Fara baloane, confetti sau artificii, social-democratii lui Vanghelie au prezentat, vineri, la Romexpo candidatii la europarlamentare. Desi lansarea oficiala a PSD pentru europarlamentare este planificata de catre conducerea partidului pe 14 mai, Marian Vanghelie n-a mai avut rabdare si, a furat startul de campanie propriilor colegi.

In prezenta a aproximativ 1.500 de militanti PSD din toate sectoarele Bucurestiului, candidatii pentru europarlamentare au fost prezentati cu logistica, pancardele si sloganele vechi din campania de la parlamentare din 2008. Din prezentarea candidatilor pentru Parlamentul European evenimentul s-a transformat in prilej de atac la adresa presedintelui Traian Basescu.

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a ingramadit aproximativ 1.400 de militanti social democrati in pavilionul 13 de la Romexpo numai din ambitia de a organiza primul eveniment social democrat in debutul campaniei electorale pentru europarlamentare. Conducerea PSD a stabilit pe data de 14 mai lansarea oficiala cu noul slogan si program pentru europarlamentare precum si prezentarea candidatului pentru presedintie.

Mircea Geoana
Mircea Geoana
Foto: HotNews.ro
In pavilionul 13 de la Romexpo a cantat aceiasi melodie Vangelis ca in 2008 cand s-a organizat lansarea pentru alegerile parlamentare si s-a afisat vechiul slogan: "Ne pasa de Romania". In sala, membrii PSD animati de la microfon de Marian Vanghelie au strigat din toti plamanii si au fluturat steguri: "Geoana presedinte! Geoana presedinte!".

Evenimentul s-a desfasurat rapid. Toti liderii de partid si-au centrat discursurile pe atacuri la adresa lui Traian Basescu si mai putin pe alegerile pentru Parlamentul European. Primul la microfon a fost presedintele PSD, Mircea Geoana care le-a vorbit militantilor ca este nevoie de o adevarata schimbare in 2009, mai exact "schimbarea regimului de dreapta a lui Traian Basescu".

"Adevarata schimbare in 2009 este intreruperea regimului de dreapta a lui Traian Basescu. (...)Acest an 2009, acest an atat de important pentru noi, trebuie sa reprezinte si sfarsitul regimului Basescu", a declarat liderul social-democrat, la ceremonia de lansare a candidatilor PSD la PE, organizata de PSD Bucuresti. Adevarata schimbare din 2009 va fi castigarea alegerilor prezidentiale", a declarat Geoana.

Geoana i-a multumit fostului adversar si presedinte al PSD, Adrian Nastase, pentru sprijinul acordat si l-a invitat la microfon.

"Avem nevoie sa fim uniti, sa lasam de o parte supararile, nemultumirile, avem nevoie sa castigam aceste doua batalii importante. Romanii se intreaba dupa 5 ani ce blestem a cazut pe capul lor ca-l au pe Basescu presedinte in acesti ani de cumpana.", a declarat Nastase.

Marian Vanghelie a preluat atacurile la adresa lui Traian Basescu nu inainte de a anunta o noua "achizitie" la PSD, Bucuresti: actrita de telenovele Corina Danila. "Am deosebita onoare de a va anunta ca actrita, Corina Danila, prezenta alaturi de noi aici ,s-a inscris in PSD", a urlat Vanghelie in microfon. Dupa apaluzele din sala Vanghelie a trecut direct la "presedintele Traian Basescu".

Lansare PSD
Lansare PSD
Foto: HotNews.ro
"Aici si acum trebuie sa spunem: incepem schimbarea lui Traian Basescu! Oamenii nu mai au rabdare. Avem nevoie sa-i spunem lui Traian Basescu. Gata! Gata! Incepe schimbarea acum. Ajunge (sic!) 5 ani de minciuni! Ajunge 5 ani de justitie le televizor!

Ajunge 5 ani de scandal si de circ! Ajunge!. Si cred ca in Bucuresti putem sa spunem ca prin tinerii prezenti azi aici, Bucurestiul va incepe sa fie de stanga. Si avem nevoie de tineri ca sa incepem sa cucerim Bucurestiul. Este un pas important aceste alegeri europene".

In ritm alert, candidatii au fost prezentati si aplaudati la scena deschisa. Adrian Severin, Rovana Plumb si Corina Cretu au lasat la o parte proiectele pentru Parlamentul European si au presarat in discursurile lor si atacuri la adresa aceluiasi Traian Basescu.

Spre deosebire de anii trecuti, evenimentul organizat de PSD Bucuresti a durat doar o ora. La lansare au fost prezenti candidatii la PE Adrian Severin, Rovana Plumb, Ioan Mircea Pascu, Daciana Sarbu, Corina Cretu, Victor Bostinaru, Minodora Cliveti, Ioan Enciu, Viorica Dancila, Ucu Faur.