Presedintele PNL Crin Antonescu sustine ca seful statului, care s-a aratat luni, intr-o intalnire cu un grup de romani la Ambasada Romaniei din Paris, dezamagit de sine pentru cooptarea PSD la guvernare, "se prostitueaza electoral pentru un pumn de voturi" si ca este umilitor pentru Romania si romani sa aiba un presedinte care face acest lucru, se arata intr-un comunicat remis agentiei Mediafax.

"Umilitoare mi se pare situatia unui presedinte al Romaniei care, in curtea Ambasadei de la Paris, in fata a 70 – 100 de cetateni romani care traiesc acolo, se milogeste pur si simplu, se prostitueaza electoral, vaicarindu-se ca are un Guvern in tara pe care de fapt nu-l doreste, care nu-l reprezinta. Nu e normal ca presedintele Romaniei sa se prostitueze electoral pentru un pumn de voturi si sa denunte si sa regrete si sa se autoflageleze la Paris pentru ceea ce a facut in Romania", a spus presedintele PNL.

"Liderul liberal a subliniat si deficientele pe care Traian Basescu le creeaza Romaniei in relatiile externe. Unul dintre exemple este raspunsul agresiv al lui Basescu legat de situatia din Republica Moldova. Presedintele PNL a apreciat ca nu sunt de dorit declaratii riscante precum cele ale sefului statului si ca politica Romaniei, ca membru UE, nu poata sa iasa din linia comuna celorlalte State Membre. De asemenea, Crin Antonescu a subliniat ca axa Bucuresti – Londra – Washington a fost, din nefericire pentru Romania, doar o expresie lipsita de orice consistenta sau masura benefica pentru statul roman", se arata in comunicat.

"In patru ani Traian Basescu a avut doar prilejul sa povesteasca despre Marea Neagra din spatele domnului presedinte Bush. Cat despre o relatie cu Londra, nici nu poate fi vorba", a conchis presedintele PNL.

Presedintele Basescu a declarat, luni seara, la o intalnire cu reprezentantii comunitatii romanesti din Paris, ca s-a dezamagit si pe sine cand a luat decizia de a sustine, in decembrie 2008, o alianta intre PDL si PSD, spunand ca a facut aceasta pentru a asigura stabilitatea politica a Romaniei. "Multi dintre dumneavoastra ati sustinut o alta solutie decat cea de stanga. Cred ca, prin solutia politica pe care am gasit-o in luna decembrie, pe multi dintre dumneavoastra v-am dezamagit. Sa stiti ca m-am dezamagit si pe mine insumi", le-a spus Traian Basescu membrilor comunitatii romanesti din Paris.