Ministrul de Externe Cristian Diaconescu a declarat luni ca informatiile din presa referitoare la o eventuala remaniere sunt simple "aberatii": "Sunt aberatii. Nu s-a discutat niciodata asa ceva", a spus ministrul.

Declaratiile ministrului vin dupa ce cotidianul Evenimentul Zilei a publicat in editia de luni informatia potrivit careia liderul PSD Mircea Geoana ar fi luat in calcul remanierea a doi dintre ministrii sai: Cristian Diaconescu, ministrul de Externe, si Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei. Evenimentul Zilei, care citeaza surse social-democrate, arata ca Geoana i-ar fi imputat lui Diaconescu atitudinea in privinta dosarului "Republica Moldova", dar si "scurgerea" in presa a unui document al diplomatiei austriece.

In replica, presedintele organizatiei PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat ca in PSD nu s-a discutat posibilitatea remanierii vreunui ministru social-democrat: "Nu s-a discutat asa ceva. Nu se pune problema. Nu a fost niciodata o asemenea discutie. Nu s-a vorbit despre vreo remaniere, pentru ca nu este cazul", a spus Vanghelie.