Presedintele Traian Basescu a recunoscut marti, la Paris, ca politicienii romani au evaluat gresit efectele crizei in Romania, dupa ce, la sfarsitul anului trecut, estimau o crestere economica de 3-6% pentru anul 2009, relateaza Mediafax.

"Din pacate am fost atinsi de criza. Trebuie sa admitem ca a fost o estimare gresita cu privire la efectele crizei asupra Romaniei. De exemplu, in decembrie, evaluarea noastra oficiala a fost o crestere intre 3-6% pentru 2009", pentru a descoperi, in inanuarie, ca avem de-a face cu o crestere negativa, "care a creat probleme", a declarat seful statului, in cadrul unei intalniri cu reprezentanti ai unor companii franceze, carora le-a prezentat situatia economica din tara.

"Dar noi, politicienii, ne asumam lipsa capacitatii de a anticipa evolutia economica pe piata romaneasca", i-a linistit presedintele Basescu pe oamenii de afaceri francezi.

Presedintele se va deplasa, marti, spre Flamanville, unde va vizita un reactor nuclear, urmand sa revina la Bucuresti in cursul serii.