Liberalii s-au plimbat duminica prin Oltenia, s-au amestecat prin targuri si oboare cu negustori plictisiti si toropiti de caldura. Norica Nicolai a facut mici cumparaturi, a lasat bacsis ca sa-si aminteasca negustorul la vot de PNL. Crin Antonescu a facut ce s-a priceput mai bine: l-a atacat pe Traian Basescu, de data asta cu un banc. Liberalii au promis ca vor aduce bani europeni dar n-au vorbit prea mult despre Bruxelles, ci mai mult despre salarii si pensii.

  • La ora 9:30 in targul de la Osica de Sus, judetul Olt, isi face aparitia candidatul PNL pentru europarlamnetare Norica Nicolai. Putinii tarani care au mai ramas sa-si vanda marfa sunt sufocati de bisnitarii care vand haine second hand, adidasi, seminte si alimente de baza. Dintr-un jeep gri coboara primul om de pe lista PNL, Norica Nicolai. Insotita de cativa militanti , primari si consilieri locali intra pe poarta de beton a targului. "Vreau sa-mi iau butoi azi, trebuie sa cautam. Hai sa ne uitam dupa butoaie". Sunt primele cuvinte ale candidatei PNL. "Sa traiti bine" o intampina un consilier local si ii inmaneaza un pliant cu toti candidatii PNL la europarlamenatre. 
  •  "Doar pliante ne dati? Sepci, tricouri n-aveti?" intreaba un bisnitar care vinde haine second hand. Nicolai se intretine cu edilii locali si merge printre tarabe. Cumpara capsuni, cartofi, marar si lapte. Un batranel care vinde verdeata, multumit ca staff-ul de campanie i-a cumparat patru legaturi de marar spune ca ii voteaza "pe oamenii galbeni". Nu stie cine este doamna, nu a vazut-o in viata lui dar voteaza cu PNL.

  • La Corabia, acelasi film. Norica Nicolai se plimba prin piata orasului, sta de vorba cu oamenii si se lasa induplecata sa cumpere o sticla de lapte. "Ce sa fac mamaie cu laptele? Tuica n-ai, mai buna era o tuica de cumparat. Hai ca iau si laptele". In fata pietei, viceprimarul orasului a strans cativa zeci de militanti PNL care au sarcina sa o insoteasca pe Norica  Nicolai la o plimbare pe strazi. Toti militantii poarta tricouri si sepci galbene cu inscriptia "Fereastra Cora". 
  • Plecam spre Scornicesti, locul de bastina al lui Nicolae Ceausescu. Este ora 14:07 si orasul e pustiu. In niste boxe obosite urla imnul PNL. Un consilier local se agita si anunta gatuit de caldura in microfon ca presedintele PNL, Crin Antonescu insotit de candidata la europarlamentare, Norica Nicolai sosesc in oras. Pe o banca doi domni comenteaza venirea liderului PNL. "Ce tot urla ala acolo. Hai sa mergem si noi. Nu ma duc ba, le dau cate o masa astora care sa duc acolo. N-am nevoie de pomana lor. Toti sunt la fel. Cat au fost la guvernare au furat de-au stins, acu vor voturi"

  • Norica Nicolai rosteste primul discurs electoral, in mijlocul orasului: "Asfaltarea drumurilor depinde de domnul primar, de noi europarlamentarii depinde sa aducem fonduri pentru Romania. Vom fi alaturi de toti primarii care inteleg sa ia banii Europei sa-i aduca aici si sa-i faca sa contribuie la binele fiecaruia dintre noi.  Noi am venit la dumneavoastra pentru a va ruga sa va ganditi la viitorul generatiilor viitoare, sa va ganditi la viitorul comunitatilor dumneavoastra si sa dati un vot pentru Romania si pentru sansa ei europeana
  • Printre atacuri la adresa guveranarii Norica Nicolai il prezinta pe presedintle de partid ca viitor presedinte al tarii: "7 iunie este un mare pas catre o conducere liberala a acestei tari, este nevoie ca dupa 20 de ani Romania sa fie condusa de un om care pretuieste liberatatea, care ii respecta pe oameni si care isi doreste ca generatiile urmatoare sa aiba o tara a lor care sa-i merite si care sa o merite.  Doamnelor si domnilor acest om se numeste Crin Antonescu
  • Presedintele PNL si-a inceput discursul cu un atac la Traian Basescu: "Avem un presedinte care vrea sa lupte cu coruptia care vrea sa lupte cu necinstea care vrea sa lupte cu multe lucruri dar numai sa nu fie in curte la dansul si in partid la dansul. A facut un integ scandal pentru ca i-a fost frica de un singur om -de Norica Nicolai si de asta noi toti barbatii din PNL am considerat ca nu ne e rusine ci, suntem mandri ca in fruntea listei noastre pentru Parlamentul Europen sa stea o femeie desteapta, cu personalitate, cu deminitate si o femeie cu inima mare".
  •  "Este important cine ne reprezinta la Bruxelles pentru ca acolo se adopta foarte multe legi care se aplica in Romania pentru ca tara noastra este membru al Uniunii Europene cu drepturi si obligatii depline de doi ani deja. Pentru ca votul celor care lucreaza in agricultura, in administratie, viata tuturor cetatenilor romani este influentata de modul in care interesele noastre sunt aparate la Bruxelles.

  • Restul discursului n-a avut nici o legatura cu alegerile europene. Antonescu n-a mai vorbit despre Parlamentul European, ci s-a intors la temele interne si a reluat atacurile impotriva coalitiei PDL-PSD: "Nu este permis in Europa anului 2009 ca niste oameni care ii platesc pe politicieni si ii voteaza pe politicieni adica dumneavoastra contribuabili si cetateni ai Romnaiei sa fiti bajocoriti in halul acesta cu minciuni. Si vorbesc exact cu nume si prenume si ii intreb pe Traian Basescu, pe Mircea Geoana, pe Emil Boc, pe Ecaterina Andronescu, pe Marian Vanghelie, pe Adrian Videanu daca in prima zi cand au venit la putere au marit asa cum au promis salariile profesorilor cu 50%, daca au dublat pensiile , daca au dat a 13-a pensie, daca au dublat subventiile la agricultura, daca au sporit locurile de munca, daca au facut intr-adevar ce au promis in campania electorala?”
  • In incheiere presedintele liberalilor le-a spus cetenilor si un banc politic cu tinta directa Traian Basescu: "Am sa va spun un banc din seria celor cu Alba ca Zapada. Traian Basescu pe post de mama vitrega intreaba oglinda" Oglinda, oglinjoara cine este cel mai bun presedinte din tara" Iar oglinda ii raspunde:"Da-te la o parte sa ma uit".