Liberalii au depus luni, la Senat, motiunea de cenzura intitulata "Marea pacaleala PSD-PDL", care a fost semnata de 124 de parlamentari PNL si UDMR. Vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian, a declarat ca motiunea de cenzura sanctioneaza cele patru luni de "esec" in ceea ce priveste politicile monetar-fiscale, transmite NewsIn.

In privinta eficientei motiunii de cenzura, Vosganian a apreciat ca, daca va trece, va reprezenta un "act de luciditate din partea unor parlamentari care nu doresc sa se compromita fiind partasi la toate aceste erori". "Daca nu va trece, inseamna ca PSD si PDL se complac in aceasta complicitate si niciunul dintre lideri nu trebuie sa se dezica de rezultatele guvernarii", a sustinut el.

Vosganian a mai adaugat ca, si daca nu va trece, liberalii privesc motiunea de cenzura ca pe un pas important intr-o succesiune menita sa-i readuca pe initiatori in postura de componenta a actului de guvernare.

Vosganian a spus ca textul motiunii subliniaza "situarea actualei guvernari in afara realitatii", cu accente pe componenta de educatie considerata de liberali "cel mai mare esec" al politicii guvernamentale. Un alt subiect atins de motiunea de cenzura se refera la OUG privind deconcentratele, care "politizeaza structurile administratiei". "Actualul Guvern agraveaza criza economica", a spus Vosganian, subliniind ca solutia este demiterea Cabinetului Boc.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca textul motiunii este finalizat si semnaturile sunt stranse. Antonescu a mai declarat ca cele doua partide politice care semneaza motiunea de cenzura au purtat discutii si in judetele tarii si ca unele categorii profesionale sunt de acord cu gestul opozitiei.