Dupa ce Marian Vanghelie a facut scandal in interiorul Coalitei din cauza numirilor la deconcentrate, liderul PSD Constanta, Radu Mazare, ameninta ca rupe protocolul cu PD-L la nivel judetean. Mazare a trimis un document conducerii PSD prin care avertizeaza ca, daca pana la sfarsitul lunii mai nu se numesc social-democrati in sapte fotolii la deconcentrate, va rupe protocolul de colaboare cu PD-L. Mazare acuza ministrii PD-L de tergiversarea numirilor dar si conducerea PSD care, in opinia sa, tolereaza abuzurile partenerilor de guvernare. Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, a declarat ca nemultumirile liderului constantean sunt indreptatite si vor fi discutate in viitoarea sedinta a Coalitiei.

Potrivit unui document aparut, joi, pe blogul lui Dan Andronic, Radu Mazare si Nicusor Constantinescu someaza conducerea PSD ca pana la sfarsitul lunii mai sa numeasca sapte persoane in functii de conducere ale institutiilor deconcentrate din Constanta.

Mazare da numele persoanelor respective si institutiile la care acestea trebuie sa fie numite: Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 2 Sud Est (Anghel Panait), Regionala CFR Infrastructura (Metin Apti), Regionala CFR Calatori (Vlad Tudor), Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura (Manaila Marian Sorinel), Secretariatul National Roman al Retelei Universitare de la Marea Neagra (Balut Lucian), Sanatoriul Balnear Techirghiol (Picoi Adrian), Inspectoratul Teritorial in Constructii Sud Est (Ion Florentin).

"Cerem imperativ tuturor ministrilor PSD din guvernul Emil Boc sa numeasca de urgenta persoanele nominalizate pentru a ocupa aceste functii in structurile regionale“, scrie Mazare in documentul trimis lui Mircea Geoana, Adrian Nastase, Marian Vanghelie, Liviu Dragnea si Biroului Politic al PSD.

Liderul social-democratilor constanteni acuza PD-L, in frunte cu Emil Boc si ministrii Radu Berceanu, Vasile Blaga si Gheorghe Pogea, ca au tergiversat propunerile PSD si au facut presiuni pentru instalarea propriilor oameni la institutiile care reveneau de drept PSD. "PD-L, conducerea nationala, a incurajat permanant si a sustinut numirea unor directori pentru structurile regionale cu sediul in judetul Constanta, desi acestea revin de drept PSD Constanta".

Mazare critica PD-L dar si PSD

Mazare trece la reprosuri la adresa conducerii PSD amintind ca organizatia sa a obtinut cel mai bun scor la alegerile din 2008 dar n-a primit „nici o companie nationala sau agentie nationala care isi are sediul pe teritoriul judetului Constanta"

"Disproportia repartizarii la nivelul judetului Constanta a acestor companii/agentii nationale intre PDL si PSD in raport cu rezultatul alegerilor generale din noiembrie 2008 la nivel judetean a creat o stare de nemultumire in randul membrilor organizatiei judetene PSD Constanta, care s-a amplificat odata cu tolerarea de catre conducerea nationala a PSD a abuzurilor partenerilor de coalitie“, se arata in documentul trimis conducerii PSD.

Cei doi lideri locali, Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, dau un ultimatum propriului partid si avertizeaza ca vor rupe protocolul de colaborare la nivel judetean cu PD-L daca pana la sfarsitul lunii mai nu rezolva problemele ridicate.

"In cazul in care pana la sfarsitul lunii mai nu se numesc persoanele nominalizate de PSD Constanta, vom considera protocolul de colaborare nul", ameninta Mazare.

Purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu-Duvaz, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca nemultumirile lui Radu Mazare "sunt indreptatite" iar problemele ridicate de acesta vor fi transate in sedinta coalitiei.

"Nu este singurul, aceste nemultumiri s-au mai evidentiat. Exista anumite intarzieri care, daca pana mai ieri erau justificate in lipsa unui act normativ, acum nu mai sunt, privind numirile in teritoriu ale unor sefi de deconcentrate asa cum s-a decis de catre ministrii din coalitie, de catre ministrii PDL. S-a discutat acest lucru si la ultima reuniune si, probabil, bilantul la viitoarea reuniune a Coalitiei va raspunde si acestor nemultumiri", a declarat Duvaz.