"Prima fiica, de pe podium, la urne", titreaza luni cotidianul Corriere della Sera. Ziarul italian comenteaza, referitor la candidatura fiicei lui Traian Basescu la alegerile europarlamentare, ca acest lucru "i-ar enerva pe oamenii fideli presedintelui Romaniei."

Corriere della Sera sustine ca intentia Elenei Basescu de a candida pentru un fotoliu de europarlamentar ar fi starnit o revolta in PDL, publicatia italiana amintind si scandalul creat de Alina Mungiu Pippidi, care a refuzat sa candideze pe aceeasi lista cu fiica sefului statului.

Corriere della Sera, citat de Mediafax, publica si opinia unui blogger, potrivit caruia "Romania nu are nevoie de o papusa Barbie pentru a apara interesele nationale".

  • Corriere della Serra: Fiica teribila a presedintelui vrea la Bruxelles

Cotidianul italian remarca faptul ca, in mai putin de o luna, fiica presedintelui Romaniei a strans dublul celor 100 de mii de semnaturi necesare pentru a candida la europarlamentare.

"Fiica teribila a presedintelui roman vrea la Bruxelles. Pentru cine considera ca nu este apta pentru subtilitatile politicii europene, acest fost model de 28 de ani, cu mult chef de distractie si fara a fi familiara cu gramatica, are in curriculum o diploma in Relatii Internationale, un stagiu la Parlamentul European si a muncit ca economist la o mare firma din Bucuresti", scrie Corriere della Sera, citat de Mediafax.

Agentia de stiri Associated Press a scris, recent, despre Elena Basescu ca "topaie pe podium, petrece in cluburi pana dimineata si mutileaza gramatica". Elena Basescu a afirmat, atunci, ca AP a defaimat imaginea ei si a prejudiciat-o pe cea a tatalui sau si a Romaniei.