  un justitiar mincinos, un simbol al esecului si al minciunii portocalii."

Adrian Nastase mai afirma ca "pedelistii se simt jenati in vecinatatea ei", "o cunosc dar nu au ce sa faca", pentru ca ei "stiu ca alianta Basescu-Macovei este la fel de stramba precum axa Bucuresti-Londra-Washington, care nu a functionat niciodata in interesul romanilor, ci doar pentru marunte intererse personale ale lui Basescu".