Principele Radu, candidat la presedintia Romaniei, sustine ca politicienii care conduc Romania se preocupa prea mult de sarbatori campenesti si lansari electorale si ii acuza de "iresponsabilitate, obtuzitate si egoism" in aceasta perioada de criza, relateaza Mediafax.

"Patru greseli au agravat criza economica in perimetrul romanesc, toate strict determinate de iresponsabilitate, obtuzitate si egoism", sustine el.

Cele patru greseli acuzate de Principele Radu:

  1. Incapacitatea liderilor de a lua in calcul prognozele si de a proiecta durabil in domeniul economic si financiar
  2. Votarea unor legi pentru scopuri pur electorale sau servind interesele catorva in detrimentul tuturor celorlalti
  3. Introducerea, intr-un moment nepotrivit, a unor reglementari fiscale restrictive de tipul impozitului forfetar, care ingreuneaza, daca nu distruge, in conditii de criza economica, viata multor intreprinderi mici
  4. Management politic clientelar al banilor publici - poate cea mai grava eroare

El a aratat ca, de la declansarea crizei economice, "doua tendinte puternic daunatoare pentru societate se accentueaza pe zi ce trece": functionarea tot mai putin performanta a autoritatilor publice si decuplarea periculoasa dintre stat si societate.

"Nu este momentul serbarilor campenesti, al interminabilelor lansari electorale, nu este nici un motiv de petrecere. Daca nu se termina circul politicianist, o sa se termine painea, pentru prea multi dintre oamenii acestei tari", a mai spus Principele Radu.

In opinia sa, cresterea economica relativa din ultimii 8-9 ani a facut ca oamenii sa ignore promisiunile neonorate ale politicienilor, dand astfel nastere la "doua lumi, una in care cei care au fraiele tarii promit si nu fac si alta in care oamenii sunt obisnuiti sa-si rezolve singuri problemele, adesea dincolo de legi, pentru ca din partea liderilor si a institutiilor au pierdut orice speranta".