Senatorul PNL, Cristian Topescu, a declarat, luni, ca parlamentarii "cu un gabarit depasit si care vor sa slabeasca" trebuie sa fie un exemplu pentru combaterea sedentarismului, o problema tot mai resimtita si in Romania. In acest scop, fostul comentator sportiv a anuntat ca, la initiativa sa, parlamentarii vor participa duminica, incepand cu ora 11.00, la un cros care se va numi "Burta jos!" si care va avea drept punct de plecare, dar si de sosire, Piata Constitutiei, informeaza NewsIn.

"Se vor alerga aproximativ doi kilometri, in jurul Parlamentului, daca intre timp nu intervine Salvarea. Daca e cald va fi mai greu, daca ploua va fi mai usor. Oricum, a alerga inseamna a fi cat mai sanatos. Am convingerea ca in felul acesta vom pleda pentru un stil de viata cat mai sanatos", a argumentat liberalul.

Topescu a mai precizat ca, in primul rand la linia de start vor fi copii ai diferitelor scoli din Capitala, in randul doi vor fi personalitati din viata publica - "n-as vrea sa spun nume pentru ca vor fi surprize placute pentru toata lumea", iar in randul trei parlamentarii - "incantati sa-si arate abdomenele televiziunilor care vor da atunci aceste evenimente".

"Poate ca la toamna vom mai face un cros, nu stiu daca il vom denumi "Burta Jos!" sau il vom denumi altfel, important este, insa, sa ne miscam pentru ca stam prea mult in scaune la sedintele lungi ale Parlamentului", a mai afirmat Topescu, adaugand ca, pana acum, a reusit sa-si convinga colegii de la PNL sa participe. "Vin toti grasii, mai trebuie sa ii conving si pe ceilalti", a afirmat el.