Europarlamentarul liberal Daniel Daianu a discutat online cu cititorii HotNews.ro. Temele intalnirii s-au referit la masurile pe care Guvernul Boc le-a luat pentru a contracara efectele crizei financiare, masurile pe care ar fi trebuit sa le ia si lipsa numelui lui Daianu pe listele cu candidatii PNL la europarlamentarele din acest an. Cele mai bune intrebari se vor regasi in emisiunea "Discutia de luni", realizata de HotNews.ro si RFI Romania si moderata de Dan Tapalaga.

  • Intalnirea s-a incheiat
  • Intrati in articol pentru a vedea raspunsurile invitatului
  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

Emisiunea "Discutia de luni" este difuzata in fiecare luni, de la ora 19.00, pe frecventele RFI Romania si pe HotNews.ro.

Cele mai recente masuri anti-criza luate de guvern

  • Firmele din Romania vor fi obligate sa plateasca noi impozite. Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta privind rectificarea bugetara, microintreprinderile vor trebui sa contribuie cu cel putin 1.625 lei pentru fiecare trimestru, prin impozitul forfetar care va fi introdus incepand cu 1 mai, potrivit proiectului de Ordonanta de Urgenta "cu privire la rectificare bugetara  pe anul 2009 si reglementarea unor masuri  financiar-fiscale" obtinut de HotNews.ro.
  • Angajatii la stat care au salariu mai mare decat presedintele, adica peste 8.000 de lei, ar putea plati un impozit de 90%. Acesta ar urma sa se aplice pe diferenta de venit ce depaseste salariul sefului statului. Banii obtinuti astfel vor ajunge intr-un fond de sprijin financiar pentru persoanele cu salarii mici, afectate de criza economico-financiara.