Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, a cerut conducerii Camerei Deputatilor reluarea procedurii de avizare a urmaririi penale in cazul Zambaccian a deputatului Adrian Nastase in primul dosar al acestuia, insa Biroul Permanent a decis, luni, sa amane pentru miercuri decizia in acest sens, informeaza Mediafax.

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a decis, luni, cu 6 voturi "pentru" si 5 "impotriva" sa amane luarea unei decizii privind solicitarea din 10 martie a procurorului general Laura Codruta Kovesi, care cerea reluarea votului dat de Camera Deputatilor in legislatura trecuta, respectiv in 13 august 2008, de respingere a inceperii urmaririi penale a deputatului PSD Adrian Nastase, fost premier.

Secretarul Camerei Deputatilor, Sever Voinescu (PDL), a declarat ca mai multi membri ai Biroului Permanent al Camerei au solicitat timp pentru studierea documentului. El a spus ca presedintele Camerei, Roberta Anastase, a propus ca solicitarea procurorului general sa fie trimisa spre analiza la Comisia juridica a Camerei, in timp ce alti deputati au apreciat ca documentul ar trebui dezbatut si de alte comisii, cum ar fi cea de regulament.

Biroul Permanent va discuta, miercuri, despre solicitarea procurorului general, cand va lua o decizie, a mentionat Voinescu.

El a spus ca, in scrisoare, procurorul general a solicitat reluarea votului, "in noile conditii", adica tinandu-se cont de decizia Curtii Constitutionale si de modificarile Regulamentului Camerei, care vizeaza micsorarea numarul de voturi necesar pentru inceperea urmaririi penale a unui deputat.

La sedinta Biroului Permanent al Camerei, Adrian Nastase, vicepresedinte al Camerei, nu a fost prezent.