"Imi asum, alaturi de clasa politica, eroarea promulgarii legii privind majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice. Este o lege care, urmare a evolutiei crizei, nu a mai putut fi aplicata. La ora la care legea a fost votata, nu se cunostea situatia economica dificila pe care avea sa o aduca criza economica", a afirmat, luni, presedintele Traian Basescu, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

Traian Basescu despre greva profesorilor:

  • Incep cu mentiunea ca aceste actiuni de protest ale cadrelor didactice sunt rezultatul unor decizii ale clasei politice si nu ale unor decizii ale elevilor si parintilor. De aceea apreciez ca disputa dintre sindicatele profesorilor, pe o parte, si profesori si parinti, pe cealalta, ar trebui sa se mute intre profesori si clasa politica.
  • Imi asum, alaturi de clasa politica, eroarea promulgarii legii privind majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice. Este o lege care, urmare a evolutiei crizei, nu a mai putut fi aplicata. La ora la care legea a fost aplicata, nu se cunostea situatia economica dificila pe care avea sa o aduca criza economica.
  • Dreptul constitutional la greva nu trebuie sa se transforme intr-un drept de a afecta viata a sute de mii de copii.