Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marti, ca seful statului, Traian Basescu, si fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, au blocat adoptarea, in 2004, a Codului Penal, iar criticile acestora de acum sunt ipocrite. Iliescu a afirmat ca, in 2004, exista un Cod Penal, promulgat in iunie 2004, transmite Mediafax.

"Noua guvernare a Aliantei D.A. si doamna Macovei au stopat aplicarea lui. Totul pentru a torpila. Corect, putea sa aiba niste imperfectiuni, care puteau fi insa corectate prin amendamente. Acum, iata ca au intrat in panica, pentru ca nu sunt (gata – n.r.) codurile. Acum ei o fac pe campionii. Adica ipocrizie curata din partea ambilor", a spus el.

Iliescu a afirmat, in legatura cu eventualitatea ca Romania sa piarda fondurile europene sub pretextul intarzierii reformelor in Justitie, ca responsabili sunt "cei care au stopat" adoptarea codurilor dupa 2004.

"Si principalul responsabil este chiar presedintele Basescu, care a stopat aplicarea codului elaborat in 2004", a adaugat el.