Contractul de achizitionare a softului pentru alegerile europarlamentare a fost incheiat, informeaza miercuri AEP.

"Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) informeaza ca a incheiat contractul pentru achizitionarea serviciilor de programare de software de aplicatie pentru realizarea sistemului de proceduri si instrumente software de prelucrare a datelor si editarea de rapoarte necesare centralizarii rezultatelor votarii pentru alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European cu operatorul economic S.C. Siveco Romania S.A", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Valoarea totala a contractului reprezinta echivalentul a 340.000 euro, fara TVA, care include atat valoarea aplicatiei informatice necesare, cat si valoarea asistentei tehnice asigurata 24 din 24 de ore in cele 49 de locatii din intreaga tara pe toata desfasurarea etapei de centralizare a voturilor si repartizarea mandatelor.

"In conformitate cu legislatia in vigoare, in cursul zilei de astazi, 27 mai a.c., programele de calculator achizitionate vor fi certificate spre neschimbare. Incepand de maine, 28 mai a.c., programele de calculator pot fi puse la dispozitia partidelor angajate in competitia electorala, la cererea acestora", se mai arata in comunicatul Autoritatii Electorale Permanente.

SIVECO Romania este un partener constant al institutiilor de stat si a primit in ultimii ani sute de milioane de euro din contracte publice. In ultimii ani, in urma unei licitatii restranse, firma a castigat un contract de 2,75 milioane euro cu Armata, pentru a realiza un sistem informatic de sprijin al actiunilor militare (SISAM). De asemenea a mai castigat contracte de la Primaria Bucuresti, Ministerul Comunicatiilor si Nuclearelectrica.

In anul 2005, SIVECO a fost in centrul unui scandal dupa ce “Evenimentul zilei” a dezvaluit ca firma a primit, fara licitatie, in timpul guvernarii PSD, contracte de stat de 182 de milioane de dolari pentru “Sistemul Educational Informatizat”.