Premierul Emil Boc a declarat, marti, ca a cerut ministrului de Externe, Cristian Diaconescu, rechemarea in tara a consulului Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, pentru depasirea atributiilor de serviciu. Tiberiu Dinu a fost convocat luni, la sediul Guvernului, pentru a oferi lamuriri cu privire la ancheta in curs de desfasurare de la DGIPI.

"Am decis sa-i solicit ministrului de Externe rechemarea de la post a consulului de la Milano pentru depasirea atributiilor de serviciu", a declarat Boc, in urma intalnirii avute cu membrii Clubului Roman de Presa (CRP).

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, declara, luni, ca nu se pune problema rechemarii, in sens diplomatic, a consulului general Tiberiu Dinu, al carui nume a fost implicat in scandalul DGIPI. Ministrul a oferit aceste explicatii dupa ce premierul Emil Boc i-a cerut sa il convoace luni, pentru o intalnire la Palatul Victoria, pe consulul Romaniei la Milano, pentru clarificarea situatiei cu privire la listingul telefonic invocat in cadrul anchetei aflate in curs de desfasurare la DGIPI.

Tot luni, Directia Generala Afaceri Consulare a MAE a primit de la DNA o instiintare in legatura cu citarea ca martor a consulului general la Milano, Tiberiu Dinu, unde acesta urma sa aiba "o discutie clarificatoare la conducerea Directiei Generale Afaceri Consulare" in legatura cu acest fapt, potrivit unui comunicat de presa al MAE.

Numele consulului Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, apare mentionat in dosarul legat de fostul sef de la DGIPI, Cornel Serban. Dosarul trimis in instanta de procurorii DNA contine interceptari telefonice din care rezulta ca fostul sef al serviciului secret din Ministerul de Interne, Corneliu Serban, ii spune consulului ca a oprit aparitia in presa a unui articol care-l viza pe ministrul sanatatii, Ion Bazac, cumnatul consulului.