Surorile liderului taranist, Corneliu Coposu, alaturi de fostul presedinte al PNTCD, Ion Diaconescu, contesta calitatea de lider PNTCD a lui Marian Milut, somandu-l sa nu isi mai asocieze imaginea cu cea a lui Corneliu Coposu, un "gest de impostura", informeaza Mediafax. Intr-o scrisoare deschisa, Rodica Coposu, Flavia Balescu si Ion Diaconescu arata ca Milut a minimalizat "crezul si eforturile celor care au luptat, au suferit si au recladit partidul".

Am aflat cu neplacere ca in campania electorala pentru alegerile europarlamentare folositi un material in care asociati imaginii dumneavoastra imaginea fratelui nostru, respectiv a prietenului si a colegului meu de suferinta si de lupta politica, Corneliu Coposu.

Desigur, el apartine PNTCD - si este firesc ca partidul sa se sprijine in continuare pe el. Ne amintim insa cum, in diferite imprejurari, ati minimalizat crezul si eforturile celor care au luptat, au suferit si au recladit partidul.

Va reamintim ca, incepand cu 24 august 2008, in urma congresului extraordinar din acea data, la care am participat alaturi de alte sute de delegati, nu mai faceti parte din conducerea partidului, chiar daca, prin tertipuri avocatesti, ati intarziat pana acum inregistrarea noii conduceri si ati impiedicat astfel activitatea PNTCD.

Toate acestea ne fac sa consideram ca fiind total nepotrivita asocierea dumneavoastra cu imaginea lui Corneliu Coposu. Va somam sa renuntati la aceasta impostura!

Marian Petre Milut ocupa primul loc pe lista PNTCD pentru alegerile europarlamentare. In cadrul lansarii candidatilor, Milut a prezentat un clip in care era inserata si o imagine a lui Corneliu Coposu, rostind un discurs in calitate de presedinte al partidului.