PD-L si PSD cred ca principele Radu Duda va manca din voturile destinate lui Traian Basescu. PD-L acuza o colitie anti-Basescu care ar sta in spatele candidaturii independente a lui Radu Duda. Pe de alta parte, liberalul Bogdan Olteanu sustine ca Dinu Patriciu nu este strain de intentia principelui de a candida la presedintie. Olteanu sustine ca Dinu Patriciu si-a exprimat inca din 2004 intentia de a-l sustine pe principele Duda la alegerile prezidentiale.

Bogdan Olteanu, PNL: "Candidatura principelui Radu Duda nu este o surpriza pentru mine si spun asta pentru ca s-a discutat inca din 2004 particparea dansului la alegerile prezidentiale. Domnul Dinu Patriciu si-a exprimat inca de atunci intentia de a sustine candidatura la prezidentiale a principelui. De altfel, la congresul PNL de la sfarsitul lunii martie, Dinu Patriciu a comunicat liberalilor ca il va sustine pe Crin Antonescu doar pentru sefia partidului, nu si pentru alegerile prezidentiale. Daca domnul Patriciu isi va mentine dorinta de acum patru ani, probabil il va si sprijini pe reprezentantul Casei Regale la alegerile prezidentiale. Cred insa ca, daca o va face, liberalii vor avea cel mai mult de suferit pentru ca principele Radu Duda va lua din voturile PNL.

Ioan Timis, PNL: "Este o surpriza candidatura independenta a domnului Radu Duda, dar nu atat de surprinzatoare este ideea ca o parte a populatiei nu se va inghesui sa voteze si sa introduca monarhia la putere. Dincolo de acest aspect, aparitia unor candidati surpriza la alegerile prezidentiale e de natura sa largeasca si sa imbogateasca oferta politica. Cu cat sunt mai multi candidati, cu atat avem mai multe oferte si scade vertiginos electoratul lui Traian Basescu. De altfel, in opinia mea se pot mobiliza si se pot rupe din voturile nehotaratilor care, in Romania, sunt in proportie de 60%."

Titus Corlatean, PSD: "As spune ca este o candidatura interesanta, cu precedent chiar daca provine din Casa Regala. Sunt precedente legate de Bulgaria unde reprezentantul Casei Regale, Simeon al Bulgariei, a indeplinit o functie in Guvern. Este interesant pentru ca simbolistica Casei Regale a ramas importanta in Romania, in special in mediile intelectualilor de dreapta, a electoratului Partidului National Taranesc care a luptat impotriva comunismului. Cred ca va rupe din electoratul lui Traian Basescu, un electorat de dreapta, anti-comunist. Astfel de iepuri in campania electorala au nevoie de o campanie adevarata, cu resurse financiare. Nu cred totusi ca va pune probleme Partidului Social Democrat."

Florin Iordache, PSD: "Este o surpriza aceasta candidatura, insa cred ca monarhia nu mai are prea multi adepti in Romania. Cred ca printul Duda a fost aruncat pe piata pentru a-l incurca pe Traian Basescu.Vor mai aparea alti candidati, sunt convins de asta, si trebuie sa ne asteptam, in functie de alegerile europarlamentare, la mai multi candidati independenti, printre care si unul sustinut de PRM si PNG."

Sever Voinescu, PD-L: "Coalitia anti-Basescu cauta cu disperare sa arunce candidati pe piata pentru a-l opri pe Traian Basescu pentru a obtine un al doilea mandat.L-au aruncat pe printul Radu Duda pe campul de batalie electoral cu scopul de a-l duce pe Traian Basescu la un esec. Pentru mine este foarte clar ca aceasta surpriza este una menita sa ia din electoratul actualului presedinte Traian Basescu. Din punctul meu de vedere, coaltia anti-Basescu poate sa scoata cati mai multi independenti, din mediul de afaceri, din politic, oricum ar fi, Traian Basescu va obtine un al doilea mandat."

Daniel Buda, PD-L:"In primul rand, am fost surprins ca un reprezentant al Casei Regale care, prin definitie are un anumit statut, se angajeaza intr-o astfel de cursa electorala. In ceea ce il priveste pe domnul Duda este de remarcat faptul ca acesta a fost emisar atat al lui Adrian Nastase, cat si al lui Tariceanu. Candidatura acestuia nu este altceva decat o unealta a coalitiei PNL - PSD impotriva lui Traian Basescu. PSD si PNL si-au inceput cu sarg campania electorala. Trebuie remarcat apetitul substantial al acelor partide care au intrat deja in campanie in timp ce PD-L, premierul Emil Boc cat si presedintele Traian Basescu duc la randul lor, o campanie consistenta, insa impotriva crizei."