Liberalii vor depune, saptamana viitoare, la Camera Deputatilor, o motiune simpla pe agricultura, a anuntat prim-vicepresedintele partidului, Ludovic Orban, potrivit Rador. In plus, liberalii critica si hotararile Guvernului privind introducerea impozitului forfetar, si supraimpozitarea veniturilor mai mari decat cele ale sefului statului.

Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, crede ca trebuie tras un semnal de alarma asupra situatiei grave din agricultura: "Situatia suprafetelor insamantate pe care s-au efectuat lucrari este cea mai proasta din ultimii zece ani de zile si tragem un semnal de alarma Guvernului ca exista riscul provocarii unei crize a alimentelor, ca urmare a incapacitatii Executivului de a asigura finantarea lucrarilor agricole. Aceasta criza a alimentelor poate duce la scumpirea alimentelor pe piata.

Ludovic Orban spune ca liberalii vor demara si o campanie publica impotriva introducerii impozitului forfetar pentru intreprinderile mici. De asemenea, PNL considera ca impozitarea veniturilor mai mari decat cele ale presedintelui reprezinta primul pas spre renuntarea la cota unica.