"Poate ca partidele aflate la guvernare vor mai reflecta putin la proaspata ordonanta de urgenta" ce prevede demiterea directorilor serviciilor deconcentrate - institutiile locale aflate in subordinea ministerelor si a prefecturilor - declaratia a fost facuta sambata, la Congresul UDMR de la Cluj, de presedintele Traian Basescu, anunta Mediafax.

"Am speranta ca pana la sfarsitul anului, angajamentele actualului Guvern cu privire la descentralizare, la cresterea nivelului de autonomie al administratiilor locale se vor materializa in actiune, si nu in declaratii. De altfel, pentru ca veni vorba de structuri descentralizate in teritoriu, poate ca cele doua partide aflate la guvernare si prezente aici prin reprezentanti la varf vor mai reflecta putin asupra proaspetei ordonante cu privire la unitatile descentralizate", a afirmat seful statului, starnind aplauzele celor prezenti in sala Congresului UDMR.

Traian Basescu a insistat, insa, asupra necesitatii urgente a descentralizarii: "Trebuie sa avem curajul sa spunem ca statul roman nu este inca un stat modern". Seful statului a adaugat ca spera ca Executivul sa atinga dezideratul "minim" al transferarii scolilor catre autoritatile locale.

Citeste si: Sute de directori de institutii deconcentrate au primit decizii de eliberare din functie. In total, sunt vizati 15.000. PNL va sesiza Avocatul Poporului, CE si PE.