"Actualii capi ai actualei coalitii de guvernare, domnul Basescu, domnul Geoana, se veselesc la Sambra Oilor. Doamna Elena Udrea invata sa incalece cai, la mare, si doamna Monica Ridzi joaca fotbal. Domnul Marian Vanghelie teoretizeaza principiul micului, al berii si al manelei. Este ceea ce pot actualii guvernanti sa ofere unei tari aflate in deriva si a unui aparat de stat si a unor institutii care sunt in pragul falimentului", a afirmat, duminica, liderul liberal Crin Antonescu, intr-o conferinta de presa, potrivit NewsIn.

Crin Antonescu sustine ca sindicatele din invatamant au dreptate sa recurga la greva si l-a acuzat pe seful statului ca are partea sa de vina, in ceea ce priveste problemele din educatie. "Vinovatul principal in aceasta situatie este, in opinia mea, chiar presedintele Romaniei, Traian Basescu. Luni in sir, Traian Basescu s-a comportat ca un adevarat sef al Guvernului. A organizat Guvernul, a nasit Guvernul, a legitimat Guvernul, si-a asumat politica sa. A chemat la Cotroceni ministri, le-a dat ordine, a vorbit despre reforme pe care domnia sa le face acolo fara sa aiba, evident, dreptul constitutional. S-a implicat mereu atunci cand i-a convenit, s-a implicat mereu atunci cand a fost vorba sa se obtina cateva voturi si ceva imagine".

"Care este treaba ta azi domnule presedinte Traian Basescu? Treaba domnului presedinte e sa scoata Romania din criza, sa puna oameni potriviti, pregatiti si competenti sa conduca Romania, sa aiba grija ca acest Guvern sa nu-si bata joc asa cum face de banii contribuabililor si sa-si asume vina de a fi indus in eroare o intreaga tara in foarte multe momente grele, in care a facut promisiuni iresponsabile doar sa obtina voturi", a adaugat Crin Antonescu.