Liberalii vor depune, in urmatoarele doua saptamani, plangeri penale impotriva fiecarui ministru din Cabinetul Boc, pe care ii vor acuza de „abuz in functie impotriva intereselor publice si abuz in functie impotriva intereselor private“, in urma aplicarii ordonantei de urgenta privind demiterea directorilor institutiilor deconcentrate, a anuntat, miercuri, prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban.

"Pregatim plângerile impreuna cu juristii nostri, pentru ca actiunea trebuie sa fie foarte bine intemeiata. Nu s-a mai intâmplat in ultimii 20 de ani sa se depuna plâgere impotriva fiecarui ministru al Guvernului. Acordam asistenta juridica oricarei persoane care va fi afectata de ordonanta de urgenta privind schimbarile directorilor, indiferent daca sunt din PNL sau din alt partid. Am primit sute de solicitari. Luni vom face o centralizare“, a afirmat Ludovic Orban, citat de NewsIn.

Ludovic Orban spune ca peste 14.000 de directori isi vor pierde functiile de conducere, in urma aplicarii ordonantei de urgenta privind deconcentratele: „In aceasta ordonanta au introdus tot ce inseamna directori din autoritatile de management ale programelor nationale. Nimeni nu a indraznit sa comita un asemenea atentat impotriva democratiei, impotriva normelor si bunelor practici existente la nivel european in ceea ce priveste administratia publica si relatiile dintre administratia publica si centrala“, a sustinut prim-vicepresedintele PNL.

  • Ludovic Orban: Ordonanta deconcentratelor este un atentat la democratie

Ludovic Orban crede ca efectul acestei ordonante va fi ca „nimeni nu se va mai duce la scolile si facultatile de administratie publica. Niciun functionar nu va mai invata, nu va mai participa la cursuri de pregatire, nu va mai fi amabil cu cetateanul si nu va incerca sa rezolve problemele cetateanului, pentru ca nu vor mai avea nicio sansa sa ajunga in functia de director. Singura sansa sa prinda un post de director e sa scuture matreata sau scamele de pe costumul presedintelui PSD sau presedintelui PDL. E scandalos“, a afirmat prim-vicepresedintele PNL.

"Este un atentat la democratie. Vor trimite controale impotriva oricarei publicatii sau televiziuni sau post de radio care va avea curajul sa critice potentatii aflati la putere. O sa trimita controale impotriva tuturor firmelor care nu accepta sa cotizeze la campaniile electorale ale celor doua partide aflate la guvernare, o sa atace toate organizatiile civile care se opun actualei Puteri“, a incheiat Ludovic Orban.