Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a afirmat ca s-au cheltuit "foarte multi bani in realizarea unor proiecte" de infrastructura doar pe hartie. El a indicat ca exemplu autostrada Bucuresti - Ploiesti, unde lucrarile stau pe loc de un an pentru realizarea unor studii.

"Eu am criticat si critic in continuare cheltuirea foarte multor bani in alte si alte proiecte pe hartie, si nu pentru realizari in teren. De exemplu, la Autostrada Bucuresti - Ploiesti, in loc sa se continue lucrarile, si poate acum autostrada era aproape gata, s-au oprit lucrarile si un an de zile s-au facut niste proiecte si studii foarte costisitoare pentru a se pune pe vreo 40 de kilometri o a treia banda", a afirmat Radu Berceanu, citat de Mediafax.

  • Berceanu: S-au dat bani pe drumuri pe care trec 4 masini pe zi

Ministrul Transporturilor a aratat ca proiectul largirii cu inca o banda a autostrazii presupune cheltuieli suplimentare: "Aceasta a treia banda nu insemna doar reproiectare si toate cheltuielile, dar daca ar fi de realizat ar trebui si exproprierile de facut. Ori noi nu avem o autostrada cu doua benzi pe sens, dar ne oprim din lucrari, facem proiecte, studii si cheltuim bani ca sa punem pe hartie, pe desene, o a treia banda", a mai spus ministrul Transporturilor.

Radu Berceanu sustine ca a descoperit cazuri in care au fost alocati foarte multi bani pentru drumuri pe care nu trec mai mult de patru masini pe zi: "Eu nu cred ca drumul Bengesti - Sebes este o prioritate si ca trebuie sa dam 400 milioane de euro ca sa facem acest drum. Iar domnul Orban a dat acest drum cu credit furnizor, deci o intreaga magarie financiara. Daca va duceti acolo trec patru masini pe zi. Este necesar, dar in prioritatea 83, nu la prioritatea 1", a aratat actualul ministru al Transporturilor.