Presedintii principalelor partide politice au executat, vineri, tumbe electorale prin tara. Presedintele PSD, Mircea Geoana s-a jucat cu lopetica rosie in nisip impreuna cu doua fetite la Targu Jiu in timp ce colegul de Coalitie, presedintele PD-L, Emil Boc a tras suturi la poarta, in Bacau. In schimb, liderul din opozitie, liberalul Crin Antonescu a batut matanii in biserica din Mirauti unde erau unsi domnitorii Moldovei.

Aflat in vizita la Targu Jiu, presedintele PSD, Mircea Geoana s-a plimbat in cautarea alegatorilor si prin parcul din oras. Trecand pe langa locul de joaca amenajat, Geoana s-a oprit langa un grup de mamici si copii. Social democratul a intrat in vorba cu copiii care se jucau in nisip si nu s-a sfiit sa se bucure de clipele copilariei, jucandu-se cot la cot cu doua fetite in nisip, transmite agentia Mediafax. Desi, initial, Geoana pusese mana pe o grebla albastra a sesizat imediat ca este in campanie electorala si a ales o lopetica rosie.

Premierul si presedintele PD-L, Emil Boc a vizitat, vineri, Universitatea din Bacau. S-a intretinut cu majoretele si jucat fotbal cu studentii. Boc a oprit meciul de fotbal intre doua echipe de studenti, a tras la poarta aratandu-se incantat de veleitatile de fotbalist pentru ca a marcat de fiecare data.

Premierul a schimbat locul cu portarul cu conditia ca lovitura de pedeapsa sa fie executata de o domnisoara arbitru, transmite Mediafax. De aceasta data presedintele PD-L nu a facut fata primind gol din prima.

Liderul principalului partid din Opozitie, liberalul Crin Antonescu a vizitat Suceava si a facut exces de evlavie la biserica din Mirauti. Antonescu a baut matanii si s-a miruit in biserica in care odinioara erau unsi domnitorii Moldovei inainte de inscaunare. Vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian nu a ratat ocazia sa faca o remarca electorala: "ar putea fi botezul viitorului presedinte al Romaniei".

Presedintele PNL, Crin Antonescu, fost primit de preotul paroh care l-a binecuvantat si a rostit o rugaciune pentru acesta.

"Am fost la Biserica Mirauti cu o semnificatie speciala, cu o dimensiune istorica si spirituala aparte, careia am vrut in acest moment sa-i trec pragul. Fiind la Suceava, am vrut sa ma inchin la Biserica Mirauti", a declarat presedintele PNL la conferinta de presa.