Ordonanta de urgenta privind serviciile deconcentrate urmareste inlocuirea unor oameni care "nu pot face fata ritmului solicitat de un ministru", a afirmat, sambata, premierul Emil Boc, la scurt timp dupa ce seful statului declarase ca "Poate ca partidele aflate la guvernare vor mai reflecta putin la proaspata ordonanta de urgenta".

"Ordonanta este necesara pentru ca noii manageri sa fie in stare sa duca programul de guvernare si sa aplice politica Guvernului. Noi urmarim prin generalizarea criteriilor de performanta sa putem sa inlocuim un om atunci cand nu face fata cu ritmul solicitat de catre ministru", a explicat Emil Boc, citat de Mediafax.

El a adaugat ca Guvernul este interesat de performanta manageriala si respectarea indicatorilor de performanta in conditii de criza. "Pe noi ne intereseaza performanta manageriala, respectarea indicatorilor de performanta, mai ales in conditii dificile de criza, cand trebuie sa avem o cooperare foarte buna intre centru si serviciile deconcentrate ale ministerelor".