O remaniere guvernamentala este posibila, insa dupa alegerile pentru Parlamentul European, a declarat joi, la Nasaud, liderul PSD Mircea Geoana. Acesta a afirmat, totodata, ca nu are ce sa le reproseze ministrilor PSD, transmite Mediafax.

Intrebat de un jurnalist daca liderii coalitiei guvernamentale au in vedere o posibila inlocuire a unor membri ai Cabinetului Boc, Geoana a raspuns: "Tot ce e posibil, dar acum toata lumea sta sa astepte rezultatele alegerilor europarlamentare. Aceste alegeri sunt un test politic. Eu nu cred ca va exista un moment de instabilitate politica majora, dar orice este posibil, tinand cont de faptul ca principalul decident in PDL, Traian Basescu, e intr-o situatie de declin electoral foarte pronuntata."

Mai mult, presedintele social-democratilor sustine ca nu are ce sa le reproseze. "Ministrii PSD sunt oameni seriosi care incearca in conditii dificile sa se achite de datorii. Ce s-a intamplat la tezele cu subiect unic nu i se poate imputa Ecaterinei Andronescu. Sunt oameni care trebuiau sa-si faca datoria, nu si-au facut-o si trebuie sa plateasca din punct de vedere administrativ. Doamna Andronescu a depasit un moment extrem de dificil in relatia cu sindicatele, a evitat prin multa rabdare si blandete un moment de ruptura in viata scolara a Romaniei, inainte de tezele unice", a spus Geoana.

Premierul Emil Boc declara ca discutiile avute, luni seara, la grupurile parlamentare ale PDL, cu presedintele Traian Basescu, nu au vizat o eventuala remaniere guvernamentala, pentru ca aceasta nu reprezinta o prioritate in acest moment.