Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat miercuri pentru Mediafax ca nu are nimic de ascuns in privinta averii sale, precizand ca nu a primit nici o instiintare oficiala din partea Agentiei Nationale de Integritate cu privire la vreo cercetare in acest sens. La randul sau, primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, este convins ca ANI s-a sesizat in urma unor articole aparute in presa despre Piata Obor, fara sa stie ca toate procesele in cazul Pietei Obor sunt castigate de administratia locala.

Declaratiile celor doi vin dupa ce Evenimentul zilei a anuntat in editia de miercuri ca primarii sectoarelor 1, 2, 5 si 6 ale Capitalei au intrat in vizorul ANI, deoarece fie detin averi nejustificabile in comparatie cu veniturile obtinute, fie se afla in situatii de incompatibilitate cu functia detinuta.

"Nu am nimic de ascuns in privinta averii mele si pana in acest moment nu am primit nicio instiintare oficiala din partea ANI cu privire la vreo cercetare asupra acestui lucru", a declarat Andrei Chiliman. Declaratia sa de avere se afla postata pe site-ul primariei, cu precizarea ca orice modificare a fost operata imediat in documente.

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a declarat la randul sau ca nu are nimic de ascuns in fata inspectorilor ANI: "Nu am primit nicio instiintare de la ANI, dar vom depune la ei toate documentele necesare, pentru a demonstra ca nu avem nimic de ascuns. Voi completa, cum spune legea, si declaratia de avere actualizata si o voi pune pe site-ul primariei", a spus edilul. "Sunt convins ca ANI s-a sesizat in urma unor articole aparute in presa despre Piata Obor, fara sa stie ca toate procesele in cazul Pietei Obor sunt castigate de administratia locala", a mai spus Neculai Ontanu.

ANI a sesizat ca Administratia Pietelor Sector 2 ar fi intr-o asociere cu un consortiu de firme private, pentru constructia unui centru comercial in Piata Obor. ANI i-a acuzat pe primarul Neculai Ontanu si pe seful Pietelor Sector 2, Daniel Ion Popescu, caruia ANI ii imputa ca a intocmit proiectul de hotarare de Consiliu local pentru aprobarea asocierii, fiind si presedintele comisiei de licitatie. Tot Popescu a si votat pentru aprobarea proiectului, din calitatea de consilier local. Suspiciunile ANI il vizeaza pe primarul Ontanu.

Primarul sectorului 5, Marian Daniel Vanghelie, considera ca cercetarea inspectorilor ANI este "fireasca" si ca nu s-a gandit nicio clipa sa minta in declaratia de avere: "Da, stiu de ANI. Este firesc sa-i controleze pe toti, dar au fost schimbate formularele de atatea ori, cred ca n-au stiut dumnealor sa se uite bine, cred ca n-au inteles ce-am scris. E o neintelegere la mijloc, atat. Eu am fost primul care a depus declaratii de avere, inca dinainte sa fi fost obligatorii, ca eu venisem cu ceva bani, facusem afaceri inainte si n-am vrut sa ascund asta. (...) Cred ca se poate sa-mi fi scapat vreun zero, sa fi gresit eu cu vreun zero, ca parca mi-a zis si secretara ceva, dar n-am mai avut timp sa verific!”, a mai spus Vanghelie.

Cristian Poteras, primarul sectorului 6, a spus ca "este normal ca institutiile statului sa-si faca datoria": "Este bine, atat pentru politicieni, cat si pentru societate, sa se disipeze conul de umbra care acoperea spectrul politicii."

Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, declara marti seara, intr-o emisiune televizata, dupa anuntul privind cercetarea a sapte ministri ai Cabinetului Boc de catre ANI, inclusiv a sa, ca "in acest malaxor de cercetare intra si patru primari din Bucuresti".