Cifra reala care indica intentiile de vot pentru candidatura principelui Radu Duda la alegerile prezidentiale din noiembrie 2009 este de 10% si a fost prezentata la 22 aprilie de sondajul efectuat de CCSB, scrie principele pe blogul sau. Mai mult, Radu Duda isi asigura sustinatorii ca in urmatoarele 3-4 luni, acesti 10% vor deveni 20%.

"In ultima vreme au aparut in presa cifre care induc in eroare cu privire la intentiile de vot ale romanilor la alegerile prezidentiale.

Am remarcat o ingrijorare la oamenii care ma sustin in mod entuziast pentru noiembrie 2009. Dar, am remarcat cu parere de rau ca si unii analisti politici importanti se lasa influentati de o manipulare efectuata destul de subtil si cu oarecari rezultate.

Va rog sa cititi randurile de mai jos pana la capat, pentru a putea impreuna sa limpezim, pe cat posibil, lucrurile:

- Partidele politice sunt in campanie electorala pentru alegerile la Parlamentul European, asadar este normal sa foloseasca sondajele prezidentiale pentru a atrage electoratul in 7 iunie 2009.

- Sondajele, desi efectuate de profesionisti care de obicei lucreaza impecabil, pot fi distorsionate, manevrate, modificate si prezentate tendentios, cu ajutorul inteligentei si al presei romanesti, care nu are cum sa fie neutra in astfel de cazuri.

- Unele manipulari sunt fine si trec neobservate, altele sunt masluiri grosolane. Dumneavoastra, insa, publicul, sunteti mereu un fel de cobai pe care se experimenteaza rea-vointa, dispret si egoism.

- Sondajul CCSB din 22 aprilie 2009 ma credita cu 10% din intentiile de vot, la numai 12 zile de la anuntarea candidaturii. Este un rezultat neasteptat de bun, care ne-a dat atunci mare speranta. Este un punct de pornire solid, care arata de la sine cat de mare este nevoia de a construi institutii solide.

- Povestea cu 3% a intentiilor de a ma vota, preluata gresit de la sondajul CURS, a fost promovata rau-intentionat de catre o buna parte a presei. Ce s-a intamplat, de fapt? La sondajul CURS de luna trecuta, numele meu nu a fost inclus in nici o intrebare, pentru ca sondajul a fost initiat inainte de anuntarea candidaturii mele. Cu toate acestea, in mod spontan, 3% din populatie s-a exprimat in favoarea mea, desi nu figuram in intrebari. Desi CURS a explicat corect acest aspect, el a fost preluat rauvoitor de presa si transmis ca fiind rezultatul meu in alegeri.

Nu ma astept ca rezultatul de 10%, cel real, sa fie prea mult facut public. Exista o mare neliniste privitoare la candidatura mea, iar puterea politica este foarte aproape de puterea economica si de cea mediatica. Eu insa sunt aproape de dumneavoastra, cei 22 de milioane de oameni care au nevoie de Romania altfel.

Va rog, considerati-va liberi si stapani pe dumneavoastra insiva. Nu este adevarat ca sunteti prea simpli ca sa intelegeti mesajul meu. Nu este adevarat ca sunteti slabi, umili, manevrabili de catre isteti, smecheri si sugubeti. Nu este adevarat ca idealul meu pentru o Romanie respectata si profesionista este “romantic” si ca el vine “prea devreme”. Nu este prea devreme sa devenim, dupa 20 de ani din 1989, o tara mandra si respectata", se arata in postarea principelui Radu Duda.