Proiectele de Cod civil si cel de Cod penal intocmite de subcomisiile parlamentare vor fi depuse marti , la ora 12.00, la Biroul Permanent al Senatului, acesta urmand sa decida care va fi procedura pe care o vor parcurge cele doua proiecte ,relateaza NewsIn.

Secretarul celor doua subcomisii parlamentare pentru Coduri, deputatul Liana Dumitrescu, a afirmat ca rapoartele privind Codul civil si Codul penal vor fi depuse la Senat marti, la ora 12.00. "Votul pe raport noi l-am dat inca de joi, dar aparatul tehnic are de facut un volum de munca foarte mare. Au fost circa 3.000 de articole si amendamente la Codul civil, iar rapoartele trebuie sa contina varianta finala adoptata. Pentru asta trebuie inlaturate toate amendamentele respinse sau modificate diverse formulari. Nici daca ar fi lucrat tot weekend-ul, nu ar fi reusit sa termine pana astazi", a declarat pentru NewsIn Liana Dumitrescu, deputat din grupul minoritatilor.

La subcomisia de Cod penal, singura problema este ca mai sunt necesare cateva semnaturi ale membrilor subcomisiei pe expunerea de motive. "Raportul il vom depune maine (marti-n.r.), la ora 12.00, pentru ca nu aveam toti colegii care sa semneze expunerea de motive, insa de astazi incercam sa-l prezentam sub forma electronica pe cele doua site-uri ale Camerei si Senatului", a declarat coordonatorul subcomisiei Victor Ponta. In privinta procedurii pe care o vor parcurge Codurile, Ponta a afirmat ca decizia revine Biroului Permanent al Senatului.

Liderii coalitiei au stabilit luni ca Guvernul sa isi asume raspunderea pe Codurile penal si civil, iar pana la finele lunii iunie trebuie finalizate si Codurile de procedura, a declarat Gheorghe Flutur, precizand ca decizia asumarii se refera deocamdata doar la primele doua acte normative.

Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, si presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Daniel Buda, au fost mandatati de coalitie sa planifice calendarul de consultare cu societatea civila, astfel incat cele doua Coduri juridice "sa primeasca ultimele observatii" pana la finele lunii mai, a anuntat vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur, la finalul sedintei coalitiei.