Roberta Anastase vrea ca lista parlamentarilor care lipsesc de la lucrarile Camerei Deputatilor si Senatului sa fie facuta publica saptamanal pe pagina de internet ale celor doua camere. Presedintele Camerei Deputatilor a depus, miercuri, o initiativa legislativa in acest sens, anunta Mediafax.

Roberta Anastase a aratat ca legea statutului senatorilor si deputatilor stabileste ca participarea la lucrarile Camerei reprezinta o obligatie legala, morala si regulamentara pentru parlamentari, iar regulamentele Camerelor prevad, de asemenea, obligativitatea prezentei deputatilor si senatorilor.

"Cu toate acestea, asa cum a rezultat din nenumarate sedinte ale Camerei Deputatilor, precum si din unele sedinte comune ale celor doua Camere Legislative, lucrarile acestora s-au desfasurat cu dificultate, datorita neintrunirii cvorumului legal de lucru si a absentelor nemotivate ale unor deputati si senatori", a afirmat Roberta Anastase.

Initiativa legislativa modifica Statutul deputatilor si senatorilor si prevede ca vor publicate pe internet lista parlamentarilor prezenti la lucrarile Camerelor si comisiilor, lista cu deputatii si senatorii ale caror absente au fost motivate, potrivit regulamentului, dar si lista parlamentarilor care au absentat nemotivat.

Initiativa legislativa urmeaza sa fie prezentata in sedinta comuna a Birourilor Permanente ale celor doua Camere.