"Vreau sa anunt public faptul ca bugetul de stat al Romaniei are dificultati, in momentul de fata, sa asigure cheltuielile la care s-a angajat, iar Ministerul Finantelor face imprumuturi frecvente pentru a-si acoperi cheltuielile curente si din acest motiv mi se pare ca a presa in directia bugetului de stat atunci cand se spune ca nu se poate, este un lucru care nu poate duce nicaieri", a afirmat, luni, presedintele Traian Basescu, in cadrul unei declaratii de presa sustinute la Palatul Cotroceni.

Traian Basescu despre situatia economica:

  • Vreau sa ma refer la o stire care pentru dumneavoastra a trecut aproape neobservata, dar care arata realitatea cruda si dureroasa a bugetului Romaniei in acest an.
  • Comisia Europeana a anuntat ca va declansa procedura de deficit excesiv pentru Romania, pentru depasirea limitei de 3% a deficitului bugetar in 2008.
  • Interesul national reclama ca fiecare persoana sa fie constienta de dificultatile acestui an: si profesorii, si magistratii, si functionarii si politicienii, care cred ca bugetul este o zona care poate fi presata la nesfarsit.
  • Avem capacitatea sa depasim acest moment daca vom avea capacitatea sa privim realist realitatile bugetului.
  • Vreau sa anunt public faptul ca bugetul de stat al Romaniei are dificultati, in momentul de fata, sa asigure cheltuielile la care s-a angajat, iar Ministerul Finantelor face imprumuturi frecvente pentru a-si acoperi cheltuielile curente si din acest motiv mi se pare ca a presa in directia bugetului de stat atunci cand se spune ca nu se poate, este un lucru care nu poate duce nicaieri.