Presedintele Traian Basescu a tuns o oaie, duminica, la concursul de tuns oi de la sarbatoarea "Hora Bucovinei" din Bucsoaia, ciobanii declarandu-l pe seful statului castigatorul concursului. In plus, presedintele a primit de la localnici o bundita populara de jder, un suman de la un cioban si o palarie traditionala, potrivit NewsIn.

Sarbatoarea "Hora Bucovinei" marcheaza urcatul oilor pe munte si se afla la cea de-a doua editie.

"Acum cateva minute eram la Nasaud. Am sosit dupa o jumatate de ora, aici la Bucsoaia. Vazand tara Nasaudului, Bucovina, vazand oamenii lor, traditiile, ca sef al statului roman nu poti decat sa fii mandru de tara ta. Ma bucura ca in ultimii ani, in tot mai multe locuri din tara se organizeaza sarbatori populare. Poate ele sunt semnul nevoii noastre de a fi impreuna si sunt convins ca aceste sarbatori nu fac decat sa consolideze solidaritatea intre romani. Numai fiind solidari putem merge inainte intr-o lume dificila, tot mai aspra", a afirmat Traian Basescu.

El a marturisit ca a venit in Bucovina la insistentele sotiei, dar mai ales ale soacrei sale: "Chiar inainte sa plec, azi, ne intrebam daca sa mergem doar pana la Nasaud sau si pana la Bucsoaia. Sotia a spus sa mergem si pana la Bucsoaia. Dar cel mai tare a spus soacra. Eu i-am spus: Ea a spus: . Asa ca a trebuit sa dau curs nu numai bucuriei, dar si placerii de a reveni pe meleagurile sotiei mele", a adaugat seful statului.

Intrebat de o jurnalista daca va candida pentru un nou mandat de presedinte, Traian Basescu a replicat: "Hai domne, deocamdata avem criza, sunt europarlamentarele, de asta va arde acuma?"