Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Suceava, ca fostii liberali care acum sunt membri ai PDL au posibilitatea sa revina in partid doar inainte ca Traian Basescu sa piarda alegerile prezidentiale, transmite NewsIn. Antonescu a aratat ca organizatia PNL Suceava a fost slabita de „tradarea lui Flutur” si a afirmat ca fostii liberali care acum sunt membri PDL au facut o eroare, dar ca pot reveni in partid inainte de „caderea lui Traian Basescu”.

„Daca cei care au plecat realizeaza acum cat de mincinoase au fost promisiunile lui Traian Basescu si ale Partidului Democrat, daca realizeaza in ce eroare si in ce fundatura au intrat din cauza aliantei care le-a fost impusa de catre Traian Basescu, pot acum sa reactioneze in consecinta. Daca aceste idei le vor veni dupa caderea lui Traian Basescu, nimeni din PNL nu ii va crede”, a spus Antonescu.

El a spus ca, dupa ce Traian Basescu va pierde alegerile, se va pune capat navetismului politic in PNL. "Trebuie pus odata capat acestui navetism oportunist care starneste tot felul de puseuri doctrinare in functie de situatia politica, de cine e la putere sau nu mai e la putere”, a spus Antonescu. Seful PNL a afirmat ca partidul sau are portile deschise pentru „toti oamenii cinstiti”, dar ca unor fosti liberali nu li se da voie sa revina in partid.

„Eu nu contest ca fostii liberali vor sa sa intoarca in partid, dar nu li se da voie. PNL are portile deschise pentru toti oamenii cinstiti care cu onestitate si din principiu doresc sa intre in acest partid”. Antonescu a declarat ca Valeriu Stoica ar fi plecat din PNL pentru ca spera ca va fi cel desemnat de Traian Basescu sa realizeze un proiect de reconstructie a dreptei. „Fostii colegi care ne-au parasit s-au angajat la un stapan pe care fie nu-l cunosteau, fie l-au subestimat. Valeriu Stoica, pretins strateg, s-a inselat cand a presupus ca la curtea domnului Basescu va fi vreodata investit cu proiectul de reconstructie a dreptei, si ma suprinde avand in vedere experienta si dibacia sa”, a spus Antonescu.

Seful PNL sustine ca o parte din fostii liberali au fost santajati sa paraseasca partidul. „Nu cred ca au plecat din ratiuni doctrinare, nu cred ca au plecat pentru ca, vezi Doamne, nu se regaseau in liberalismul lui Tariceanu. Eu cred ca au plecat pur si simplu pentru ca la acel moment parea iminenta caderea guvernului Tariceanu, au plecat din oportunism, au plecat sub diverse forme de presiune sau chiar santaj”, a mai spus Antonescu.

Purtatorul de cuvant al PNL, Varujan Vosganian, a aratat ca PLD ar fi fost infiintat pentru a lua locul PNL in Alianta DA. „Partidul Liberal Democrat era menit sa substituie Partidul National Liberal in Alianta Dreptate si Adevar, astfel incat sa se refaca o alianta a dreptei, iar PNL sa ramana in afara acestei aliante si chiar in afara Parlamentului”, a afirmat Vosganian.

El a precizat ca fostii liberali care acum sunt membri PDL sunt „cei mai servili supusi” ai lui Traian Basescu, spre deosebire de fostii membri PD.

„Acesti oameni care isi asumau liberalismul autentic in momentul in care au plecat din PNL s-au trezit coloana a cincea a lui Traian Basescu in noul PDL. Cei mai servili supusi ai lui Traian Basescu in PDL sunt tocmai fostii nostri colegi”, a spus Vosganian.