Traian Basescu nu a reusit sa castige "un centimetru in lupta impotriva coruptiei" in aproape cinci ani de mandat, coruptia a inflorit in Romania, iar presedintele insusi nu respecta legea, a acuzat, duminica, proaspatul lider al PNL, Crin Antonescu.

"In momentul in care a candidat si a castigat presedintia Romaniei, a angajat pentru mandatul domniei sale o campanie ferma de lupta impotriva coruptiei. A facut multa propaganda, a operat indirect o serie de arestari. Coruptia in Romania a inflorit. Observam ca presedintele nu numai ca n-a reusit prin intermediul institutiilor pe care le-a controlat - DNA, Parchet, Ministerul Justitiei in perioada de inceput, dar si dupa aceea - sa castige un centimetru in lupta impotriva coruptiei si constatam ca era si greu", a afirmat liderul liberal, citat de NewsIn.

  • Crin Antonescu: S-a ajuns la amenintari, putem vorbi despre clanul Basescu

Crin Antonescu a acuzat si o "solidarizare pentru ca societatea civila sa nu investigheze cazurile privind averea familiei Basescu": intr-un stat civilizat, spune Crin Antonescu, Administratia Prezidentiala ar fi raspuns prompt si ar fi explicat cum fiica presedintelui, Ioana Basescu, a obtinut suma pentru achizitionarea unei proprietati "pe teritoriul imperiului domnului Popoviciu" si ar fi dat raspunsuri clare in legatura cu legalitatea asocierilor fratelui presedintelui, Mircea Basescu, sustine politicianul liberal.

"In loc de aceste clarificari avem parte de forme de nervozitate, de agresivitate si chiar de amenintare din partea a ceea ce putem numi, din pacate, . Ma tem ca azi putem vorbi despre clanul Basescu, avem privelistea jalnica a unui partid, PDL, patronat si condus in realitate de Traian Basescu, care a adus, pentru prima data, la vedere in structura guvernamentala, interlopi, care nu au fost inca saltati, asa cum au fost Becali, Popoviciu. Ma refer in primul rand la Costel Iancu".

"S-a ajuns la amenintari. In momentul in care Mircea Basescu vorbeste de locul de veci al domnului Ciuvica, asta nu e o gluma, o anecdota, o butada, este o amenintare si este inacceptabil ca intr-o tara membra a UE, fratele presedintelui sa ameninte un jurnalist sau un om din societatea civila care se ocupa de astfel de investigatii", a incheiat Crin Antonescu.