Mic test pentru candidatii la europarlamentare

Sunteti de acord cu parteneriatele civile sau casatoriile intre persoane de acelasi sex? Dar cu legalizarea drogurilor usoare? Cu sinuciderea asistata?

de Dan Tapalaga, Attila Biro     HotNews.ro
Miercuri, 20 mai 2009, 10:10 Actualitate | Politic


Casatorie, parteneriat civil sau subiect tabu?
Foto: AGERPRES
Toti candidatii la europarlamentare chestionati de HotNews.ro se opun casatoriilor intre persoane de acelasi sex iar cativa sunt de acord cu parteneriatele civile. Cu o exceptie, candidatii se opun legalizarii drogurilor usoare iar cativa ar fi de acord cu sinuciderea asistata. Unii au refuzat pur si simplu sa raspunda la intrebari. HotNews.ro a testat capacitatea candidatilor la europarlamentare de a-si asuma o pozitie pe teme delicate, altele decat criza si atragerea de fonduri europene, despre care toti vorbesc fara prea mari riscuri. Vezi in articol cum au raspuns Adrian Severin, Ioan Mircea Pascu, Rovana Plumb, Theodor Stolojan, Traian Ungureanu, Cristian Preda, Norica Nicolai, Adina Valean, Renate Weber

Primilor trei candidati de pe listele PSD, PDL, PNL si UDMR li s-a trimis un set de intrebari cu precizarea ca nu sunt cele mai arzatoare probleme ale Romaniei, dar ca unii cetateni vor sa afle cum se raporteaza candidatii la ele. Sunt teme dezbatute intens in alte tari UE, evitate cu grija in Romania din cauza ca toate trei – casatoriile sau parteneriatele civile intre persoane de acelasi sex, legalizarea drogurilor usoare si sinuciderea asistata –  nu aduc voturi, dimpotriva, se lovesc de mentalitatea electoratului majoritar, profund traditionalist si de rigiditatea Bisericii Ortodoxe.

Iata cele trei intrebari transmise primilor trei candidati la europarlamentare de pe listele partidelor:
 • Sunteti de acord cu casatoriile homosexuale? Da sau nu? Dar cu parteneriatele civile? Da sau nu? Argumentati-va pozitia.
 • Sunteti de acord cu legalizarea drogurilor usoare? Da sau nu? Argumentati-va pozitia. 
 • Sunteti de acord cu sinuciderea asistata? Da sau nu? Argumentati-va pozitia. 
Redam mai jos integral raspunsurile candidatilor.

PSD

Pascu, Vanghelie si Severin
Pascu, Vanghelie si Severin
Foto: AGERPRES
Adrian Severin si Ioan Mircea Pascu au trimis un raspuns comun:
1. Nu acestea sunt actualmente problemele cele mai presante pentru societatea romaneasca din perspectiva europeana.
2. Le vom aborda si pe acestea cand societatea romaneasca va fi pregatita sa o faca.
3. Aceste chestiuni nu au fost transate nici in Parlmamentul European, care le-a inregistrat doar si a recomandat numai inceperea reflectiei asupra lor.
4. In plus, in politica nimic nu este alb sau negru, ci, cel mai adesea, cenusiu, in cel mai bun caz.

Rovana Plumb
1. Pentru mine, casatoria este intemeiata pe relatia dintre un barbat si o femeie. Deci raspunsul este nu. In ceea ce priveste parteneriatele civile, nu cred ca trebuie sa constituie, cel putin momentan, o prioritate legislativa.

2. Cred ca legalizarea drogurilor usoare poate fi facuta numai dupa analize serioase in acest sens. Daca expertii ofera date concrete si credibile cum ca un regim juridic mai permisiv are rezultate mai bune, atunci putem lua in discutie subiectul. De asemenea, legalizarea trebuie sa tina cont si de efectele medicale benefice (act medical) si contrare asupra organismului.

3. Nu sunt de acord, odata legalizata, nu va putea fi controlata. Daca eutanasia ar fi legalizata, ar fi ucisi si pacienti care nu si-au dorit acest lucru. Dreptul la viata este fundamental iar sinucuderea asistata va submina in cele din urma ingrijirea medicala, in special ingrijirea paliativa, si va submina serios relatiile doctor-pacient.

Nota redactiei: Pe 14 ianuarie 2009, Parlamentul European a votat asa numitul raport Catania referitor la drepturile fundamentale. Intre altele, la doua din punctele din raport se arata ca Parlamentul European:
 • La punctul 75: "Invita statele membre care au adoptat reglementari in privinta parteneriatului intre persoane de acelasi sex sa recunoasca dispozitiile adoptate de alte state membre, care au efecte similare; invita aceste state membre sa propuna linii directoare pentru recunoasterea reciproca, intre statele membre, a legislatiei existente, in vederea garantarii faptului ca libertatea de circulatie in Uniunea Europeana a cuplurilor de persoane de acelasi sex se aplica in conditii egale cu cele pentru cuplurile heterosexuale".
 • La punctul 76: "Solicita insistent Comisiei sa prezinte propuneri care sa garanteze aplicarea de catre statele membre a principiului recunoasterii reciproce in cazul cuplurilor homosexuale, casatorite sau inregistrate ca parteneri civili, mai ales atunci cand acestea isi exercita dreptul la libera circulatie, in temeiul legislatiei UE”.  
Raportul a fost votat de catre toti europarlamentarii PSD, inclusiv de catre Adrian Severin, Ioan Mircea Pascu, care evita astazi un raspuns transant.

PDL

Theodor Stolojan: "Nu sunt temele mele de discutie". Monica Macovei n-a putut fi contactata, fiind plecata din tara.

Traian Ungureanu: "Mi se pare bizara alcatuirea acestui pachet cand problemele europene ale Romaniei sunt cu totul altele."

Nota redactiei: Luni, in timpul discutiei on line HotNews.ro, Ungureanu a raspuns la o intrebare pe tema casatoriilor intre persoane de acelasi sex: “Nu sint adeptul casatoriilor homosexuale, dar admit dreptul la uniuni civile.”

Cristian Preda
1. Casatoria trebuie sa ramana uniunea dintre femeie si barbat. E o chestiune religioasa. Nu ne sta in putere sa redefinim doctrina Bisericii, indiferent de cultul caruia ii apartinem. Am, in schimb, convingerea ferma ca in plan civil, politic sau social homosexualii si lesbienele trebuie sa aiba aceleasi drepturi, inclusiv la parteneriate sau uniuni care sa nu-i discrimineze. Ei pot fi inegali in fata lui Dumnezeu, nu si in fata semenilor lor.
2. Nu sunt de acord cu legalizarea drogurilor de nici un fel. Desi nu le-am incercat (si nici nu am de gand sa o fac), inteleg ca ele dau o dependenta care e mai rea decat cea pe care o da tutunul. Cum a fost un chin sa scap de fumat, ma gandesc ca nu e prea sanatos sa incurajam dependente de alt fel. Ar fi o limitare a libertatii, iar eu cred ca libertatea nu trebuie limitata pe aceasta cale.
3. Nu sunt de acord cu sinuciderea asistata. Din punct de vedere etic, e imposibil de transat, dar religios vorbind situatia e clara. Vointa umana e in acest caz limitata.

PNL

Norica Nicolai
Norica Nicolai
Norica Nicolai
Foto: Rompres
1. As dori sa dau un raspuns de ansamblu: sunt mama, sunt o femeie nascuta si crescuta in spiritul unor valori crestine bine definite. Fata mea are 14 ani si este la varsta la care descopera marile provocari ale vietii. Uitandu-ma la ea si gandindu-ma la parintii mei, imi dau seama ca, oricat de toleranta as fi, resping tot ceea ce este impotriva firii umane, tot ceea ce aduce atingere demnitatii umane, tot ceea ce este fals, sintetic si imoral.

Probabil par pentru unii de moda veche, dar ma uitam in urma cu ceva vreme la un film in care femeile nu mai puteau da nastere la copii, toate erau infertile, iar lumea imbatranea si era pe cale de disparitie. Nu judec orientarea sexuala a nimanui, nu spun cum si cu cine ar trebui sa se simta fiecare bine, dar pentru noi, ca oameni, este bine sa traim si sa convietuim conform unor norme crestine. Asa ne-a lasat Dumnezeu. Si tot Dumnezeu ne mai invata sa nu-i judecam pe cei care nu sunt ca noi. Ceea ce nu voi face nici eu.

2. In legatura cu drogurile usoare, cred ca exista multe alte forme mult mai sanatoase pentru ca oamenii sa se simta bine, de la compania unei carti pana la compania prietenilor adevarati.

3. In legatura cu sinuciderea asistata, si aceasta mi se pare o chestiune fortata. Este bine sa pretuim viata, atat cat o avem si sa ne bucuram de ea pana la capat, cu bune si cu rele. Sinuciderea asistata trebuie sa ramana in domeniul de reglementare al legislatiilor nationale, fiecare tara fiind libera sa reglementeze in raport de modelul cultural si civilizational, consultand populatia in vederea luarii unei decizii. Acesta nu este un raspuns politic, este ceea ce simt eu in legatura cu aceste teme destul de controversate.

Adina Valean:
1. Nu sunt de acord cu casatoriile homosexuale, dar sunt de acord cu parteneriatele civile care sunt reglementate in diferite forme in unele tari din UE. Casatoria este o institutie religioasa si trebuie sa se realizeze intre persoane de sex diferite. Repet, nu am nimic impotriva parteneriatelor civile.
2. Eu nu sustin legalizarea nici unui fel de drog, oricat de usor ar fi el. Dar cred ca ar trebui crescuta finantarea programelor destinate celor care sufera de dependenta de droguri.
3. Mai degraba as spune da, dar cu anumite conditii. Sinuciderea asistata ar trebui realizata cu aprobarea judecatorului. Oricum nu cu o valoare generalista. Trebuie analizat fiecare caz in parte.

Renate Weber
a promis ca va raspunde pe mail, insa pana la ora publicarii materialului n-am primit un raspuns.

UDMR

Iuliu Winkler

Iuliu Winkler
Iuliu Winkler
Foto: AGERPRES
1.Nu sunt de acord cu casatoriile homosexuale. Ca europarlamentar reprezint comunitatea din Romania si comunitatea mea maghiara. Ambele sunt profund crestine cu radacini crestine adanci. Ca reprezentant al celor doua, pretuiesc institutia familiei in sensul crestin.

Cred ca una din cauzele crizei demografice prin care trec toate tarile din Europa, cauza imbatranirii populatiei din acest spatiu si criza valorilor, care nu poate fi contestata, isi au radacinile in acesta lipsa a valorilor morale pe care le impune familia.

Dar subliniez ca nu sunt un luptator impotriva casatoriilor homosexuale, ci doar reprezint convingerile mele si ale celor pe care ii reprezint ca europarlamentar. In ceea ce priveste parteneriatul civil el nu reprezinta decat o procedura fiscala care da dreptul la partaj, la unele deduceri si alte facilitati. Nu reprezinta insa o solutie.

2.Raspunsul meu este nu, dar trebuie sa detaliez. Daca ne referim la politicile UE, aici trebuie sa mentionez ca sunt situatii in care Uniunea a cedat dreptul de legiutor statelor, spre exemplu in domeniul fiscal. Si, in acest caz, statele trebuie sa decida singure si sa legifereze aceasta problema. In ceea ce priveste Romania, cred ca deocamdata drogurile, oricat de usoare ar fi, ele nu ar trebui legiferate.

3. Da, sunt de acord, dar cu cateva mentiuni. Trebuie stabilit clar in ce conditii sa se realizeze. Daca persoana nu isi mai poate exercita demnitatea de om, atunci sinuciderea asistata este o solutie. Sunt insa cazuri in care persoana este tinuta in viata artificial, atunci trebuie stabilit daca expertiza medicala elimina orice posibilitate de revenire. In acest caz, cand persoana nu poate sa isi exprime dorinta, trebuie stabilit cine poate decide. Ce grad de rudenie este admis pentru a face acesta decizie? Este o problematica speciala care trebuie bine delimitata si analizata.

Sogor Csaba
sogor csaba
sogor csaba
Foto: AGERPRES
1. Nu sunt pentru casatoriile homosexuale. Ca si crestin cred insa ca si homosexualii ca si persoanele care se nasc stangaci sunt copiii lui Dumnezeu chiar daca au alte preferinte. Daca as fi Darvinist as spune ca relatia lor este ca si o strada infundata. Ca si crestin trebuie sa accept diversitatea creata de Dumnezeu. Casatoria presupune o familie aici se ridica o problema.

Eu cred ca nu este tocmai indicat ca persoanele de acelasi sex sa adopte copii. In ceea ce priveste parteneriatul civil eu militez pentru casatoriile in sensul crestinesc, adica unuinea dintre barbat si femei in fata lui Dumnezeu.

2. Nu sunt de acord cu legalizarea chiar si a drogurilor usoare. Eu as interzice politicenilor si oricarei persoane care detine o functie in stat sa isi desfasoarea activitatea daca este fumator. Si tigarile sunt un fel de drog care duc la dependenta. Un om care nu poate sa se abtina de la acest viciu nu poate conduce o tara, un guvern sau o institutie.

3. Sunt de acord dar numai in cazurile foarte speciale. Ca si crestin protestant pot spune ca nu exista o etica batuta in cuie in aceasta problema. Acest aspect insa nu ar trebui legiferat. Sigur in cazuri exceptionale cand se poate alina o suferinta groaznica si cand persoane pot sa isi exprime vointa in acest sens, sinuciderea asistata ar putea fi acceptata. Fiecare caz insa trebuie tratat in parte.

Laszlo Tokes
M-am angajat sa promovez valorile și spiritualitatea creștina in Parlamentul European. Sanctitatea vieții, demnitatea și curațenia ei sunt reperele morale in luarea deciziilor privind activitatea mea ca parlamentar european.

Nota: Sublinierile apartin redactiei


Citeste mai multe despre   

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


8238 vizualizari

 • +3 (33 voturi)    
  eu sint de acord (Miercuri, 20 mai 2009, 11:03)

  gigi [anonim]

  eu sint de acord cu toate
  - legalizare casatoriei indiferent de sex si de nr de persoane (evident de la doua in sus)
  - legalizarea tuturor drogurilor
  - legalizarea prostitutiei
  - da sinuciderilor asistate
  • -5 (21 voturi)    
   bravo! (Miercuri, 20 mai 2009, 11:16)

   radu [anonim] i-a raspuns lui gigi

   Fii capitanul nostru!
   • +10 (12 voturi)    
    da, (Miercuri, 20 mai 2009, 16:33)

    FFF T [utilizator] i-a raspuns lui radu

    mai putin prostitutia (exploatarea femeii).
    Si mai putin drogurile tari.
    In rest, welcome to Tijuana, tequila, sexo y marijuana.
    Make love not war!

    Voi, homofobilor, ar trebui sa fiti ingroziti de altele, nu de faptul ca doi oameni se iubesc.

    Sa fiti ingroziti cand unul isi bate nevasta, copii, chestii care se intampla deseori in familiile 'normale' din Romania pe care le tot invocati ca exemplu de "bune practici".
    • +9 (9 voturi)    
     Exploatarea femeii (Miercuri, 20 mai 2009, 18:34)

     Dana [anonim] i-a raspuns lui FFF T

     O multime de oameni, femei si barbati, muncesc in conditii mizere pe bani putini.

     Ma indoiesc ca minerii lucreaza de placere. Cateodata pur si simplu nu ai alte optiuni.

     Poate unele femei ar prefera sa se prostitueze si sa castige mai bine decat sa spele WC-urile intr-un camin studentesc pe 600 de ron pe luna.

     Prin legalizarea prostitutiei s-ar putea impune reguli, controale de sanatate. Multe prostituate sunt abuzate fizic si nu au curajul sa faca plangere.
    • +5 (5 voturi)    
     Prohibitia (Miercuri, 20 mai 2009, 22:52)

     moroes [utilizator] i-a raspuns lui FFF T

     Femeile sunt exploatate in industria sexuala tocmai datorita faptului ca aceasta este interzisa prin lege. Ca si in cazul consumului de droguri, cei dispusi sa isi asume riscurile incalacarii legii vor proveni invariabil din lumea interlopa.

     Nicio lege nu poate interzice cererea care exista pentru anumite servicii / produse iar unde exista cerere va exista intotdeauna si cineva dispus sa o satisfaca, pentru un pret.

     Daca aceste afaceri ar fi legalizate, scoase la lumina zilei, femeile ar putea lucra in conditii omenesti, nu ar mai fi exploatate, fortate sa se prostitueze si tratate ca sclave, iar traficantii de droguri si-ar pierde toata puterea oferita acum de pozitia lor dominanta pe piata.
     • +1 (3 voturi)    
      @moroes si @dana (Joi, 21 mai 2009, 11:51)

      sempere [anonim] i-a raspuns lui moroes

      Stiu ca subiectul e altul, dar trebuie sa va raspund.
      Acolo unde prostitutia s-a legalizat, adica prin Germania, Olanda, unele state din Australia si SUA, situatia femeilor nu s-a imbunatatit. In continuare multe lucreaza ilegal si sunt prinse in retele de trafic de fiinte umane. In schimb industria sexului a crescut, cererea a crescut, violenta a crescut, pretentiile, acum legale, au crescut.
      Nu va grabiti sa gasiti solutii la aceasta problema.
      Uitati-va la ce fac alte tari.
      Si nu uitati ca Romania e o mare exportatoare de prostituate pe filiere mafiote.
      Poate solutia ar fi alta, de pilda sanctionarea clientului.
    • +5 (7 voturi)    
     habar nu au despre ce vorbesc (Miercuri, 20 mai 2009, 22:54)

     indianu gions [anonim] i-a raspuns lui FFF T

     valori crestine?!... parca valorile alea spuneau cum sa nu iti judeci aproapele si sa nu te grabesti sa arunci cu piatra...

     cati din politicienii care isi dau cu parerea asupra unor chestiuni si-au sondat electoratul inainte de a da un raspuns?
     daca citesc bine, pentru ei nu sunt nici macar importante aceste chestiuni... dar desigur, este doar o parere.

     vin alegerile, trebuie sa se costumeze bine, si sa dea cat mai "bine".

     lasati dezbaterile astea de care nu sunteti in stare!
     mai bine, mai dati niste porci de lapte pe la tara sau mai gasiti niste promisiuni umflate si va garantez ca veti iesi din nou la alegeri.

     daca doua persoane se iubesc, e foarte normal ca ele sa nu se poata casatori, dc cineva prefera sa isi distruga creieri cu marijuana sau vrea sa isi incheie o viata de suferinta, e frumos ca o majoritate asa-zis "crestina" sa decida pentru ei.
     e democratie doar, nu?

     m-am saturat sa fiu reprezentat de persoane care cred in serpi care vorbesc, in tufisuri invapaiate, care cred ca dc nu ar fi existat biserica ar fi fost normal sa iti ucizi sau sa iti inseli aproapele, si care in zi de sarbatoare se plimba cu un "sobor de preoti".

     parca se "fumase" genul asta de comportament politicianist!... cel putin restul europei arata parca un pic altfel.

     au impresia ca interzicandu-le casatoria, homosexualii sau lesbienele se vor simti prost si vor decide ca e timpul sa faca ceva pentru raportul demografic?! :))

     pana acum nu a murit nimeni de marijuana, dimpotriva ajuta la alinarea unor suferinte pentru persoanele care sufera de cancer... dar nu conteaza, mai bine sa o lasam interzisa pentru 2 pusti de care parintii lor "crestini" nu pot sa aibe grija.

     e crestin sa lasam o persoana sa se chinuie si sa sufere, doar pt ca noi avem "printzipiu".

     ce naiba e in capul politicienilor?

     mai scoate-ti capul din fundul bisericii asteia corupte!

     si nu ii mai judecati pe altii, pentru ca pana la urma, nu cred ca e crestin ce faceti... parerea mea.
     • -3 (7 voturi)    
      drogul si homosexualitatea (Joi, 21 mai 2009, 1:59)

      rico [anonim] i-a raspuns lui indianu gions

      Ai auzit cumva de psihoza canabica ? Am 2 fosti prieteni care acum sunt buni de legat dupa ce s-au apucat de fumat de dimineata pana seara (crize de paranoia etc). Dupa parerea mea cei care fac apologia marijuanei nu prea stiu despre ce vorbesc. Cei care nu-si pierd mintile oricum dupa un timp ajung dependenti si dau o palarie de bani in fiecare luna pe porcaria aia.
      In legatura cu homosexualii pe mine unul ma cam deranjaza propaganda lor. In plus n-am ce sa-i fac, ma apuca sila cand vad 2 barbati care se pupa pe gura. Pot sa-i inteleg si pe ei cand spun ca au aceasta atractie fara vointa lor dar (in mod reciproc) le cer si lor sa ma inteleaga cand afirm ca mie imi vine scarba cand ii vad in actiune...
      Pe de alta parte daca am autoriza casatoriile intre homosexuali nu am avea argumente ca sa interzicem pe cele intre incestuosi sau poligamii (daca Ali, care locuieste in Franta, vrea sa aiba 4 neveste si ele sunt majore si de acord ce mai poti sa mai zici ?).
      In legatura cu politicienii nostri eu cred ca e absolut normal sa sustina valori apropiate de cele ale electoratului lor potential.
      • +4 (6 voturi)    
       oare e bine sa crezi tot ce auzi la televizor? (Joi, 21 mai 2009, 8:46)

       nu stiu/nu cunosc [anonim] i-a raspuns lui rico

       Un search pe google dupa "psihoza canabica" arata un singur rezultat, pagina unui grup scolar industrial din Mangalia. Sa inteleg ca tu ai scris articolul ala, de aia doar tu ai auzit de termenul ala? :))

       Incearca sa gasesti un dependent de cannabis si s-ar putea sa primesti un premiu din partea oamenilor care studiaza fenomenul de foarte mult timp. NU EXISTA.
       Dependenta fizica nu. Psihica da. Dar poti avea dependenta psihica si de ciorba/ciocolata. :)
       Gandeste liber, nu "inghiti nemestecat" tot ce auzi la televizor!
       • -1 (3 voturi)    
        cine nu e bine informat ? (Joi, 21 mai 2009, 13:18)

        rico [anonim] i-a raspuns lui nu stiu/nu cunosc

        1) locuiesc in occident si nu vorbesc despre ce am vazut la televizor ci despre ce vad cu ochii mei (un fost prieten nebun complet cu delir paranoic, plangeri la comisariat etc)

        2) In legatura cu dependenta, am avut o discutie amuzanta cu o colega de servici care fumeaza hasis la greu. Imi tot spunea ca nu e dependenta dar nu a fost in stare sa-mi explice de ce in fiecare luna avea nevoie sa imprumute bani ca sa-si cumpere hasis (sacrificand vacante si alte distractii posibile). "Ma opresc cand vreau" imi spunea, problema e ca nu am vazut-o nici macar o zi fara sa fumeze...
        Asa ca chestia cu alcolul creaza dependenta fizica, cannabisul nu, dupa parerea mea nu are nici o valoare, eu unul sunt in stare sa stau o saptamana sau o luna fara sa beau alcol dar prietenii mei care fumeaza hasis, fumeaza in fiecare seara (majoritatea nici nu pot sa doarma daca nu-si trag un joint ca sa se destinda). Pe mine nu ma intereseaza daca dependenta e fizica sau psihologica, pur si simplu e o dependenta fata de un produs care influenteaza comportamentul si are efecte asupra vietii sociale (performantele scolare si la locul de munca pot fi afectate)

        3) daca cauti pe google in romaneste m-am lamurit despre cat de bine esti informat despre acest drog (care a patruns foarte recent in Romania, comparativ cu tarile vestice). Pot sa-ti dau referintele unui articol, publicat de niste cercetatori olandezi in British Medical Journal.
        http://p.arvers.free.fr/forum/spip.php?rubrique24
        Eu nu spun ca hasisul e cel mai rau drog de pe pamant, dar nu sunt de acord nici sa faci apologia acestui produs
      • +3 (3 voturi)    
       dupa cum spuneam... (Joi, 21 mai 2009, 12:18)

       indianu gions [anonim] i-a raspuns lui rico

       dupa cum spuneam...
       "pentru 2 pusti de care parintii lor <crestini> nu pot sa aibe grija, e normal ca un bolnav de cancer , care nu a avut de ales, sa sufere"
       cat despre partea cu sila si scarba, te rog sa intelegi ca e doar parerea ta, poate ca si acelor persoane, la care tu casti gura, le e sila de ce faci tu.
       nu te obliga nimeni sa stai si sa te uiti la ce fac ele.

       partea cu poligamia si incestul nu au nici o legatura cu aceasta lege, ar trebui sa pui mana si sa mai citesti un pic sa vezi despre ce e vorba... dar oricum daca majoritatea despre care vorbesti are "acele" valori, sunt sigur ca nu se va ajunge probabil nici la incest si nici la poligamie :))

       si inca un lucru... istoria ne-a aratat de atatea ori ca electoratul poate sa nu aibe habar despre ce e bine si ce e rau, si ca politicienii nu au nici o legatura cu electoratul.
       • -2 (4 voturi)    
        scarba (Joi, 21 mai 2009, 13:35)

        rico [anonim] i-a raspuns lui indianu gions

        doar o mica observatie, traim intr-o societate care are anumite reguli, bune, rele astea sunt. (de exemplu un om normal nu isi face nevoile in public).
        "nu te obliga nimeni sa stai si sa te uiti la ce fac ele" : amuzant argument, pai daca ar fi asa ar trebui sa nu-i mai pedepsim nici pe eschibitionistii care isi arata sexul in fata scolilor !
        Am putea sa ne facem si nevoile in public (treaba mare)... Cei pe care ii scarbeste chestia n-au decat sa nu se uite...
        In legatura cu incestul, daca esti de acord sa casatoresti 2 indivizi indiferent de sex daca sunt majori si de acord, ce argument poti aduce impotriva unui tip care vrea s-o ia de nevasta pe sora-sa (am vazut cazul in germania) sau un tata care are relatii sexuale cu fica-sa de 18 ani ?
       • 0 (0 voturi)    
        :) (Joi, 21 mai 2009, 16:31)

        rico [anonim] i-a raspuns lui indianu gions

        da, stiu, e mai usor sa dai puncte negative decat sa aduci argumente...
        • +2 (2 voturi)    
         eu nu ti-am dat votul (Joi, 21 mai 2009, 18:06)

         indianu gions [anonim] i-a raspuns lui rico

         imi pare rau ca trebuie sa te dezamagesc, dar nu eu te-am votat negativ. nu imi pierd vremea facandu-mi cont pe acest site doar ca sa te votez pe tine in vreun fel.
         cred ca doar iti e greu sa accepti ca nu ai dreptate.
         casatoriile gay nu au nici o legatura cu incestul sau exhibitionismul, si atat.

         nu stiu de unde e problema asta a ta, dar sincer nici macar nu ma intereseaza.

         ti-am spus si mai devreme: daca vrei sa afli mai multe citeste macar legea, si ai sa afli la ce se refera.

         in rest, numai de bine!
         • 0 (0 voturi)    
          le cam amesteci... (Joi, 21 mai 2009, 21:15)

          rico [anonim] i-a raspuns lui indianu gions

          am luat exemplul exhibitionismului doar ca sa-ti demonstrez ca in locuri publice nu poti sa faci chiar ce-ti vine si sa spui ca cei carora nu le place n-au decat sa nu se uite. Se pare ca ti-e greu sa urmaresti o argumentatie (nu era vorba de casatoriile gay), am spus ca mi-e scarba sa vad 2 barbati care se pupa dupa cum mi-e scarba daca vad un om care se masturbeaza in public sau pe cineva care isi face nevoile.
          Legatura intre casatoriile gay si cererile de casatorii incestoase e foarte simpla : in ambele cazuri se face apel la argumentul : "e vorba de 2 adulti care vor sa convietuiasca si sa aiba anumite drepturi, de ce ar trebui sa-i discriminam si sa nu le dam voie".
          Ca sa rezolvam "problema" cu casatoriile gay, consider normal intr-o tara democratica sa se faca un referendum, ar fi o solutie care ar pune toata lumea de acord ! vox populi
      • +2 (2 voturi)    
       superficial (Joi, 21 mai 2009, 14:47)

       andrei [anonim] i-a raspuns lui rico

       1-apropo de incest, cam toate casele regale europene sunt inrudite=incest, de unde si faimoasa "boala a regilor" -hemofilia, deci e destul de clar ca incestul e nenatural.
       2-apropo de droguri usoare, lasand la o parte faptul ca indivizii intervievati habar n'au, evident, in ce consta diferenta dintre tare si usor, apropo de cei 2 prieteni rupti cu canabis, stiu eu mai multi care s'au curatat rapid dupa ce ajunsesera sa bea de dimineata pana seara, e cam ca intrebarea de la radio erevan: bananele ingrasa? Da, daca mancati 1kil pe zi. Orice abuz dauneaza sanatatii, e o diferenta intre uz ocazional si abuz, nu?
       3-apropo de gay, daca situatia ar fi rezolvata si ar avea aceleasi drepturi ca toti ceilalti, atunci propaganda s'ar estompa si prezenta lor n'ar mai agresa prea multa lume.
       La noi se pare ca cateva sute, mii de gay sunt mult mai nocivi decat sute de mii de cocalari analfabeti, hoti si lenesi.
       Cu ce specimene alegem pavlovian de fiecare data, din lipsa de alternativa, o sa mai dureze ceva timp, cred, pana astfel de subiecte vor fi discutate serios. Cel mult vor copia ca papagalii ce vad la altii, cele mai "low risk" masuri, se vor "alinia" la standarde...
       • 0 (0 voturi)    
        incestul (Joi, 21 mai 2009, 16:55)

        rico [anonim] i-a raspuns lui andrei

        eu nu zic ca incestul nu exista, nici ca e ceva bun, dar daca tot insuram homosexuali sub pretext ca-s 2 adulti majori, ce ne impiedica sa insuram incestuosii majori care asuma posibilitatea unei descendente bolnave.
        Vreau sa spun ca trebuie sa fim coerenti, daca deschidem aceasta "usa" cu casatoriile gay, pot interveni niste chestii in viitor complet neprevazute. De exemplu dupa razboi in Franta s-a facut apel la mana de lucru imigrata la greu pentru a nu incetini economia. Toata lumea s-a bucurat ca economia mergea snur. Generatia urmatoare si-au adus familiile si acum religia musulmana reprezinta aproape 15% din populatia Frantei (90% in unele orasele din suburbia Parisului). Cam 80.000 francezi get beget se convertesc in fiecare an. Nu zic ca e ceva rau, dar e clar ca ce s-a intamplat nu era prevazut...
        In legatura cu hasisul, eu am spus doar ca nu trebuie banalizat si nu fac nici apologia alcolului. A propo de hasis, un prieten psihiatru mi-a spus ca e considerat drogul looserilor (cei care incep sa abuzeze din adolescenta in cele mai multe cazuri isi rateaza studiile si prin consecinta viitoarea cariera).
        • 0 (0 voturi)    
         neprevazutul asta (Joi, 21 mai 2009, 17:37)

         andrei [anonim] i-a raspuns lui rico

         Bomba atomica, sida, la fel si vaccinurile, medicina, astronomia, sunt toate rezultate ale unui neprevazut precedent, vorba aia, cine a inventat roata nu cred ca prevedea vehiculul lunar. Chestia cu incestul in contextul asta nu tine, nimeni nu zice sa fim noi portdrapelul libertinismului, incestul, pedofilia etc. nu sunt permise nici in tari care au uniunea intre gay legiferata, civila ma refer, ca nu ma bag pe partea casatoriei religioase, aia e pentru religiosi si familiile lor.
         Cat despre hasis sau iarba, daca esti luzar esti luzar cu sau fara "ajutor" chimic.
         Poate psihiatrul vorbea din experienta clinica directa, adik putinii oameni care au ajuns cazuri de studiu si care, sa recunoastem, aveau o problema indiferent ce bagau in ei si pe deasupra cred ca reprezinta cazuri rare, nu poti generaliza asa.
         Daca iarba e drogul luzerilor atunci heroina si metamfetaminele sunt ale cui?
         Asta cu luzerii poate sa le'o spuna la cateva mii de actori de oscar sau trupe cu discuri de platina, sigur or sa isi arunce bongurile si vor reflecta serios.
         Pana la urma daca un om e tembel, ii interzici sa cumpere cutit? sa nu'si taie gatul?
         La negru orice pusti poate sa'si ia doza, in coffeeshop tre' sa ai 18 ani.
         Cu respect.
         • 0 (0 voturi)    
          hasisul (Joi, 21 mai 2009, 21:30)

          rico [anonim] i-a raspuns lui andrei

          pai eu nu sunt de acord cu incestul, am mentionat problema asta doar pentru ca in emisiunea pe care am vazut-o, tipul ala care voia s-o ia pe sora-sa de nevasta folosea exact acelasi argument : "suntem 2 adulti, de ce ne discriminati si nu ne dati voie sa ne casatorim ?"
          Drogul acum la moda la personalitati e cocaina (psihostimulent), asta nu inseamna sa-l promovam si pe ala. Hasisul e folosit masiv in special de paturile joase ale societatii (fiind relativ ieftin)
    • -5 (5 voturi)    
     Bataia in familii de homsexuali (Joi, 21 mai 2009, 8:15)

     Homoluci [anonim] i-a raspuns lui FFF T

     Homosexualii traiesc pe un norisor ce si-l creeaza singurei.
     In familia lor Bataia ia turnura de Placere chemandu-se masochism Masochism.

     Si de ce sa mai zicem la un amic de-l intalnim "Ce faci mai amice, hai la o bere!, Hai la un punci cu droguri tari!"
     Si-apoi ai sa ne facem un sepucu impreuna ca ne doare un pic in cot.
  • -5 (29 voturi)    
   da? (Miercuri, 20 mai 2009, 11:17)

   serbanica [utilizator] i-a raspuns lui gigi

   - sa vedem cand o sa ai un copil ce o sa mai zici ? cand cel mic vede la tine in casa relatia normala dintre un barbat si o femeie, cand tu te chinui sa-i explici ce inseamna o familie si care este rolul ei, il cresti intr-un spirit de normalitate si deodata el o sa vada 2 barbati/femei sarutandu-se pe strada - nu o sa-l deruteze un pic ?

   - si o sa vedem zombie pe strada; in loc sa-i ajutam pe cei dependenti noi ne gandim sa legalizam drogurile; din punctul meu de vedere ar putea foarte bine sa se interzica si tigarile (sunt fumator).

   - daca ai avea o fata si pe la 16-17 ani ea ti-ar spune ca in momentul cand va fi mare vrea sa se faca prostituata ce i-ai spune ? ai sustine-o sa urmeze aceasta "cariera" ?

   - fiecare om are dreptul la viata; daca unii se hotarasc sa renunte la acest drept e treaba fiecaruia.
   • +2 (2 voturi)    
    da (Joi, 21 mai 2009, 15:01)

    andrei [anonim] i-a raspuns lui serbanica

    Dar copilul nu va fi derutat cand afla ca nu exista mos craciun? cand afla ca viata e pe bani? cand nu mai pricepe nimic la pubertate? cand afla ca tati si mami se despart? cand buni' moare? Asta e, viata e grea si are multe aspecte.
    Zombie? ai retinut bine topicul? nu cumva te referi la heroina sau alcool?

    Dar daca ai avea o fata de 16 ani care iti zice ca vrea sa devina vedeta si vrea sa pozeze in pleiboi? ar face o gramada de bani si devi vip, formator de opinii, superstar de invidiat de toti limbricii lipiti de otv si de toilet newspaper... Cand face 18 ani poate face ce vrea, pe banii ei.

    As vrea si io sa vad un om aflat de 3 ani in coma iremediabila cum intinde el manutza lui si se scoate din priza, cum spui tu, e treaba lui, ce noi l'am bagat in coma?
  • -8 (22 voturi)    
   Si eu (Miercuri, 20 mai 2009, 11:18)

   Dorin [anonim] i-a raspuns lui gigi

   Si eu.

   Va rog dati minusuri doar cand o parere e ofensiva (contine injuraturi sau ceva genul ) si nu doar pentru ca sunteti de alta parare.
   • +13 (17 voturi)    
    definitia minusului reinvented (Miercuri, 20 mai 2009, 11:52)

    ToBeOrNotToBe [utilizator] i-a raspuns lui Dorin

    Se da minus cuiva atunci cand acel cineva bate campii
  • +16 (34 voturi)    
   esti ipocrit (Miercuri, 20 mai 2009, 11:20)

   de ce sa limitam [anonim] i-a raspuns lui gigi

   De ce sa fie numai de la doua persoane in sus ? Daca eu vreau sa ma casatoresc singur, eu cu mine, de ce sa nu am pozitie legala egala cu cupluri heterosexuale si homosexuale ? Daca e sa eliminam discriminarea pe considerente sexuale (care oricum e practicata numai de retardati), de ce sa continuam sa-i discriminam pe cei care se plac pe ei insisi mai mult decat pe oricine altcineva ?
   M'am saturat sa-mi strige vecinii "labagiule", si sa ma abuzeze psihic si verbal. Mie nu-mi plac nici fetele, nici baietii, si nici macar oile - mie imi place de mine. Pe cand o sa am dreptul sa ma casatoresc cu mine insumi, si sa am drepturi egale si respect in societate ca toate celelate cupluri casatorite ?
   • 0 (10 voturi)    
    Dreptul de a te casatori cu tine insuti (Miercuri, 20 mai 2009, 11:45)

    releu [anonim] i-a raspuns lui de ce sa limitam

    cred ca l-ai putea avea cand o sa te poti pupa singur pe frunte... Eu ti l-as acorda si acum, dar cine ma asculta pe mine ?
   • +3 (5 voturi)    
    genial (Miercuri, 20 mai 2009, 13:39)

    none [anonim] i-a raspuns lui de ce sa limitam

    genial
   • -5 (7 voturi)    
    fiecare cu piticul lui (Miercuri, 20 mai 2009, 18:00)

    nano2k [utilizator] i-a raspuns lui de ce sa limitam

    Altora le plac oile, caii, cainii, TAURII.
    Altii sunt necrofili. Pe ei, saracii, de ce-i discriminam?

    Ete, de-aia ca "NU E NORMAL CE FAC"!!!

    Oricat de tare s-ar lua unii si altii de cuvantul NORMALITATE, aceasta normalitate ne-a adus pana aici.

    Va dau eu un indiciu cam ce inseamna normalitate. Normalitate e atunci cand faci o chestie si te gandesti: uite dom'le, daca toti ar face asa, ar fi bine. Ei, acea chestie este NORMALA.

    Invers, daca faci o chestie (sa zicem iei/dai spaga) si iti zici: "cum ar fi sa faca toti la fel?". In functie de raspuns, iti dai seama ce inseamna normal sau nu. Bineinteles, daca vrei cu adevarat sa intelegi normalitatea. Daca nu, poti nuanta pana la Luna si inapoi, dar normalitatea tot aia e.

    Sa revenim la oile noastre, de ce ii lasam deoparte pe necrofili, zoofili, incestuosi, etc? Ei nu sunt tot fiinte umane? Nu ar fi "political correct" sa aiba si ei "libertatea" de a alege?

    Eu zic sa nu ne oprim numai la homo si tarfe. Ar fi pacat si discriminatoriu in acelasi timp.
   • -1 (1 vot)    
    corect (Joi, 21 mai 2009, 15:03)

    andrei [anonim] i-a raspuns lui de ce sa limitam

    beeton, candidezi? te votez!
  • -6 (16 voturi)    
   sinuciderea asistata (Miercuri, 20 mai 2009, 11:21)

   Viorel [anonim] i-a raspuns lui gigi

   Si eu sunt de acord cu sinuciderea asistata a tuturor celor care sunt de acord (inclusiv gigi) :)

   Tara arde si baba se piaptana... Sa fim seriosi, astea sunt subiecte de discutie? Coruptia, bunastarea cetatenilor, sanatatea, educatia... astea le-am terminat si au ramas numai aceste probleme de rezolvat?
  • +1 (11 voturi)    
   plictisit (Miercuri, 20 mai 2009, 11:55)

   ano1 [utilizator] i-a raspuns lui gigi

   sincer sunt plictisit de subiectele astea punct, faca ce-or vrea la ei acasa
  • -1 (9 voturi)    
   Retrogradule! (Miercuri, 20 mai 2009, 13:21)

   jon [anonim] i-a raspuns lui gigi

   De ce doar de la doua in sus??

   De ce discriminezi onanistii??

   Si de ce obligatoriu "persoane"?

   Daca un domn vrea sa imparta totul, si bune si rele, cu papusa gonflabila preferata, de ce sa nu poata face asta in mod legal si demn?? Sau daca o doamna vrea sa isi lase averea mostenire gentii preferate, pe care o iubeste mai mult decat orice pe lume??

   Retrogradule!!
   • -2 (4 voturi)    
    Stai ca mai sunt (Miercuri, 20 mai 2009, 18:05)

    nano2k [utilizator] i-a raspuns lui jon

    Dar iubirea de natura? Unii iubesc copacii. De ce nu le-am permite si SA SE iubeasca cu ei?

    Apoi, cum ramane cu iubirea de neam? Unii isi (mai) iubesc inca neamul. Si astia-s pe cale de disparitie, e adevarat. De ce ei nu ar avea libertatea sa faca amor cu tot neamul? Sau sa inteleg ca toti politicienii sunt atat de indragostiti de noi incat "ne fac" zilnic?

    Iata o perspectiva noua de a-i privi pe cei mai primiviti dintre noi - politicienii.

    Hai, bagati voturi negative, oricum nu veti intelege ce inseamna evolutie umana.
  • -2 (4 voturi)    
   Subiecte serioase (Miercuri, 20 mai 2009, 16:03)

   VictorS [utilizator] i-a raspuns lui gigi

   - casatoriile homosexualilor sigur nu sunt o prioritate in Romania, cred ca cei ce vor asa ceva pot sa faca o mutare intr-o tara vestica, e chiar recomandat.
   Nu degeaba nimeni nu a fost de acord din candidatii europarlamentari. Cu toate ca circula vorba ca in parlament si in general ar fi ceva "simpatizanti" - aici toti il arunca pe Dumnezeu la inaintare. Credinciosi sau mincinosi?

   - legalizarea drogurilor usoare ar fi o binefacere pentru foarte multi si ar face sa dispara o numar imens de infractori, dar cine sa stea sa gandeasca astea? mafia si politia care face bani din traficul de droguri sau victimele care ajung dupa gratii de la varste la care ar trebui sa isi aleaga un drum in viata?

   Poate daca am arunca un ochi pe statisticile tarilor care au facut pasi in directia asta am intelege mai multe.

   - Eutanasia: foarte multe glume pe subiectul asta. Pacat! unii sufera altii sunt tembeli. Fiti pe pace ca ne vine randul la toti
  • +1 (1 vot)    
   legalizaria (Vineri, 22 mai 2009, 13:02)

   maria_ [anonim] i-a raspuns lui gigi

   Da si eu sunt deacord. Sa faca omul tot ce doreste cu propria persoana.Viata lui ii apartine.
   Cu nimic din toate astea nu ma lezeaza pe mine.
   Cea mai strigatoare la cer oppozitie din partea opniei publice este cea privind casatoriile intre persoane de acelasi sex. Ce aveti cu ei fratilor? Au si ei dreptul la dragoste. Daca nu au parte de alceva si voi nu-i lasati sa faca ce vor , ii iubiti voi cei care va opuneti?
 • +6 (26 voturi)    
  Paradoxal (Miercuri, 20 mai 2009, 11:08)

  un roman [utilizator]

  Romania anului 2009 traieste inca in evul mediu.
  • -1 (35 voturi)    
   dar ce ev mediu! (Miercuri, 20 mai 2009, 11:31)

   kk [utilizator] i-a raspuns lui un roman

   Mai bine în evul mediu decât într-o societate unde homosexualitatea este încurajată şi privită ca o normalitate.
   • 0 (18 voturi)    
    Esti un roman adevarat (Miercuri, 20 mai 2009, 12:50)

    un roman [utilizator] i-a raspuns lui kk

    Vezi sa nu cumva sa evoluezi la stadiul de Homo Sapiens.
   • +3 (9 voturi)    
    incurajata? (Miercuri, 20 mai 2009, 13:33)

    indolent [utilizator] i-a raspuns lui kk

    exagerezi amice
   • +4 (10 voturi)    
    teme-te. curind te alearga homo pe strada (Miercuri, 20 mai 2009, 15:18)

    lolz [anonim] i-a raspuns lui kk

    de fapt cred ca teama ta cea mai mare nu e ca o sa te doara, ci ca o sa iti placa.

    chiar asa, ce v-o fi asa frica de homosexuali ?? nu am auzit ca hoarde de homosexuali feroce sa atace oameni pe strada, sa arda oameni pe rug, sa zboare cu avioanele in cladiri, sa omoare oameni cu pietre pt diverse greseli - unele chiar minore.

    si nu-i mai dati inainte cu religia si biblia, ca daca va oboseati sa cititi din ea in loc sa o folositi pe post de balast vedeati acolo ca se spune NU JUDECA !!! nu e treaba voastra sa judecati. vedeti-va de ale voastre si respectati voi biblia si poruncile si restul si lasati-i pe restul sa-si vada de viata lor asa cum vor ei.
    • -4 (6 voturi)    
     Frica?? (Miercuri, 20 mai 2009, 18:08)

     nano2k [utilizator] i-a raspuns lui lolz

     Haha, sa-mi fie frica de o "fetita".

     Hai mai ca habar n-ai despre ce e vorba in filmul asta.

     Eu nu sunt cu "cele sfinte", dar ce nu e normal nu e normal si gata. Nu intrul cu tine la polemici ca nu merita, desi ar fi distractiv...
     • 0 (2 voturi)    
      polemica.. de distractie (Miercuri, 20 mai 2009, 20:49)

      indolent [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

      Nu cred ca o sa uit cand am vazut 2 homosexuali la picnic pe malurile Senei. Aveau cosulet cu mancarica, o sticla de vin si 2 pahare. Stateau la soare cu picioarele incrucisate si se pupau. Pe scurt... scarbos.

      Dar in acelasi timp ma uit la unii sau unele pe strada cum se pupa cu persoane de sex opus mult mai scarboase decat "baieteii" descrisi mai sus.

      Acum uite dilema mea: cum pot fii unii atat de revoltati de ceea ce nu-i afecteaza in mod direct? si ce daca o sa vada copii vostrii pe strada anormalitatea? macar o sa puteti spune: ASA NU!!      .
      • -4 (4 voturi)    
       Nu e nevoie (Joi, 21 mai 2009, 8:06)

       nano2k [utilizator] i-a raspuns lui indolent

       Dar nu e nevoie sa vada anormalitatea, asa cum nu e nevoie sa vada o crima ca sa isi dea seama ca nu e bine.
  • +12 (14 voturi)    
   ... (Miercuri, 20 mai 2009, 11:31)

   Nautilus [anonim] i-a raspuns lui un roman

   In Evul Mediu s-ar fi pus alte intrebari politicienilor, spre exemplu: sunteti de acord ca arderea pe rug sa fie inlocuita cu tragerea pe roata?

   ~Nautilus
   • +4 (6 voturi)    
    Lasa intrebarile (Miercuri, 20 mai 2009, 12:51)

    un roman [utilizator] i-a raspuns lui Nautilus

    Problema este cu raspunsurile!
 • +13 (19 voturi)    
  de cand s-au trezit toti oamenii acesti ca sunt cr (Miercuri, 20 mai 2009, 11:08)

  at [anonim]

  si cand am pierdut statul laic ? si ce e treaba asta cu separatea puterilor? si ce-are a face parlamentul european cu religia? si ce-are a face religia cu drepturile civile?

  Dac raspunsurile astea sunt calculate sa atinga coarda religioasa a electoratului, atunci e grav. inseamna ca suntem in urma si mergem in sensul contrar... nu al vestului - ci al evolutiei. (presupun ca inca se mai preda teoria evolutiei la scoala sau si asta e pe cale de disparitie?)
  • +5 (9 voturi)    
   nu se mai preda (Miercuri, 20 mai 2009, 13:04)

   Mihai-G [utilizator] i-a raspuns lui at

   Teoria evolutiei a fost scoasa din programa acum cativa ani, cand era ministru Mihail Hardau. Rusinos dar adevarat.
   Se doreste reintroducerea ei de anul asta.
   • +2 (4 voturi)    
    o mica greseala (Miercuri, 20 mai 2009, 18:09)

    nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Mihai-G

    Nu "ministrul" si "sinistrul" Mihail Hardau.
  • 0 (2 voturi)    
   Esti prea optimist (Miercuri, 20 mai 2009, 13:48)

   ast [anonim] i-a raspuns lui at

   Teoria evolutiei a fost deja scoasa din programa:

   http://www.romaniantribune.net/a604_Romania_a_scos_din_programa_scolara_teoria_evolutiei.aspx
  • -4 (8 voturi)    
   Laicitate (Miercuri, 20 mai 2009, 14:34)

   Andrei [anonim] i-a raspuns lui at

   Statul laic inseamna cumva stat anti-religios? Am uitat cumva ca notiunea de laicitate apartine primilor crestini, de la "laios to Theou", poporul lui Dumnezeu? Separea puterilor inseamna cumva ca politicienii nu au dreptul sa aiba opinii bazate pe convingerile lor religioase si sa si le exprime in public? Nu mai avem voie sa fim crestini in statul laic?
  • +8 (10 voturi)    
   bine ai venit in republica taliban-ortodoxa romana (Miercuri, 20 mai 2009, 15:39)

   meh [anonim] i-a raspuns lui at

   citeva reguli:

   1. nu conteaza ce faci tu in realitate (furi, minti, inseli, torni la secu oameni nevinovati). daca iti faci cruce cind treci pe linga biserica atunci esti om sfint. spre deosebire, un homosexual care isi vede de treaba lui, nu fura, nu minte, plateste taxe si nici macar nu arunca gunoi pe jos trebuie ars pe rug.

   2. fii atent la americani/evrei/masoni/unguri/martieni mici si verzi. astia pindesc de dupa fiecare colt si comploteaza impotriva romaniei. de fapt ocupatia principala a fiecarui stat si organism national/international este de a complota impotriva ro, care altfel ar fi super-mega-giga putere galactica. mai rau, sunt comploturi individuale impotriva fiecarui individ. de aia nea vasile nu-si mai poate plati ratele la banca, pt ca i-a virit banca pe git un credit pe care nu si-l putea permite.

   3. evolutia e o inventie. trebuie doar sa te uiti pe strada prin ro sa vezi ca majoritatea specimenelor nu au depasit stadiul de neandertalian.

   4. drogurile usoare E rele. marijuana e cea mai rea. fumatul si bautul in schimb sunt normale si nu-s droguri. asta e clar din moment ce scrie si in biblie ca strugurii si tutunul au fost facute de doamne-doamne in timp ce cannabis-ul si coca au fost facute de dracu.

   5. daca critici romania nu esti patriot. daca esti strain si critici romania sau vii cu idei despre cum ro ar putea sa faca lucrurile mai bine, atunci vezi-ti de treaba ta si nu te amesteca in treburilii interne

   6. daca se intimpla ceva rau in ro, atunci de vina sunt agenturilii straine. niciodata romanii.
 • +17 (25 voturi)    
  Intrebare ... (Miercuri, 20 mai 2009, 11:10)

  Basescu a fost demis ! [utilizator]

  pt d-nul Adrian Severin:

  Sunteti de acord ca APA sa contina, in mandatul dumneavoastra, 2 atomi de Hidrogen (H) si unul de Oxigen (O) - H2O ?

  Multumesc.
 • +10 (26 voturi)    
  Sunt de acord (Miercuri, 20 mai 2009, 11:12)

  Romanul [anonim]

  Sunt total de acord cu legalizarea prostitutiei, a drogurilor usoare, a eutanasiei si a casatoriilor intre persoane de acelasi sex.
  Sunt impotriva infractorilor care sunt lasati liberi desi sunt pericole publice, impotriva coruptiei si coruptilor, impotriva modificarii codurilor civil si penal , impotriva legalizarii incestului, cum adik sa nu fie considerat incest actul sexual intre tata si fiica?
  Sunt impotriva coruptiei si micsorarii pedepselor!
  Romania trebuie sa mearga spre modernitate, iar cei care incurajeaza coruptia sa fie bagati dupa gratii!
 • -5 (25 voturi)    
  A innebunit lumea, (Miercuri, 20 mai 2009, 11:17)

  Florin [anonim]

  Cum domnule sa fii deacord cu asa ceva, uitati-va la animale fratilor, alea nu si-o trag in fund.....Oameni au innebunit MOR DE FOAME SI SE GANDESC LA AVIOANE!
  • +7 (21 voturi)    
   Uita-te mai bine (Miercuri, 20 mai 2009, 11:24)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui Florin

   Si ai sa vezi ca si la animalele sunt cazuri homosexuale.
   • -6 (20 voturi)    
    Si animalele mai fac lucruri traznite (Miercuri, 20 mai 2009, 11:38)

    nano2k [utilizator] i-a raspuns lui un roman

    Dar oricum, imi imaginez ca PUTE.
    Cata dezaxare iti trebuie ca sa treci peste asta? Ca sa nu mai vorbim de altele..
   • +1 (17 voturi)    
    şi? (Miercuri, 20 mai 2009, 11:50)

    kk [utilizator] i-a raspuns lui un roman

    La animale se întâlnesc şi acte de canibalism, de lupte până la moarte şi multe altele... dar asta nu înseamnă că şi oamenii trebuie să le facă. Raţiunea ne deosebeşte (pe unii) de animale.
    • +8 (12 voturi)    
     De parca nu avem tot felul de specimene (Miercuri, 20 mai 2009, 12:55)

     un roman [utilizator] i-a raspuns lui kk

     Iesi pe strada si vezi ce gasesti.

     Parerea mea este ca homosexualii nu dauneaza cu nimic societatii.

     Dar cand vine vorba de manelistii care ne violeaza si ultima bruma de cultura romaneasca, de politicienii care ne terfelesc zilnic demnitatea, de talharii care ne violeaza nevestele si alte astfel de specimene nu vad de ce acestia sunt acceptati mai usor de societate si mai ales de prostime si de biserica?!
   • +3 (11 voturi)    
    exceptii (Miercuri, 20 mai 2009, 12:12)

    AlinP [utilizator] i-a raspuns lui un roman

    se cheama exceptii. iar procentajul este extreeeem de mic. dar imi convine atunci cand este adus argumentul animalelor in discutie. de cand se raporteaza omul la animale? animalul nu are iq... dar se pare ca nici omul in unele cazuri...
   • -5 (9 voturi)    
    probabil (Miercuri, 20 mai 2009, 12:51)

    baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui un roman

    ca sint "cazuri homosexuale" si in celula voastra de sobolani rosii de forum din kiseleff nr 10. Daca va plateste bombonel, de ce nu, la urma urmei?
  • +7 (15 voturi)    
   n-a innebunit lumea (Miercuri, 20 mai 2009, 11:43)

   ion [anonim] i-a raspuns lui Florin

   omul face sex pentru placere nu doar pentru reproducere ca majoritatea animalelor. daca unui om ii place ceva de ce sa ma opun eu? pana nu demult (de unij si acum) si un sarut pasional intre un barbat si o femeie era considerat nepotrivit daca se petrecea in public. pe mine ma deranjeaza si saruturile pasionale pe care le vad pe strada - luati-va frate o camera - pe mine nu ma intereseaza daca va iubiti voi sau nu. poate daca as fi in totalitate de acord u saruturile pasionale pe strada ar trebui sa fiu de acord si cu certurile puternice pe strada - ca oamenii isi manifesta sentimentele
   • -2 (2 voturi)    
    sfat (Miercuri, 20 mai 2009, 15:09)

    A [anonim] i-a raspuns lui ion

    www.secondlife.com and enjoy it...
   • -1 (1 vot)    
    de ce nu? (Miercuri, 20 mai 2009, 18:12)

    dan [anonim] i-a raspuns lui ion

    Exista in Anglia un anume colt intr-un parc destinat exprimarii libere a emotiilor doritorilor. Acolo se aduna destul de multi curiosi, iar cine doreste poate urca pe postament si povesti, urla, tipa etc, orice vrea el...
  • +3 (9 voturi)    
   te contrazic (Miercuri, 20 mai 2009, 13:32)

   selim [utilizator] i-a raspuns lui Florin

   doresc sa te contrazic: de la caini pana la unele specii de gandaci, foarte multe intretin relatii homosexuale
   • -5 (7 voturi)    
    Sex cu tzeava (Miercuri, 20 mai 2009, 14:12)

    patrunjel [utilizator] i-a raspuns lui selim

    Cel mai tare a fost un caine pe care l-am gasit ca i-o tragea unei tzevi.

    Daca o facea si el trebuie sa o facem si noi ?
  • +6 (6 voturi)    
   lipsa de informatie (Miercuri, 20 mai 2009, 18:09)

   dan [anonim] i-a raspuns lui Florin

   Inainte sa faci o afirmatie documenteaza-te foare bine! Orice biolog adevarat sau zoolog o sa iti spuna ca homosexualitatea este intalnita in regnul animal la majoritatea speciilor mamifere dar nu numai. Si daca tot s-a descoperit "veriga lipsa" a teoriei Darwiniste, afla ca la multe specii de maimute acest fenomen este chiar unul obisnuit!
 • +13 (25 voturi)    
  da (Miercuri, 20 mai 2009, 11:19)

  Mihai-G [utilizator]

  De acord cu uniunile civile, cu legalizarea drogurilor usoare (care nu dau dependenta) si cu eutanasia strict reglementata in cazurile bolnavilor incurabili.
  • -1 (15 voturi)    
   drog (Miercuri, 20 mai 2009, 11:33)

   serbanica [utilizator] i-a raspuns lui Mihai-G

   spune-mi, te rog, drogurile pe care le stii tu si nu dau dependenta
   • +4 (12 voturi)    
    droguri care nu provoaca dependenta (Miercuri, 20 mai 2009, 12:03)

    Bogdan [anonim] i-a raspuns lui serbanica

    Serbanica,

    Cu un search pe google, vei afla din mai multe surse, ca nu exista dependenta fizica pentru substantele: marijuana (cannabis), LSD, amfetamine, o parte din opiace, ciuperci, etc...

    Exista o asa zisa dependenta psihica, dar care poate fi data de orice....inclusiv alimentele pe care le folosesti zilnic.
    • -3 (11 voturi)    
     aha (Miercuri, 20 mai 2009, 12:19)

     serbanica [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

     aha, am inteles acum. deci dependenta trebuie sa fie fizica pentru a o considera dependenta nu ?
     stii cat de firava este linia dintre iarba si droguri care dau dependenta fizica ? ai cunoscut vreodata un om care fumeaza iarba non-stop ? dar unul care ajunge sa ia si altceva pornind de la iarba ?
     • +8 (8 voturi)    
      hai serbanica lasa-ne (Miercuri, 20 mai 2009, 13:15)

      ginel [anonim] i-a raspuns lui serbanica

      Ca sa zic asa cunosc cateva persoane care au fumat iarba si atat. Asta cu iarba care duce la ceva mai tare e fumata. Olanda are mai putini drogati cu coca decat Germania, proportional vorbind. Si in Germania e interzisa iarba si in Olanda e legala.
      Le-am comparat pe astea doua din cauza puterii de cumparare.
      • +5 (5 voturi)    
       De acord (Miercuri, 20 mai 2009, 14:04)

       Valeriu [anonim] i-a raspuns lui ginel

       Ba si tin sa adaug si un alt exemplu: Portugalia, care a dicriminalizat absolut toate drogurile si in loc de pedepsire a consumatorului, se ofera tratament voluntar. Cu aceste procese, politia e mai mult concentrata pe cartelul mari si s-a inregistrat scadere considerabila a consumului si crestere a oamenilor in reabilitare. Deci??? Poate trebuie sa invatam si de la altii?
      • -2 (4 voturi)    
       mda (Miercuri, 20 mai 2009, 15:11)

       serbanica [utilizator] i-a raspuns lui ginel

       nu doresc asa ceva, insa cand un prieten/cunostinta/persoana draga tie va trece prin drama drogurilor atunci sa vedem cam cat de vehement vei fi in privinta legalizarii.
       asa ca pana atunci putem discuta pe tema asta o mie de ani, daca nu ai vazut nu ai de unde sa stii, asa ca la revedere. este ca si cum ai da sfaturi despre cresterea copiilor fara sa fi crescut unul niciodata.

       stima !
       • +3 (3 voturi)    
        Mda (Joi, 21 mai 2009, 12:04)

        Valeriu [anonim] i-a raspuns lui serbanica

        Cunosc si mi-a trecut, si chiar in loc aceasta persoana sa fie tratata, ea se teme de persecutie din partea autoritatilor. Nu ai nici o logica si chiar demonstrezi ca de fapt TU nu ai habar
     • +7 (7 voturi)    
      dependenta (Miercuri, 20 mai 2009, 13:40)

      vin [anonim] i-a raspuns lui serbanica

      Dar tu ai cunoscut pe cineva care bea de dimineata pana seara in fiecare zi?? E cumva alcoholul ilegal?! Pentru ca ABUZUL da aceleasi efecte devastatoare...
      • -2 (2 voturi)    
       raspuns (Miercuri, 20 mai 2009, 18:12)

       un_om_de_cal [utilizator] i-a raspuns lui vin

       Toata lumea recunoaste ca alcoolul este o problema.

       Doar ca legalizarea marijuanei nu ar rezolva-o, ci doar ar adauga una noua.

       Iar cu trecerea in ilegalitate a alcoolului - au incercat americanii si rezultatul nu a fost prea bun.
      • -2 (2 voturi)    
       marijuana drog slab ? (Joi, 21 mai 2009, 2:22)

       rico [anonim] i-a raspuns lui vin

       Am cunoscut 2 persoane care au ajuns la spitalul de nebuni din cauza marijuanei (delir paranoic etc). Afectiunea se numeste psihoza canabica. Un comportament de genul asta nu am intalnit la betivi, oricat de alterat poate fi comportamentul unui om beat si oricat de periculoasa poate fi dependenta de alcol.
       In legatura cu dependenta am avut si eu o discutie cu o colega de servici care fumeaza marijuana si care spune in gura mare ca nu e dependenta. Ideea e ca nu a fost in stare sa-mi explice de ce are nevoie sa imprumute bani in fiecare luna ca sa-si cumpere acest produs de care nu e dependenta...
   • +1 (7 voturi)    
    drog (Miercuri, 20 mai 2009, 12:16)

    serbanica [utilizator] i-a raspuns lui serbanica

    vad ca primesc multe voturi negative insa nici un raspuns concret. presupun ca multi dintre voi considera ca iarba nu da dependenta nu ? intr-adevar dar nu da in masura in care nu abuzezi. si aici este problema. de la ce punct consideri consumul un abuz ? cand incepi sa fumezi la cafea ? cand nu mai tii minte nici ce ai facut acum 2 ore ? eu zic sa va mai ganditi, sa mai cititi, sa va informati si apoi sa spuneti in gura ca sunteti de acord.
    • +2 (6 voturi)    
     vorbiti sa va aflati in treaba (Miercuri, 20 mai 2009, 13:29)

     george [anonim] i-a raspuns lui serbanica

     De unde si pana unde va dati voi cu parerea despre iarba?ati fumat?eu zic ca nu ca daca ati fi fumat aveati alt raspuns.vreti sa stiti de ce?:alcool pe care cred ca multi dintre voi l-au incercat duce la violenta:verbala sau chiar fizica?omoara foarte multi neuroni,....-ce face iarba:in nici un caz nu duce la violenta,stimuleaza chiar activitatea cerebrala.de ce e alcoolul legal si iarba nu?????? CAt despre dependenta:cred ca mai dependent sunt de KFC decat de iarba asa ca hai sictir.
     • +3 (7 voturi)    
      @george (Miercuri, 20 mai 2009, 14:56)

      Vladimir [anonim] i-a raspuns lui george

      buna treaba cu KFC-ul...la fel si mc donalds-ul..consumate in fiecare zi, au efecte mult mai nocive decat iarba consumata zilnic..
     • -1 (3 voturi)    
      cul (Miercuri, 20 mai 2009, 15:14)

      serbanica [utilizator] i-a raspuns lui george

      ma bucur sa vad ca esti mandru ca ai fumat/fumezi iarba. eu iti doresc sa nu ajungi niciodata intr-un stadiu mai avansat de atat.
      cu altceva, pe langa fumatul de iarba te mai poti lauda ?

      si oricum, pana la urma intre KFC si iarba cred ca mai mult rau iti face KFC :)
   • +2 (4 voturi)    
    sunt foarte multe! (Miercuri, 20 mai 2009, 18:24)

    dan [anonim] i-a raspuns lui serbanica

    Spre deosebire de tutun care este legal pentru ca aduce sume importante la bugetele multor state si este ieftin, marijuana (cannabis) NU produce dependenta fizica, si cum s-a mai zis si alte astfel de substante. Mai mult consumul unor astfel de substante duce la o relaxare mult mai profunda a indivizilor si o eliberare de cantitatea enorma de stres la care suntem supusi. Sunt foarte multe interese pentru care tara noastra nu poate inca legaliza drogurile usoare si nu au nici o legatura cu sanatatea populatiei, ba chiar din contra! Insa din punct de vedere financiar, avantajele vanzarilor mari de tutun, care ar scadea drastic in cazul legalizarii marijuana, sunt imense pentru cei in a caror maini stau astfel de decizii - un simplu motiv de reflectie : Directorul uneia dintre marile companii de tigarete din Romania este fost ambasador, cu relatii extrem de adanci in toata clasa politica! O analiza detaliata poate ar scoate la iveala mai multe astfel de "conexiuni"!
 • -2 (18 voturi)    
  bio (Miercuri, 20 mai 2009, 11:25)

  alpha [utilizator]

  1.daca ne uitam in lumea vie (animala) nu intalnim homosexualitate decat in situatii extreme cum ar fi captivitatea sau izolarea accidentala pe o insula.in rest nu exista asa ceva.=>nu e natural nu e normal.deci NU
  2.deja avem droguri legale-tutunul,alcoolul asa ca nu ar fi nimic nou.drogurile usoare nu dau dependenta mai mare deact tutunul asa ca sau interzicem si fumatul sau se poate da liber la "drogurile usoare".
  3.sinucidere asistata in conditii exceptionale,la bolnavi incurabili care sufera ingrozitor si pentru care "viata" nu isi mai merita numele,asta oricum dupa avizul unei comisii medicale pluridisciplinare.
  • +4 (8 voturi)    
   lumea animala (Miercuri, 20 mai 2009, 13:10)

   Mihai-G [utilizator] i-a raspuns lui alpha

   Citesti si vei vedea ca in lumea animala exista comportamente homosexuale mult mai dese decat crezi si in conditii normale de habitat.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals
   • -1 (3 voturi)    
    animale (Joi, 21 mai 2009, 2:53)

    rico [anonim] i-a raspuns lui Mihai-G

    puteai sa scoti si exemplu ursului care se masturbeaza dar un lucru e clar : pentru om, ca si pentru celelalte specii animale care se reproduc in mod sexuat, instinctul sexual are ca scop de a perpetua specia
  • +3 (9 voturi)    
   homosexualitatea in lumea animala (Miercuri, 20 mai 2009, 13:15)

   un_om_de_cal [utilizator] i-a raspuns lui alpha

   Nu este adevarat ce spui, homosexualitatea se intalneste in lumea animala in multe cazuri ce sunt normale pentru speciile respective.

   De exemplu, la maimutele bonobo:
   http://en.wikipedia.org/wiki/Bonobo

   O lista cu mai multe specii este aici:
   http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals#Some_selected_species_and_groups
 • +12 (28 voturi)    
  o tara trista (Miercuri, 20 mai 2009, 11:25)

  Bogdan [anonim]

  Se poate observa ca sechelele comuniste sunt inca prezente....cum poti sa afirmi ca poporul roman nu este pregatit, cine sunteti voi sa stabiliti asta???

  De ce este interzisa prostitutia, sau consumul de droguri usoare (marijuana)? ...stiti cand au fost interzice? stiti ca au fost interzise fara nici o argumentatie sau studiu bazat pe o cercetare concreta?
  Stiti ca multe din droguri sunt folosite ca tratament pentru a trata anumite boli. opiacee, amfetamine, mdma, cannabis, LSD, toate sunt folosite de anumiti doctori pentur a vindeca anumite boli,...iar pacientii accepta, cu riscul de rigoare, sa le foloseasca, deoarece sunt singurele care dau rezultate.....STIATI??
  Stiati ca in majoritatea tarilor Europei membre non membre UE, posesia de droguri usoare este sanctionata cu avertisment/amenda? La noi de ce sa fie altfe?
  Stiati ca alcoolul este un drog mult mai puternic decat marijuana? pe asta de ce nu-l interzicem?

  Suntem o tara trista, condusa de oameni incuiati, care dau din gura fara sa aiba minime cunostinte despre ce zic ....PACAT....PACAT...PACAT
  • +15 (21 voturi)    
   De accord (Miercuri, 20 mai 2009, 11:34)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

   Si mai grav este ca acesti politicieni incuiati care conduc tara au fost alesi si sunt realesi de o majoritate si mai incuita si inculta decat ei.

   Lipsa de educatie a dus si va duce la o situatie din ce in ce mai precara a societatii roamnesti.
  • -2 (14 voturi)    
   argumentatie (Miercuri, 20 mai 2009, 11:58)

   ToBeOrNotToBe [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

   "stiti ca au fost interzise fara nici o argumentatie sau studiu bazat pe o cercetare concreta?"

   cine ti-a zis tie ca nu exista argumentatie sau studiu pe baza asta ?

   Dupa ce vezi filmul asta esti indreptatit sa imi dai si minus (daca vei mai crede de cuviinta)

   http://www.sfaturiortodoxe.ro/filme-video/fata-nevazuta-a-prostitutiei-legalizate.php
   • +7 (9 voturi)    
    sfaturi (Miercuri, 20 mai 2009, 12:43)

    Alin [anonim] i-a raspuns lui ToBeOrNotToBe

    sfaturiortodoxe.ro .... aia da bijuterie de site :)
  • +1 (13 voturi)    
   eu nu sunt de acord (Miercuri, 20 mai 2009, 12:03)

   un_om_de_cal [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

   Si eu sunt de acord intr-o lume ideala nu ar trebui sa-ti spuna nimeni ce ai dreptul sa faci cu propriul corp.

   Dar cred ca in acest moment societatea romana nu este pregatita pentru legalizarea drogurilor usoare. Cred ca daca s-ar legaliza, multi romani ar incepe sa abuzeze de aceste noi substante, la fel cum sunt destui care abuzeaza de alcool sau care fumeaza prea mult. Nu cred ca romanii ar avea maturitatea olandezilor, care consuma putina marijuana, desi aceasta este legala.


   Iar comparatia intre efectele alcoolului si ale marijuanei este cunoscuta si in tari mult mai avansate decat a noastra (din toate punctele de vedere), si totusi marijuana nu este legala nici acolo.

   Sunt probleme pe care marijuana le-ar pune si care nu exista in cazul alcoolului. De exemplu, cum stabilesti daca un sofer este sub influenta marijuanei?
  • +8 (12 voturi)    
   nu chiar (Miercuri, 20 mai 2009, 12:08)

   Dragos Stefan [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

   Nu suntem pregatiti pentru asa ceva. Ok, un grup mic de oameni pot sa accepte asa ceva, cu o viziune mai open-minded merge, dar majoritatea covarsitoare de inculti, mosi, babe, cocalari etc. ar intelege lucrurile intr-un mod diferit.

   Nu poti sa legalizezi cannabisul pentru cateva sute de persoane informate, daca restul incultilor nu sunt pregatiti si cu prima ocazia cad prada excesului. Sa nu comparam educatia olandeza cu cea romaneasca.

   Pe de alta parte sunt de acord cu tine, politicienii sunt incuiati la minte rau de tot. Sa afirmi ca drogurile usoare (cannabisul) sunt mai nocive decat tutunul este o aberatie.
   • 0 (0 voturi)    
    cannabis si schizofrenie (Joi, 21 mai 2009, 3:14)

    dede [anonim] i-a raspuns lui Dragos Stefan

    tutunul modifica prea putin comportamentul.
    Exista o corelatie dovedita intre schizofrenie si marijuana, inca nu se stie exact in ce masura e vorba de cauzalitate (e foarte posibil ca o mare parte din schizofrenici sa fie foarte atrasi de acest produs, fara sa putem spune ca marijuana le-a provocat in mod direct boala mintala).
  • +2 (2 voturi)    
   Canepa (Miercuri, 20 mai 2009, 14:09)

   Deepstereo [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

   Dar nu numai, din canepa se face o hartie excelenta ecologic pura, fara sa fie folosite decoloranti chimici, si creste repede si peste tot in lume. Am salva paduri intregi doar pe asta!
  • +1 (1 vot)    
   precizie (Joi, 21 mai 2009, 2:57)

   dede [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   drogurile alea nu prea cred ca sunt folosite "pentru a vindeca" anumite boli, poate pentru a atenua simptomele (ca si tuica cand te doare o masea !)
 • -2 (12 voturi)    
  DA ! (Miercuri, 20 mai 2009, 11:27)

  Mihai [anonim]

  Dupa abjecta "casatorie" PSD-PD-L, toate astea par nimicuri...
  Cat despre sinucidere...mai mult de 10 ani cu Iliescu, acum unii vor sa fie 10 si cu Basescu... Atunci, ce rost mai are intrebarea ?
 • -7 (13 voturi)    
  si eu sunt de acord cu toate (Miercuri, 20 mai 2009, 11:29)

  ionescu [anonim]

  Sunt in acord perfect cu Gigi si cu cele propuse in articol, si pe langa acestea as dori sa adaug ca subscriu si la celelalte propuneri facute anterior de legislativ:
  - legalizarea incestului
  - obligativitatea pasapoartelor biometrice cu amprentare
  - legalizarea ascultarii telefoanelor si interceptarea corespondentei fara mandat
  - extinderea dreptului de a se trata in libertate la toti detinutii
 • +13 (19 voturi)    
  Articolul va crea o cearta serioasa pe aici (Miercuri, 20 mai 2009, 11:31)

  un roman [utilizator]

  Opinia mea, sincera este ca politicienii astia reprezinta intrutotul societatea hipocrita din Romania.

  Doar pentru ca refuzam sa recunoastem drepturile homosexualilor nu inseamna ca acestia vor inceta sa existe.
 • +3 (9 voturi)    
  Distrugerea reperelor continua (Miercuri, 20 mai 2009, 11:32)

  nicu [anonim]

  pana la limita acceptabilului. Dupa aceea vom vedea. Continuati asa, stimati tovarasi, si veti gasi ceea ce cautati.
 • +9 (23 voturi)    
  praf tzandari (Miercuri, 20 mai 2009, 11:36)

  un roman [anonim]

  suntem cu cel putin 50 de ani in urma.
  ma mir ca femeile au drept de vor.
  imi este rusine cu sunt roman
  • 0 (6 voturi)    
   In urma cui esti mai de 50 de ani? (Miercuri, 20 mai 2009, 16:26)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui un roman

   Macar iti place in urma, sau tu preferi in fata?
 • +2 (16 voturi)    
  False probleme (Miercuri, 20 mai 2009, 11:36)

  nano2k [utilizator]

  Da, sunt de acord cu toate.
  Putem trece acum la problemele cu adevarat importante?
 • -1 (13 voturi)    
  si eu sun de acord (Miercuri, 20 mai 2009, 11:37)

  gigel [anonim]

  - legalizarea casatoriei indiferent de nr de persoane si de sex

  Casatoria sa poate fi facuta pe nivele astfel ca in multimea celor casatoriti sa fie si multimi mai mici casatorite intre ele cam in genul urmator:
  Fie F1 si F2 doua femei si B1 si B2 doi barbati, toti 4 casatoriti impreuna. Simultan F1 este casatorita si doar cu F2, B1 cu B2 dar si F1 cu F2 si cu B1 o alta casatorie lasand B2 burlac in cadrul casatoriei de 4. Plus toate combinatiile posibile.

  Pe langa asta mi se pare normal ca orice drepturi au in plus cei casatoriti sa se multiplice aceste drepturi cu numarul celoar care participa intr-o astfel de casatorie.

  In felul acesta sper ca in final toti sa fim casatoriti cu toti eliminand astfel orice fel de prejudecati daunatoare.

  - legalizarea tuturor drogurilor, ba chiar insituirea ca obligatie cetateneasca utilizarea drogurilor, cu precadere a celor care afecteaza sistemul nervos central. Oricum nu are ce sa strice.

  - legalizarea prostitutiei - astfel nici un oficial nu va mai trebui sa se ascunda. In plus sotiile ar trebui puse la comun.

  - da sinuciderilor asistate - pt a demonstra lipsa de prejudecati propun sa se aleaga niste voluntari pe care sa practicam aceasta procedura. In plus criminalitatea va scadea incadrandu-se la aceasta rubrica.
  • +1 (1 vot)    
   haha (Miercuri, 20 mai 2009, 17:46)

   claudel_ir [anonim] i-a raspuns lui gigel

   esti de comedie gigel, sa stii ca am ras la gluma ta cu lacrimi si cu dureri de burta, ai fost super glumetz omu, normal ca niciodata nu se va aplica aceste legi pe care le-ai creeat tu in mintea ta obsedata dar macar ne-ai facut sa radem pe multi din noi :-)
 • 0 (18 voturi)    
  parere (Miercuri, 20 mai 2009, 11:38)

  SRG [anonim]

  Nu pot fi de acord deloc cu inscasatoria intre pesoanele de acelasi sex. Orice argument care sta in favoarea acestei instituii exclude din start ca ea sa aiba loc intre persoane de acelasi sex.
  Casatoria are din cele mai vechi timpuri rolul de celula de dezvoltare prin procreere si educatia generatiilor viitoare. O casatorie homosexuala este prin definitie sterila, deci neaga insasi definitia institutiei. Este deci ineficienta dpdv social, moral, filozofic, biologic, istoric si orice alta perspectiva.
  Nu considerati o dovada de modernism acceptarea acestei idei, este un lucru care afecteaza pe termen lung omenirea. Presupuneti ca acest tip de casatorii vor dvenei majoritare intr-un viitor. Care va fi efectul asupra rasei umane?
  Din dorinta de a fi politically corect, o practica pe care eu personal o detest pt ca schimonoseste si parodiaza atat elementul uman cat si drepturile sale fundamentale, multa lume accepta aceste casatorii.
  Din punctul meu de vedere, relatiile homosexuale se pot desfasura in deplina libertate, pot avea aceleasi drepturi sociale/juridice ca si heterosexualii, dar nu pot avea pretentia sa acceada la aceleasi drepturi care decurg din evolutia biologica si istorica a omului.
  Este ca si cum ai nega definitia triunghiului spunand ca are patru laturi.
  In rest, sunt de acord cu legalizarea drogurilor usoare, care nu pot avea efecte mai distructive decat alcoolul si tutunul (pe baza unor rapoarte stiintifice).
  De acord si cu legalizarea prostitutiei - mi se pare o tampenie enorma sa te opui unui fenomen pe care nu il poti starpi, dar prin legalizare il poti controla.
  De acord si cu sinuciderea asistata in anumite conditii - pt bolnavi in stadii terminale sau pt cei care sunt tinuti in viata artificial, dar care nu mai exista ca si persoane. Nu sunt de acord cu eutanasierea la cerere pt oricine o doreste, indiferent de stare lui fizica.
  • +3 (7 voturi)    
   casatorie vs parteneriat (Miercuri, 20 mai 2009, 13:21)

   ginel [anonim] i-a raspuns lui SRG

   Ma indoiesc ca homosexuali/lesbiene vor sa fie casatoriti. Oricum cand afla ca sunt asa, afla ca biserica le da un sut in fund.
   In schimb ei vor drepturi de mostenitor. Da-o incolo de treaba dupa ce stai 20 de ani cu cineva, si ala/aia da coltul e, si ati facut o casa impreuna e normal sa il/o mostenesti.
   Plus chestii de genul, un sot/sotie are drept de semnatura in banca, la spital daca patesti ceva. Astea sunt chestii normale si fiecare ar trebuii sa fie liber sa aleaga cui vrea sa-i ofere drepturile astea.
   • +3 (9 voturi)    
    corect (Miercuri, 20 mai 2009, 13:52)

    SRG [anonim] i-a raspuns lui ginel

    Sunt de aceeasi parere cu tine. Sa faca baietii (sau fetele) uniune consensuala recunoscuta de stat si sa se poate mosteni/asigura/gira etc etc. Ca un fel de contract.
    N-am nimic impotriva.
    Dar sa nu fie casatoriti pt a nu confunda institutiile sociale. Sa nu adopte. Bineinteles ca ei pot fi profesori, invatatori si altele pt ca acolo pot si trebuie sa fie obiectivi. Dar acasa la ei nu cred ca pot asigura o educatie nepartinitoare copilului dpdv al orientarii sexuale.
    Si mai mult decat atat sa nu ceara recunoasterea religioasa a relatiei lor. E aberant.
 • +6 (18 voturi)    
  Avem inca o mentalitate prea inapoiata (Miercuri, 20 mai 2009, 11:40)

  Frankie [utilizator]

  Uitati-va la tarile dezvoltate din vest care au legalizat toate sau o parte din aceste lucruri ca le merge bine in continuare. Insa noi avem inca cicatricea comunismului impregnata de Ceausescu si nu putem gandi libertin.

  - Daca s-ar legaliza prostitutia, statul ar avea doar de castigat din taxe si prostituatele n-ar mai fi marfa de carne vie (exemple: vezi Germania sau Olanda)
  - Cu drogurile usoare nu stiu ce sa zic, oricum n-as fi impotriva legalizarii lor - Ceea ce stiu despre ele e ca nu creeaza dependenta si deci ar fi ok o legalizare a lor.
  - Un copil nu invata sa fie homosexual sau lesbiana. A fi homo sau lesbi este din nastere, asta nu se invata ca mersul pe bicicleta. Decat sa facem proteste impotriva gaylor mai bine am face proteste impotriva celor care au jefuit tara dupa 90 incoace.
  - Cu sinuciderea astistata iarasi nu stiu ce sa zic insa nu cred ca as fi impotriva
  • -1 (9 voturi)    
   suntem inapoiati rau nu asa... (Miercuri, 20 mai 2009, 11:48)

   gica [anonim] i-a raspuns lui Frankie

   Daca s-ar legaliza prostitutia economia Romaniei ar fi pe val, ganditi-va numai cati bani ar aduce in tara toate tipele plecate la munca, toate minorele si minorii romani pusi la munca.

   Un copil nu invata sa fie homo sau lesbi. Nu, el doar imita, nu invata. Este chiar genetic (desi din nefericire cuplurile homo sau lesbi nu se reproduc deci nu transmit materialul genetic mai departe).

   Sinuciderea asistata se practica oricum. X zice ca nu a spus nimic la DNA si Y il arunca in fata trenului.
  • +2 (6 voturi)    
   precizare - drogurile usoare (Miercuri, 20 mai 2009, 12:20)

   un_om_de_cal [utilizator] i-a raspuns lui Frankie

   Drogurile usoare nu creeaza dependenta fizica, dar pot crea dependenta psihica, la fel ca si jocurile de calculator sau jocurile de noroc.
   Si dependenta psihica poate fi puternica. Si drogurile usoare iti pot distruge viata daca nu esti atent.

   (M-am gandit sa fac aceasta precizare pentru cei foarte tineri care citesc aceasta discutie).
  • 0 (0 voturi)    
   Parerea mea (Miercuri, 20 mai 2009, 17:41)

   nano2k [utilizator] i-a raspuns lui Frankie

   Eu sunt pentru contra.
 • +6 (22 voturi)    
  parerea mea (Miercuri, 20 mai 2009, 11:42)

  un om ca si voi [anonim]

  1. Un "da" hotarat legalizarii casatoriilor homosexuale si adoptiilor. Pentru orice argument ati aduce impotriva (ba ca e impotriva firii, ba ca "nu asa a lasat Dumnezeu), va pot aduce inca trei pentru a va demonstra ca nu aveti dreptate. Sustineti, cu ipocrizie, ca o familie homosexuala nu e potrivita unui copil. Cu ce drept? Singurele lucruri de care are nevoie un copil sunt DRAGOSTEA, RESPECTUL si INTELEGEREA parintilor. Nimeni nu face dragoste in fata copiilor. In contrapartida: cate cupluri heterosexuale isi abuzeaza copiii prin violenta, exploatare prin munca sau chiar sexuala? Urmariti stirile de la ora 5 pentru detalii.

  2. Un "DA!" hotarat legalizarii drogurilor usoare! Mai multi bani la buget, tinerea fenomentului sub control, ieftinirea "ierbii" (de multe ori, mai inofensiva decat alcoolul) Sunt alte tari care au legalizat-o si o duc foarte bine, ca sa nu mai vorbim de puzderia de tari care tolereaza fenomenul (adica, zero interventie politieneasca), care o duc la fel de bine.

  3. Un "DA!" hotarat eutanasiei (sinuciderii asistate). Celor care se opun acestei decizii ii intreb doar cati ani sunt dispusi sa traiasca in coma profunda (moarte cerebrala), tinuti in viata DOAR de aparate, in timp ce poate mii de oameni au nevoie de organele lor interne care le-ar salva viata? Sau cati ani de zile ar fi dispusi sa traiasca cu cancer anal, operat, si cu "anus contra naturii" (punctul final al tubului digestiv sa fie scos prin burta si sa fie varsat intr-o punga). Nu le doresc asa ceva...
  • -2 (6 voturi)    
   parerea ta (Miercuri, 20 mai 2009, 13:43)

   SRG [anonim] i-a raspuns lui un om ca si voi

   Ref la chestiunea casatoriilor homosexuale, intelegerea mea e urmatoarea:

   - casatorie, prin insasi definitia ei, inseamna uniunea a doua persoane de acelasi sex. Asa a fost ea definita.
   - daca vrei casatorie homosexuala, poti sa-i spui cum vrei tu numai casatorie nu - e.g. uniune consensuala, care sa poata da dreptul partenerilor sa acceseze un credit, sa mosteneasca pe celalalt si alte drepturi sociale si juridice. N-am nimic impotriva ca statul sa-i trateze la fel ca pe cei hetero.
   - daca homosexualitatea este o stare de fapt, cu care te nasti si care nu poate fi negata, cum crezi ca isi va educa o familie de homosexuali copiii? Sa fie homo sau hetero? Pariez ca nu pot fi atat de obiectivi...
   - spui ca dam dovada de ipocrizie daca nu susinem acest tip de casatorie? de ce sa fiu ipocrit? eu chiar asa gandesc...
   - ce va face un parinte homosexual cand copilul il va intreba:
   - "Tati (sau mami, dupa caz), eu ce sunt, baietel sau fetita?"

   Repet, nu am nimic impotriva homosexualilor, atata vreme cat nu incearca sa faca parada de acest lucru, sa obtina un statut privilegiat datorita faptului ca sunt minoritari si atata vreme cat nu corup membrii minori/tineri ai societatii.
 • -6 (12 voturi)    
  si eu sunt de acord cu toate (Miercuri, 20 mai 2009, 11:42)

  ionescu [anonim]

  Sunt in acord perfect cu Gigi si cu cele propuse in articol, si pe langa acestea as dori sa adaug ca subscriu si la celelalte propuneri facute anterior de legislativ:
  - legalizarea incestului
  - obligativitatea pasapoartelor biometrice cu amprentare
  - legalizarea ascultarii telefoanelor si interceptarea corespondentei fara mandat
  - extinderea dreptului de a se trata in libertate la toti detinutii
  • 0 (2 voturi)    
   hai bai ca facea si el o poanta (Miercuri, 20 mai 2009, 12:10)

   gigel [anonim] i-a raspuns lui ionescu

   sau nu?
 • -1 (11 voturi)    
  Sunt de acord... (Miercuri, 20 mai 2009, 11:57)

  George [anonim]

  1. Sunt de acord cu uniunile civile, consensuale sau cum s-or mai numi ele. Nu sunt de acord cu casatoriile intre persoane de acelasi sex. Nici nu cred ca sunt multe persoane gay care isi doresc neaparat sa se casatoreasca, ei isi doresc mai degraba sa aiba posibilitatea de a fi acoperiti din punct de vedere al lucrurilor acumulate in relatie in cazul unei despartiri.
  2. Nu sunt de acord cu legalizarea drogurilor usoare. Desi, am facut un sondaj printre prietenii si cunostintele mele, si am descoperit ca minim 50% din aceastia fumasera cel putin o data marihuana. Va zic sincer ca am ramas socat!
  3. Sunt de acord cu eutanasierea, cu conditia ca aceasta sa se faca la hotararea unei instante judecatoresti, dupa toate recomandarile de specialitate.

  Dupa parerea mea, la fel cum permitem ca in DEX sa apara cuvinte considerate obscene pana de curand, la fel cum permitem si cum evoluam din toate punctele de vedere, ar fi cazul sa se trezeasca si lumea la realitate si sa nu mai confunde dogmele crestine mai mult decat imbatranite (vezi pe cele ortodoxe; mentionez ca si eu sunt ortodox si tin foarte mult la idealurile impuse de aceasta religie) cu libertatile pe care la are fiecare persoana in parte. Pana la urma, nu cred ca este o problema atat de mare pentru noi ce fac oamenii in propria lor casa.
  De asemenea, spun NU marsurilor gay in care nu apar decat persoanele depravate si exagerate ale acestei comunitati.
  • +4 (8 voturi)    
   heterosexualul de la parada gay (Miercuri, 20 mai 2009, 13:24)

   ginel [anonim] i-a raspuns lui George

   Vino sambata la parada gay sa vezi ca 90% sunt oamenii normali. Ma duc in fiecare an desi sunt heterosexual, in semn de suport.
   • -1 (5 voturi)    
    90% (Miercuri, 20 mai 2009, 14:46)

    AlinP [utilizator] i-a raspuns lui ginel

    90% numarandu-te doar pe tine? Semn de suport ce?
   • 0 (2 voturi)    
    Ciudat... (Miercuri, 20 mai 2009, 16:38)

    George [anonim] i-a raspuns lui ginel

    ...dar fac parte din aceeasi comunitate si nu pot spune ca sunt de acord cu toate tampeniile care se fac de dragul de a se face...deci lasati...
 • -2 (12 voturi)    
  Drogurile usoare (Miercuri, 20 mai 2009, 12:02)

  Viorel [anonim]

  Exista multa dezinformare legata de drogurile usoare.

  De exemplu ca duc la violenta. Marihuana, ciupercile magice mai degraba iti dau o stare letargica. Transforma (din ce marturisesc prieteni de-ai mei plecati prin Olanda) orice om intr-un flegmatic introspectiv si fericit.

  Cred ca astea ar trebui lasate la liber, eventual puse la vanzare prin farmacii si eventual cu asistenta medicului (reteta).

  Legat de casatoriile gay sau lesbi, am ceva impotriva catorva implicatii. Sa-i lasam sa adopte copii? Sa-i lasam sa aiba copii in vitro sau inseminare artificiala? Nu, mi se pare normal ca in orice cuplu sa aiba genul de copii pe care pot sa-l obtina in cuplul respectiv. Orice copil are dreptul pe lumea asta sa traiasca alaturi de tatal sau si de mama sa. Nu trebuie obligat sa traiasca alaturi de tatal sau si de iubitul tatalui sau sau alaturi de mama sa si de iubita ei.

  In final, faptul ca se casatoresc sau nu, din punctul meu de vedere, nu legalizeaza in vreun fel aberatia care este inainte lui Dumnezeu o relatie homosexuala (gay sau lesbi). Dar oamenii sunt responsabili fiecare pt ei inaintea lui Dumnezeu. Dupa un rau mare facut ce mai conteaza unul mic.
 • +4 (8 voturi)    
  parerea mea (Miercuri, 20 mai 2009, 12:08)

  indolent [utilizator]

  Ma bucura faptul ca unii eurocandidati au avut rabdarea sa raspunda la intrebarile astea. In schimb sunt foarte dezamagit de continutul acestora.

  Nu vreau sa fiu inteles gresit:
  - nu-mi plac homosexualii, dar atata vreme cat nu ma agreseaza sunt ok.
  - nu sunt de acord cu legalizarea drogurilor usoare (chiar daca sunt consumator constant de Cannabis de 2 ani). As prefera o campanie de educatie a populatiei, si cine stie, poate gradual putem ajunge si la legalizare. Deocamdata ProTv-ul ar trebui amendat ca vorbeste de Marijuana si arata lingurite si seringi.
  - cu sinuciderea mi se cam rupe ce face fiecare cu viata lui atata vreme cat nu sunt deranjat.

  Totusi, de la niste candidati la europarlamentare, ma asteptam la niste raspunsuri mai profesioniste, de genul "nu sunt de acord pentru ca la mine in circumscriptie 70% din oamenii cu care am vorbit nu sunt de acord", nu ca a fost crescut in spiritul crestin si nu-i permite religia. Acest articol este o noua dovada ca reprezentantii nostrii nu reprezinta pe nimeni.
  Apropo: au mentionat unii dintre ei ca ar trebui sa ne concentram asupra problemelor serioase si reale ale tarii. Ar putea avea bunavointa sa ne spuna dansii care sunt acelea, si daca da, poate sunt de acord sa prezinte public progresul lor.

  PS: poate face Hotnews un pool cu topicurile de mai sus sa vedem "pulsul natiunii".
 • +5 (11 voturi)    
  Cel mai grav este ca politicienii (Miercuri, 20 mai 2009, 12:10)

  OK [anonim]

  ..canta ca preotii.

  Din pacate multi inca nu au invatat ca Dumnezeu si religia/biserica sunt doua chestii diferite. Dumnezeu este ceva etern si infinit pe care omenirea niciodata nu o va intelege si o poate doar respecta. Este putere Divina. In acelasi timp religia si biserica sunt metode de control al prostimii, exploateaza nestiinta si nu au nimic in comun cu Dumnezeu doar ca ii exploateaza numele.

  Pacat. Si nu numai pentru homosexuali sau amatorii de senzatii halucinogene sau cei care doresc sa paraseasca aceasta lume cu dignitate, dar pentru toti ceilalti care sunt prostiti cu povesti si condusi de acesti falsi aparatori al creatiei Divine.
  • -4 (6 voturi)    
   Biserica... (Miercuri, 20 mai 2009, 14:49)

   AlinP [utilizator] i-a raspuns lui OK

   Biserica a fost instituita de insusi Dumnezeu. Deci nu le poti despartii una de alta. Dumnezeu este cel care se opune homosexualilor, canabisului si eutanasierii umane si nu biserica. Eu stiu ca tu cunosti un Dumnezeu asa cum ai vrea tu sa fie si nu cum este El...
   • +2 (2 voturi)    
    dovezi va rog! (Miercuri, 20 mai 2009, 18:50)

    dan [anonim] i-a raspuns lui AlinP

    Am si eu o rugaminte, sa citeze cineva acea fraza din biblie care contine cuvantul homosexual sau ma rog care zice ca "s-au cunoscut parte barbateasca cu parte barbateasca" sau vreo alta exprimare folosita in biblie.(care by the way pentru cei care inca nu au aflat a fost scrisa aproximativ in forma in care o stim noi azi in timpul imparatului Constantin pe baza altor scrieri atent selectionate in asa fel incat populatia crestina sa fie supusa imperiului roman si nu razvratita). Cat despre aberatia cu Sodoma si Gomora, iarasi in biblie referirea se face la tot felul de manifestari,"desfranari", unde desfrau pentru cine nu stie bine romaneste inseamna fara frau, sau fara limite, deci nu are legatura cu placerea pe care ti-o oferi ci cu depasirea cantitatii!!!!
    • +2 (2 voturi)    
     sa nu mentionam (Miercuri, 20 mai 2009, 19:59)

     indolent [utilizator] i-a raspuns lui dan

     apetitul preotilor de-a lungul timpului pentru baietei :))
   • -1 (1 vot)    
    Re: Biserica (Joi, 21 mai 2009, 12:12)

    OK [anonim] i-a raspuns lui AlinP

    Alin. Te rog sa te documentezi inainte de a face afirmatii care nu sunt demonstrate doar de institutia bisericii. Da biserica iti spune ca a fost infiintata de Dumnezeu si el este singura voce al Lui. Tot asa si imparatii romani erau descendenti ai zeilor si asa mai departe.
    Totul este o metoda, foarte eficienta, de control al prostimii. Uitate mai adanc in tot ce face si a facut biserica de lungul veacurilor, si poate, daca ai tenacitatea necesara, vei vedea lumina la capatul tunelului. Si poate vei intelege ca puterea divina nu poate fi inteleasa si nici reprezentata, ci doar respectata.
 • -3 (9 voturi)    
  Nu sunt candidat (Miercuri, 20 mai 2009, 12:16)

  Darian [anonim]

  Nu am sa votez candidatii care considera aceste chestiuni, ca probleme nu pot sa le numesc, prioritati.
  Nu sunt traditionalist, si nici un fervent crestin, dar nu cred ca prin legalizarea unor practici de budoar ridicam demnitatea unor persoane. Indiferent de orientarea sexuala, omul are demnitate. Ce garantie am ca maine nu se va cere casatoria cu animale?
  Oamenii reactioneaza diferit la alcool chiar si la medicamente, in functie de greutate, cat de mult a mancat, sanatate fizica si psihica etc. Cine poate garanta cat de usor e drogul si modul de reactie al indivizilor fata de el?
  Pentru o sinucidere reusita nu ai nevoie sa te asiste cineva poate doar daca vrei sa-ti faci harachirii. Daca ai nevoie de ajutor, ori nu esti in deplinatatea facultatilor mintale si in acest caz decizia nu-ti apartine si nu mai e vorba de sinucidere, ori in cea fizica si atunci te sinucide altul.
  Poate ar trebui pusa intrebarea daca suntem de acord cu omorul in interesul victimei.
  • +8 (10 voturi)    
   raspuns Darian (Miercuri, 20 mai 2009, 12:27)

   Bogdan [anonim] i-a raspuns lui Darian

   Daca ai adus in discutie alcoolul, stiai ca in 2007 in USA au muri din cauza consumului de alcool peste 30.000 oameni,(accidente auto, crime, supradoza) iar din consumul de cannabis, pe tot globul nu sa inregistrat nici o victima oficiala in ultimii 20 de ani?

   Darian ce substanta e mai periculoasa?

   hai sa ne informam inainte sa vorbim
   • +9 (9 voturi)    
    supradoza (Miercuri, 20 mai 2009, 12:59)

    indolent [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

    Nu poti sa faci supradoza din Cannabis. Am incercat eu. in cel mai rau caz te duci sa te culci (nu pleci cu masina sa-ti bati nevasta ca dupa 2 sticle de vodka)
   • -2 (2 voturi)    
    M-as informa (Miercuri, 20 mai 2009, 14:32)

    Darian [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

    Am spus ca reactioneaza diferit la alcool si medicamente. Se moare si din aspirina dar si din intoxicatie cu cannabis. Traim/murim si avem sentimente mioritice nu olandeze. Esti convins ca niciodata un roman nu va da in cap altuia pentru banii cu care sa cumpere o tigare?
    Nu am nimic impotriva prajiturilor sau turtelor cu canepa sau cu cultivarea acestei plante in scopuri tehnice.
    • +1 (1 vot)    
     serios? (Miercuri, 20 mai 2009, 18:51)

     dan [anonim] i-a raspuns lui Darian

     Baby...un roman ii da in cap si lu' masa ca nu-i da bani de tigari, asa ca...lasa-ne!
   • +2 (2 voturi)    
    morala (Miercuri, 20 mai 2009, 14:37)

    AlinP [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

    trebuie interzis alcoolul. Nefiind consumator, nu ma supar deloc :P
 • +8 (18 voturi)    
  Suntem o tara de comunisti homofobi (Miercuri, 20 mai 2009, 12:19)

  Frankie [utilizator]

  Sper ca nepotii mei sa se bucure de o generatie mai dezghetata la minte peste probabil 50 de ani....

  Numai rusii mai sunt asa homofobi, dar noi suntem comunisti bolsevici ca ei
  • +9 (15 voturi)    
   Nu cred ca sunt comunistii de vina (Miercuri, 20 mai 2009, 13:12)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui Frankie

   In Romania vina cea mai mare o poarta biserica.

   Urmatorii vinovati sunt politicienii car au uitat ca Romnia este un stat laic si nu unul religios.

   Educatia are partea ei de vina prin lipsa totala, in primul rand a unei educatii civice si in al doilea rand a educatiei sexuale sanatoase a copiilor.

   O societate care vrea sa avanseze trebuie sa se rupa de biserica si de dogmele acesteia. Exemple tipice de societati retardate sunt statele arabe unde extremistii ilsamisti conduc pe baza unor texte religioase vechii de sute sau mii de ani.

   Daca vreti sa ajungeti ca si Iranul, Irakul, Afganistanul etc atunci sunteti pe drumul cel bun.

   Daca vreti sa ajungeti ca si tarile cu o democratie veritabila atunci trebuie sa terminati acest incest intre mediul politic si biserica.
   • -1 (7 voturi)    
    Biserica__*??? (Miercuri, 20 mai 2009, 14:20)

    Crestin [anonim] i-a raspuns lui un roman

    Si eu sunt roman si chiar daca nu apartin bisericii majoritare nu pot sa fiu de acord cu tine. Chiar daca popa a fost un betiv sau curvar, evanghelia pe care el o citea duminica in biserica nu mi-a facut nici un rau. Biserica ma invata sa ma comport civilizat nu sa fiu retardat cum afirmi tu. Daca ai vrut sa faci sex cu porcul, capra, oaia, cainele, calul, etc nimeni nu te-a oprit (eu prefer numai cu femeie) Biserica nu te-a obligat, doar te-a educat daca ai vrut sa fii educat. iar cand acuzi biserica acuzi intreaga societate romaneasca. Du-te atunci in Olanda sau oriunde in lume si trageti-o cum vrei, da nu ne cere sa fim ca tine. Tarile democratice sunt caracterizate astazi de pornografie, pedofilie, droguri, etc. Asta inseamna democratie? Nu este adevarat.
   • -1 (3 voturi)    
    te pricepi la religie cum se pricepe... (Miercuri, 20 mai 2009, 15:56)

    ionescu [anonim] i-a raspuns lui un roman

    plapumarul sa repare ceasuri.
    Pune mai intai mana pe o carte care se cheama "Biblie" (preferabil ortodoxa) si pe alta care se cheama "Coran". Dupa ce le buchisesti bine si vezi care-s diferentele, ia o carte de istorie si studiaza cum s-au comportat romanii si cum s-au comportat turcii (sau alti islamisti). Dupa ce gasesti si deosebirile astea, fa o alta comparatie intre comportamentul romanilor de atunci si de acum.

    Si trage si tu singur concluzia, pe care o stim noi toti: cu cat s-a departat omul de Cuvantul lui Dumnezeu, cu atat s-a ales praful.
 • +3 (3 voturi)    
  Tematici europene (Miercuri, 20 mai 2009, 12:28)

  Argo [anonim]

  pentru mai multe tematici europene si cum raspund partidele participante in alegerile pentru PE comparat cu ce cred votantii (trebuie sa raspundeti la niste intrebari), inclusiv cele din Romania, vedeti si www.euprofiler.eu
 • -2 (4 voturi)    
  ce este? (Miercuri, 20 mai 2009, 12:36)

  gogu [anonim]

  I: ce este casatoria?
  R: concubinaj legal.

  I: la ce le trebuie legalizare?
  I: au nevoie de acte pentru ca relatia lor sa merga?
  • +5 (9 voturi)    
   Slaba incercare (Miercuri, 20 mai 2009, 13:18)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui gogu

   Intrebare: Ce se intampla daca unul din partenerii unui cuplu homosexual isi pierde locul de munca iar ulteror dreptul la asigurari de sanatate etc...

   Rapsuns: Acesta nu poate fi asigurat impreuna cu partenerul sau deoarece, spre deosebire de alte societati normale, in Romania nu exista o forma legala pentru un astfelde cuplu.

   Intrebare: Ce se intampla daca unul din partenerii unui cuplu homosexual din Romania moare?

   Raspuns: Familia (parintii, fratii/surorile, bunicii, etc) sunt singurii care au dreptul la mostenire. partenerul acestuia nu are nici un drept.

   Si lista poate continua.

   Acesti oameni, desi munces ca noi toti nu au drepturi de baza pe care noi toti le avem.

   Poate vi se pare normal dar eu nu cred ca este atat timp cat consitutia spune ca suntem cu totii egali in drepturi.
   • -1 (3 voturi)    
    gresit (Miercuri, 20 mai 2009, 13:57)

    gogu [anonim] i-a raspuns lui un roman

    nu in drepturi ci in fata legii, asa zice constitutia
    • +2 (4 voturi)    
     Nu zau (Miercuri, 20 mai 2009, 14:17)

     un roman [utilizator] i-a raspuns lui gogu

     Citat din constitutie:

     "Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări."

     Bag seama ca e vorba de mai mult decat de legi.
  • +4 (6 voturi)    
   raspuns partial (Miercuri, 20 mai 2009, 13:21)

   Mihai-G [utilizator] i-a raspuns lui gogu

   Cred ca le trebuie pentru reducerile de impozit aferente si pentru celelalte aspecte legale legate de viata in cuplu: cine mosteneste in caz de deces, impartirea averii in caz de separatie, chestii de astea.
 • -4 (10 voturi)    
  Pe scurt (Miercuri, 20 mai 2009, 12:47)

  Cristi [anonim]

  A avea o orientare sexuala anormala e o problema psihica.
  A fi dependent de anumite substante e o problema psihica.
  A-ti dori moartea este iarasi o problema psihica (ganditi-va la marele om de stiinta Stephen W. Hawking imobilizat intr-un scaun cu rotile ani de zile. Nu si-a dorit moartea, iar contributiile sale sunt imense, a stiut cum sa traiasca si cum sa se faca util)

  Deci, pe scurt: avem nevoie de mai multi doctori, nu de legi.
  • +3 (5 voturi)    
   Eu cred (Miercuri, 20 mai 2009, 15:10)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui Cristi

   Ca e mai rau sa fi prost decat sa ai o orientare sexuala diferita de a majoritatii.

   Si mai rau decat a fi prost este sa fi prost si sa nu incerci sa te documentezi inainte de a abera pe forumuri!
 • +4 (4 voturi)    
  da (Miercuri, 20 mai 2009, 12:57)

  jules [anonim]

  ce pot sa zic, raspunsuri f evazive.
  in special domnii Adrian Severin si Ioan Mircea Pascu...
  mai vagi de atata nici nu cred ca puteau sa fie...
  la fel si cu domnii Theodor Stolojan, Traian Ungureanu..
  adevarati politicieni, ce mai :D
 • -2 (8 voturi)    
  Tara arde si jurnalistii se keaptana (Miercuri, 20 mai 2009, 13:00)

  Alias [anonim]

  impreuna cu politicienii.

  Jurnalistii au ajuns sa stabileasca o agenda care nu are nici cea mai mica legatura cu problemele oamenilor, probabil pentru a evita problemele complicate, care de fapt, ne dor pe toti: economie in criza si somaj.

  Sunteti rupti de realitatea romaneasca, v-ar prinde bine un teren sa aflati ce se mai intampla in tara asta. De aia a disparut reportajul, acum jurnalistul isi zice editor si isi da cu parerea din spatele laptopului.
  • +4 (8 voturi)    
   Nu chiar (Miercuri, 20 mai 2009, 13:20)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui Alias

   Acestia sunt candidatii la parlamentul European nu la parlamentul Romaniei.

   Ei sunt alesi pentru a reprezenta tara la nivel European si acolo aceste intrebari si raspunsuri sunt foarte importante, alaturi de cele vizend justitia si coruptia.
   • -4 (6 voturi)    
    asta e problema ta la PE? (Miercuri, 20 mai 2009, 13:54)

    Alias [anonim] i-a raspuns lui un roman

    baieti, pentru voi nici nu este necesara propaganda, dormiti linistiti si votati in hoarde.

    si tu crezi ca PE poate da legi valabile pentru Romania? te inseli amice, daca ai o astfel de problema, tot in Parlamentul national trebuie sa ti-o rezolvi.

    o veste proasta insa: conform noilor coduri casatoria intre persoane de acelasi sex nici macar nu e recunoscuta in Romania, daca este facuta in alte state.

    asa ca mai rasfirati cu problemele astea.
    • +2 (4 voturi)    
     Mai citeste (Miercuri, 20 mai 2009, 14:14)

     un roman [utilizator] i-a raspuns lui Alias

     UE poate impune tarilor membre toate legile care sunt votate de parlamentul european, cei care nu le respecta platesc amenzi barosane.

     Tu esti probabil din aia care se isterizeaza ca se baga UE in "treburili" interne ale natiei romane.
     • -2 (2 voturi)    
      meserie (Miercuri, 20 mai 2009, 17:39)

      Alias [anonim] i-a raspuns lui un roman

      nu cred ca ai stat in strainatate cat am stat eu.
      sint intr-adevar tipul de om care isterizeaza cand o non-problema este aruncata pe piata si sar 100 de ciraci de asa-zisa orientare sexuala diferita sa-mi traga minusuri.
      pune tu mana pe carte si ai sa vezi ca PE este o institutie slaba in UE, initiativa legislativa apartiene CE. asa ca nu mai fi "inapoiat", cum zicea cineva mai sus.
      • 0 (0 voturi)    
       M-ai dat gata (Miercuri, 20 mai 2009, 20:46)

       un roman [utilizator] i-a raspuns lui Alias

       Afla ca stau in strainatate de 10 ani si stau cat se poate de bine.

       Poate data viitoare te gandesti inainte sa te bati cu caramida'n piept.

       Pa!
      • +2 (2 voturi)    
       Era sa uit (Miercuri, 20 mai 2009, 20:49)

       un roman [utilizator] i-a raspuns lui Alias

       Comisia Europeana propune intradevar proiecte de legi (la fel ca si un guvern national), insa aceste proiecte de legi sunt votate si deci legiferate de Parlamentul European (cum se intampla cam in toate tarile din lume).

       Eu zic sa citesti mai atent data viitoare, poate chiar de mai multe ori, sa stii ca ajuta.
 • +8 (14 voturi)    
  parerea mea (Miercuri, 20 mai 2009, 13:09)

  qass [anonim]

  1 . - cele mai moderate statistici spun ca 5%din populatie e homosexuala, deci nu e chiar un accident (bisexualitatea atinge si ea un procent de2-3%).
  Subscriu, casatoria este un act religios, parteneriatul civil e o chestie de civilizatie. Parteneriatul civil implica doar acoradea de drepturi egale din partea statului persoanelor gay; adica: dreptul la mostenire,dreptul la credite in comun, asigurari medicale si sociale, etc. Societatea nu e afectata. Nimenu nu pune problema acceptarii totale, nu esti de acrod, te priveste, dar toleranta, bunul simt sunt chestii de civilizatie.
  2. trecand peste faptul ca legalizarea drogurilor usoare duce la "controlarea fenomenului" un alt avantaj major e ca statul castiga bani, bani care se pot intoarec la societate. negarea unui probleme nu duce la rezolvarea ei. se aplica si prostitutiei

  ps: sunt gay asta nu ma scuteste sa maachid de datoriile mele fata de semeni si fatza de stat. ce face statul pentru mine?....
  • -2 (8 voturi)    
   Respecta daca vrei Respect (Miercuri, 20 mai 2009, 14:03)

   Asa cum ma lasat Dumnezeu [anonim] i-a raspuns lui qass

   Vorbesti de drepturi, toleranta, bun simt. Daca vrei sa te mosteneasca unul ca tine - fa-ti terstamentul. Daca vrei sa fii tolerat , daca esti barbat fii barbat, daca esti femeie-fii femeie.Nu cred ca va deranjat cineva in cuibusorul vostru de nebunii. Vrei bun simt. Nu-mi arata fundul gol prin manifestarile publice pe care le faceti. Nu cred ca ai vazut o familie sa mearga prin centru orasului cu fundul gol cum faceti voi
   Voi vreti ca familiile sa va respecte in timp ce voi sunteti impotriva familiei. Atunci cand in mod natural femeie+femeie, barbat+barbat vor putea face impreuna un copil, voi putea sa fiu de acord cu tine, dar pana atunci mai bine dute si fa un dus rece.
   • -1 (5 voturi)    
    Nashpa te-a last dumnezeu (Miercuri, 20 mai 2009, 14:11)

    un roman [utilizator] i-a raspuns lui Asa cum ma lasat Dumnezeu

    Sincer, putea sa-ti dea mai mult.
   • +3 (7 voturi)    
    :) (Miercuri, 20 mai 2009, 14:16)

    moi [anonim] i-a raspuns lui Asa cum ma lasat Dumnezeu

    nu-mi arata sanu de femei goi, nu-mi arata burti revasrate de barabti.
    nimeni nu e impotriva familiei, daca erau de ce ar fi vrut parteneriat civil?!
    intrebare: cati copii ai pana acum? daca scopul sexul e reproducerea, propun sa interzicem anticonceptionalele, metoda calendarului, coitus intreruptus, masturbarea.
 • +5 (9 voturi)    
  Intrebarea fundamentala e alta... (Miercuri, 20 mai 2009, 13:32)

  CGR [anonim]

  se discuta aici prea mult in detaliu: intrebarea corecta este "sunteti de acord ca autoritatile sa aiba dreptul sa va dicteze viata privata?"...
  ce face fiecare cu viata personala ar trebui sa fie treaba lui iar autoritatile nu au dece sa se amestece in viata privata a cetatenilor atata vreme cat aceasta nu afecteaza in mod negativ alte persoane. cand spun ca nu afecteaza in mod negativ alte persoane nu ma refer la cine stie ce bigoti, mizantropi sau intolreanti - pe astia ii deranjeaza oricene si orice! vorbesc de faptul ca gica are dreptul sa faca ce vrea el si cu partenrul/partenera/partenerii lui de viata daca o fac de comun acord si se limiteaza la viata lor...
  necazul e ca fiecare are impresia ca poate da lectii de viata, moralitate, disciplina, etc... stupid!
 • +4 (6 voturi)    
  Dar care este? (Miercuri, 20 mai 2009, 14:22)

  Lucian [anonim]

  "Nu asta e problema noastra cea mai importanta" e un raspuns stupid prin care niste politicieni inepti incearca sa evita raspunsul la o intrebare incomoda. Nu e nici o rusine daca inca nu ti-ai formulat o parere, iar daca da ar fi cazul sa ai curajul sa ne-o spui si noua, oricare ar fi ea.
 • +2 (6 voturi)    
  PDL si PSD adopta strategia strutului (Miercuri, 20 mai 2009, 14:22)

  Ovidiu [anonim]

  Vad ca stimatii nostrii reprezentanti din PDL si PSD isi baga capul in pamant ca strutul in aceste chestiuni, ca si in multe altele de altfel.
 • +4 (6 voturi)    
  . (Miercuri, 20 mai 2009, 14:40)

  doriath [utilizator]

  Poate ar trebui sa ii informeze cineva si pe Cristi Preda si Adina Valean ca, in ciuda a ce cred ei, casatoria nu e o chestiune/institutie religioasa. Este oficiata si reglementata de stat, nu de biserica.
  • +4 (6 voturi)    
   Dupa cum spuneam mai sus (Miercuri, 20 mai 2009, 15:08)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui doriath

   Evul mediu ne pashte cu astfel de politicieni inculti.
  • -1 (3 voturi)    
   Egalitate (Miercuri, 20 mai 2009, 15:14)

   Andrei [anonim] i-a raspuns lui doriath

   Si ar mai trebui sa il informeze pe domnul Preda ca toti oamenii sunt egali in fata lui Dumnezeu.
  • +1 (1 vot)    
   Ehehei (Joi, 21 mai 2009, 18:16)

   Margicu [anonim] i-a raspuns lui doriath

   Ciudate idei mai aveti. Casatoria o institutie a statului? Da' unde va credeti in tarile iluminismului?? Vorbim de tara in care s-a facut o petitie pentru eliberarea exorcistului de la Tanacu pe motiv ca medicii nu sunt competenti in cazuri de posesie demonica. Vorbim de tara in care s-a organizat o manifestatie impotriva pasaportului geometric pe motiv ca ar contine numarul bestiei. Aveti idee cum reactioneaza cetateanul (enoriasul) standard din Jamahiria Ortodoxa Romanica daca ii spui ca te-ai casatorit doar civil si ca nu iti trece prin cap sa treci pe la biserica? Sau ca nu vrei sa iti botezi copiii? Sau ca nu vrei popa la inmormantare?
 • +1 (3 voturi)    
  Intrebari pentru politicieni (Miercuri, 20 mai 2009, 14:41)

  Andrei [anonim]

  Acest articol este scris ca si cum la aceste intrebari exista un raspuns corect si unul gresit, iar politicienii dau raspunsul gresit. Mai mult, majoritatea populatiei ar da raspunsul gresit, iar politicienii ar face un lucru rau ca reprezinta vocea electoratului. Nu ar fi mai grav daca vocea electoratului nu ar fi reprezentata de politicieni in astfel de chestiuni? Parlamentul european este un for de dezbatere unde trimisii romani pot avea un cuvant de spus, nu doar sa fie in ton cu tendintele la moda pe aceste subiecte.
  • +3 (5 voturi)    
   Tendinte la moda? (Miercuri, 20 mai 2009, 15:09)

   un roman [utilizator] i-a raspuns lui Andrei

   Dreptul unor fiinte la tratament egal est o tendinta la moda?!
   • 0 (2 voturi)    
    Drepturi si tendinte (Miercuri, 20 mai 2009, 15:28)

    Andrei [anonim] i-a raspuns lui un roman

    Este vorba de definirea notiunii de casatorie, de exemplu. Acum 50 de ani nimeni nu si-ar fi pus macar aceasta problema, pentru ca era de domeniul evidentei.
 • +3 (3 voturi)    
  sa punem lucrurile la punct! (Miercuri, 20 mai 2009, 15:18)

  dorinteodor [anonim]

  exista de mult cupluri stabile de homo si vor continua sa existe. deci problema este doar daca statul le acorda facilitatile si protectia pe care o ofera cuplurilor hetero. in principiu nu exista vre-un motiv ca statul sa nu acorde facilitati si protectie cuplurilor homo STABILE dar exista o problema: daca acestia au copii minori, cum vor fi tratati acesti copii de catre alti copii la scoala? ce se va scrie in catalog la rubrica "parinti"? evident ca minorii din familiile homo ar putea fi agresati urit de tot de ceilalti copii si asta e problema problemelor.... exista deja foste familii cu copii minori unde copilul este incredintat unui parinte homo. stie cineva de astfel de cazuri?
 • +1 (3 voturi)    
  iaca (Miercuri, 20 mai 2009, 15:32)

  gica contra [anonim]

  domne,

  casatoria este o mare facatura si o ingradire mai mult sau mai putzin voluntara a libertatilor personale si nu ma refer aici la libertatea de a merge la curve sau a preacurvi

  doi oameni pot sa stea foarte bine impreuna si fara acea hartie data de binevoitoarele institutii

  atata timp cat stai impreuna certificatul de casatorie
  nu prea aduce avantaje substantiale dar in caz de divortz creaza o gramada de probleme

  si da sunt casatorit
 • +4 (4 voturi)    
  parerea mea... (Miercuri, 20 mai 2009, 17:18)

  Un om [anonim]

  deci NU la toate !

  deci romanii ie oameni cinstiti care n-are vicii si ar trebui sa nu aiva dreptu sa faca rau la aproapele lor! drogurile ie rele, prostitutia ie imorala si numa Dumnezeu are dreptu sa ia viata cuiva !

  cam asta spun multi romani observ...
  TRAGIC !!!

  haideti sa interzicem alcoolul, cafeaua si tigarile
  haideti sa omoram toti homosexualii si lesbienele
  haideti sa ne prefacem in continuare ca nu exista prostitutiei si legiferarea ei ar duce la apartitia acestui fenomen
  ce tara frumoasa am avea atunci ! :)))

  am putea si sa taiem mana hotilor, penisul violatorilor si sa-i ardem pe rug pe cei care vorbesc de rau Biserica !
  Romania anului 2009... trist... tragic chiar...
  as vrea sa fiu patriot, dar e greu in tara asta! FOARTE greu ! suntem prostii pamantului !

  in concluzie: Jos Mafia, sus Patria! :)))
  • +3 (3 voturi)    
   Asa e (Joi, 21 mai 2009, 9:52)

   Margicu [anonim] i-a raspuns lui Un om

   As dori sa mai propun si mutarea la Tanacu a capitalei Jamahiriei Pravoslavnice Valahe pentru ca sa se poata scoate dracii mai usor din parlamentarii necredinciosi. Asta in cazul in care chiar mai avem nevoie de parlament si guvern ca oricum romanu are incredere in Biserica si Armata. Sa formeze generalii executivul si Sfantul Sinod legislativul si cu asta terminam cu toate deviatiile.
 • +2 (2 voturi)    
  Poate, poate, da (Miercuri, 20 mai 2009, 19:20)

  Romy [utilizator]

  1. POATE :Casatoriile intre sexe da ... atata cat timp nu li se permite sa infiize/creasca un copil. Sau sa permita ceva de genul "Cohabitation légale"(fr) - un fel de casatorie cu mai putine drepturi.

  2. POATE: In Romania nu prea suntem pregatiti pentru drogurile usoare. Asta pentru ca nu exsita nici macar cel mai mic control asupra persoanlor sub 18 ani. ( Cica nu se permite vanzarea tigarilor la minori ... sigur ca da! ). De asemenea nu avem mentalitatea necesara.

  3. DA: Nu faci decat sa acorzi un drept unei persoane. E la fel ca votul. Ai dreptul sa o faci dar nu esti obligat. Dpv al religiei - e pacatul lor.

  Pentru politicienii care au raspuns de genul: "Nu sunt temele mele de discutie" sau "Nu acestea sunt actualmente problemele cele mai presante pentru societatea romaneasca din perspectiva europeana.", etc... le doresc ... spor. Le-am inteles punctul de vedere: astel de probleme nu aduc nici bani, nici voturi...
  Trist pentru Romania cu asteld de oameni...
 • +4 (4 voturi)    
  cu parere de rau (Miercuri, 20 mai 2009, 22:52)

  Octavian [anonim]

  nici macar unul din cei intervievati ad hoc nu va primi votul meu. ca persoana gay nu solicit niciun drept special, dar solicit o forma de respect si recunoastere a faptului ca sunt cetatean platitor de taxe. nu imi doresc altceva decat aceleasi drepturi pe care le are si heterosexualul de rand. sunt convins ca asa cum exista si heterosexuali cu abateri de la normele crestine pe care stiu sa le aduca in discursuri, exista si homosexuali care fac asta. eu nu pot sa pledez decat pentru ceea ce imi doresc. nu am contemplat plecarea din tara, dar s-ar putea sa o fac in conditiile in care statul nu imi acopera drepturi cetatenesti. daca din punctul de vedere al taxelor se comporta ca o banca, si eu ma pot comporta ca un client, si alege sa imi platesc taxele in beneficiul altei tari, care sa ma trateze cu mai mult respect. si regula un client multumit iti aduce zece, iar unul nemultumit iti ia o suta e valabila si aici. nu vreau sa-mi imaginez statul roman bancrutat de disparitia contribuabilului homosexual. cand se zbate cu zecile de zile pentru 0.1% de aici si acolo, sa vedem cum se va descurca cu un minus de 4%. nu-i datorez nimic unei tari care nu-mi ofera nimic.
 • +2 (2 voturi)    
  da (Joi, 21 mai 2009, 2:53)

  Ciuc THC [utilizator]

  PRO Marijuana.
 • -3 (3 voturi)    
  Droguri, homosexuali si sinucidere (Joi, 21 mai 2009, 9:21)

  Nona [anonim]

  Oare suntem incuiati sau rataciti? Oare suntem "integrati" sau influentati? Oare suntem crestini or smintiti? De ce parte vrem sa ne situam? Unde sunt inteleptii nostri sa aiba cuvantul lor oarece greutate in chestiunile acestea?
 • +3 (3 voturi)    
  Mesaj parlamentarilor PSD (Joi, 21 mai 2009, 9:49)

  Margicu [anonim]

  Laicitatea statului si drepturile homosexualilor reprezinta subiecte importante pentru stanga europeana. Nu candidati pentru un loc in parlamentul Romaniei ci pentru un loc in cel european unde reprezentati o familie politica. Nu pot sa fiu surprins de raspunsurile voastre, nu sunteti si nu ati fost niciodata niste social-democrati europeni ci doar soldati ai Partidului Succesor. Nu cunoasteti, nu intelegeti si nu aveti nimic de-a face cu stanga europeana ci inotati intr-un soi de perestroikism populist. De fapt ce imi racesc eu gura de pomana, a vorbi in Romania de doctrina politica este ca si cum ai incerca sa incadrezi picturile cimpanzeilor in curente artistice.
 • +1 (1 vot)    
  da, da, da si eventual da (Joi, 21 mai 2009, 10:40)

  flamenguinho [anonim]

  sunt de acord cu toate cele de mai sus.

  casatoriile de persoane de acelasi sex: sunt ceva obisnuit in majoritatea tarilor civlizate, eu consider ca sunt ok, doar ca institutiile de adoptie nu ar trebui sa le dea voie sa adopte copii

  legalizarea drogurilor usoare: marijuana este considerata mai putin nociva decat alcoolul. daca nu este legala marijuana, atunci corect ar fi sa nu fie legal nici alcoolul. e legal alcoolul atunci nu stiu de ce nu ar trebui sa fie legala marijuana. oricum tehnic vorbind, consumul de marijuana a scazut drastic in olanda, de la legalizarea acestui "drog". pana la urma asta se urmareste nu???

  sinuciderea asistata: nu vad sensul chinuirii unui om si tinerea lui in viata fortat ani in sir cu ajutorul masinilor, daca se stie ca acest om nu mai are sansa sa isi revina si el insusi doreste sa moara. el decide soarta lui. mai bine decat sa se arunce de pe un pod de autostrada si sa mai omoare alti oameni care nu vor sa moara

  eventual legalizarea prostitutiei:
  organizarea de bordeluri gen pascha (in koeln) unde prostituatele sa isi plateasca chiriile la apartamente si impozite statului. serviciile ar fi de mult mai buna calitate din punct de vedere medical si romania ar avea mai putine gropi pe drumuri
 • +4 (4 voturi)    
  Mesaj parlamentarilor UDMR (Joi, 21 mai 2009, 12:44)

  Margicu [anonim]

  Poate ca inainte de a sustine drepturile colective ar trebui sa va lamuriti cum e cu cele individuale. Ma mai socheaza usurinta cu care vreti sa impuneti identitatea crestina si valorile ei dupa ce ati militat pentru dreptul la propria identitate. Pana la urma voi sunteti chiar mai minoritari decat credeam. Sunteti Uniunea Democrata a Familistilor Maghiari Heterosexuali si Crestini Practicanti. Pace voua, Allah e mare.
 • 0 (0 voturi)    
  normalitatea (Joi, 21 mai 2009, 16:21)

  andrei [anonim]

  Pentru enoriasii care asculta SOS si Trinitas - Vaticanul a acceptat in sfarsit existenta extraterestrilor, Daniel a dat'o si el pe texte stiintifice, neo-evolutioniste de se uita babele la el ca vitelu la poarta noua.
  Deci, se pare ca avem o problema mai mare decat iarba, homosexualii si damele de companie.

  Ce ziceti? sunteti de acord cu casatoriile intre extraterestri? daca vine ala micu cu o domnisoara de culoare...mov? sau printesa de 14 ani cu boifrendu nou cu 2 limbi si 7membre? io cand ma uit in parlament ma cam ia cu frisoane - Boc? human?are you sure? Norica?- ciubaca va spune ceva? Burtile si rictusurile alea nu par de p'aci, ochii lui Crin vad prin tine, Stoica, Hrebe - cam prea roz...don't you think?
  • 0 (0 voturi)    
   :))) (Sâmbătă, 30 mai 2009, 13:34)

   robert [anonim] i-a raspuns lui andrei

   hahahahahaha...excelent...ciubaca...tare.
 • +1 (1 vot)    
  da hotarit! (Joi, 21 mai 2009, 18:39)

  ion voinea [anonim]

  eu unul sunt de acord cu toate trei, pentru ca nui cred ca oamenii au nevoie de stat, papa, presedinte sau nu stiu ce preafericit sau autoritate sa le spuna ce sa faca.
  discernamintul individual trebuie sa triumfe in sfirsit. presupun ca umanitatea, dupa ce a depasit "adolescenta" revolutiei sexuale din anii 60-70, a ajjuns finalmente la o binemeritate maturitate.
 • -2 (4 voturi)    
  ne vrem crestini (Joi, 21 mai 2009, 22:18)

  resita31 [utilizator]

  ne vrem crestini, oameni buni, credinciosi in Dumnezeu. cred ca ar trebui sa nu ne fie rusine de asta si sa ne comportam ca atare.
 • +1 (1 vot)    
  legalizare... (Vineri, 22 mai 2009, 8:44)

  dubi [anonim]

  spuneti DA drogurilor si eutanasiei
 • -1 (3 voturi)    
  labili (Vineri, 29 mai 2009, 23:06)

  resita31 [utilizator]

  dupa cum se vd, acest protocol se numeste "adaugare comentariu" nu rubrica de chat. cat despre acest articol, este un articol care ne arata ca omenirea este suferinda de anumite anomalii, deoarece altfel am fi fost un mapamond numai de femei sau numai de barbati. deci daca aceasta realitate este compusa din barbati si femei si astfel ea se perpetueaza, consider homosexualitatea ca pe o anomalie careia i-ar trebui un antidot.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by