Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sambata, la Oradea, ca nu-l va sustine pe Mircea Geoana in cazul in care acesta se va confrunta, in turul doi al alegerilor pentru Palatul Cotroceni, cu actualul sef al statului, Traian Basescu, informeaza Mediafax. Liderul liberal a afirmat ca alegerea lui Geaoana in functia de presedinte "nu poate schimba ceva esential in Romania".

Intrebat, daca, in cazul in care el nu va intra in al doilea tur de scrutin la alegerile prezidentiale, il va sprijini pe contracandidatul lui Basescu - cel mai probabil Mircea Geoana - Crin Antonescu a spus ca nu va face acest lucru.

"Singura miza pe care o vor avea alegerile prezidentiale din acest an este daca schimba ceva esential in tara aceasta sau nu. Or, cu domnul Geoana, ceva esential nu se poate schimba!", a declarat liderul liberal.

Rugat sa precizeze daca, in situatia in care va castiga alegerile, il va propune pentru functia de premier pe Calin Popescu Tariceanu, Antonescu a afirmat: "fara nicio ezitare, raspunsul este da".