Prim-vicepresedintele PDL, Theodor Stolojan a anuntat, vineri, la Targoviste ca Traian Basescu este candidatul PDL pentru prezidentiale. Este primul anunt clar in acest sens, dupa o serie de aluzii facute de seful statului, din care se intelegea ca va candida. Traian Basescu a spus insa ca e posibil si sa se retraga din cursa daca economia va inregistra derapaje majore.

"Ne asteapta in acest an inca doua confruntari mari. Alegerile europarlamentare, iar la sfarsitul toamnei alegerile pentru presedintia Romaniei. Candidatul nostru este actualul presedinte Traian Basescu. Insa pentru moment trebuie sa ne concentram pe primul hop pe care trebuie sa il trecem", a declarat Stolojan la Targoviste.

"Daca vom avea un derapaj, adica un somaj de peste 10 la suta, nu voi mai candida pentru un nou mandat. Cred ca ar fi imposibil sa te mai adresezi romanilor atunci cand somajul ajunge la aceasta cifra catastrofica. Iar, daca eu voi lua decizia de a-mi asuma un derapaj economic, voi lasa ca PDL sa decida pe cine va propune candidat la prezidentiale", a afirmat seful statului, duminica trecuta, la Realitatea TV.

Pe de alta parte, acum doua saptamani, presedintele statului a dat primele semne ca va intra in cursa electorala. Traian Basescu declarase pe 9 mai, cu ocazia lansarii candidatilor PDL la europarlamentare: "Spre insatisfactia multora, vreau sa va spun ca o sa umblu mult in tara in perioada urmatoare... si nu numai in luna mai, si in iunie, si in iulie, august, septembrie, octombrie, decembrie si in ianuarie", precizand ca "macar PDL sa se ocupe de campania pentru europarlamentare si nu pentru prezidentiale. Toate la timpul lor".