Liderul social-democrat Mircea Geoana considera ca Traian Basescu "nu intelege sa isi respecte obligatiile constitutionale" si il acuza pe seful statului ca s-ar fi "implicat in dosare aflate pe rolul instantelor".

"Este anormal ca intr-un moment atat de dificil pentru Romania sa continue acelasi circ mediatic si sa arunce cu acuze in toate partile pentru a-si acoperi propriile vulnerabilitati", este de parere liderul PSD si candidatul acestei formatiuni la presedintia Romaniei.

"Faptul ca dupa 4 ani, Traian Basescu revine la aceleasi teme din 2004 dovedeste ca nu a facut nimic", a adaugat Mircea Geoana, facand referire la afirmatiile sefului statului, potrivit caruia "Adrian Nastase a fost turnat de colegii sai".

"Dosarul lui Nastase a plecat de la turnatoriile propriilor sai colegi de partid. A fost turnat de Sechelariu, de fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii, de contabila de la firma lui Sechelariu", a afirmat luni seful statului, adaugand ca "S-a mers prea departe cand s-a spus ca Basescu aranjeaza dosare. Nu mai pot tolera ca un om turnat de propriul partid sa arunce vina pe mine".