Deputatii au adoptat, marti, OUG privind transmiterea unei suprafete de teren din administrarea Institutului National de Cercetare- Dezvoltare pentru Cartof si Sfecla de Zahar Brasov, in administrarea Consiliului Judetean Brasov, pentru realizarea Aeroportului International Brasov. Actul normativ a intrunit 200 voturi favorabile, 5 impotriva si 4 abtineri, transmite NewsIn.

Camera Deputatilor a adoptat proiectul de aprobare a OUG pe articole, inca din 4 mai, pedelistii renuntand la criticile aduse actului normativ dupa ce acesta a fost modificat in Comisia de agricultura pentru ca suprafata transferata sa nu fie folosita in alt scop.

Presedintele Comisiei de agricultura, deputatul PDL, Valieru Tabara, a explicat, pentru NewsIn, ca forul pe care il conduce a adoptat trei amendamente la proiect, propuse de democrat-liberalii Valeriu Tabara, Gheorghe Tinel, pesedistul Valeriu Steriu si de udemeristul Kelemen Attila. Potrivit lui Tabara, primul amendament prevede ca utilizarea terenului sa se faca exclusiv pentru construirea aeroportului, iar a doua modificare stipuleaza ca suprafata nu poate intra in categoria terenurilor private. Conform celui de-al treilea amendament, terenul va reveni in domeniul public al statului, daca aeroportul nu este construit in termen de cinci ani de la adoptarea legii.

"Am propus aceste amendamente pentru a fi siguri ca cele 200 hectare nu vor fi folosite decat in acest scop. Oricum, suprafata este mult prea mare conform estimarilor pe care le am. In continuare am mari rezerve fata de construirea acestui aeroport. Este imposibil sa aiba un trafic de un milion de persoane pe an, in conditiile in care, cel de la Sibiu de exemplu, are un trafic de 130.000 persoane pe an. Mi-e teama ca pierderile vor fi suportate de catre Consiliul judetean Brasov", a declarat Tabara pentru NewsIn.

In urma modificarii proiectului, democrat-liberalii au declarat ca sustin adoptarea Ordonantei, alaturi de social-democrati, liberali si udemeristi.