Gheorghe Nichita, vicepresedinte PSD, si ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, au declarat vineri ca lansarea candidaturii lui Mircea Geoana la presedintia Romaniei trebuie anuntata cat mai curand si trebuie sarit peste proceduri si congres, relateaza agentia NewsIn.

Cu alte cuvinte, cei doi social-democrati doresc ca Mircea Geoana sa nu mai fie ales drept candidat pentru prezidentiale de catre membrii PSD intr-un congres, ci nominalizat direct de catre conducerea partidului.

Mircea Geoana se declara "surprins" de solicitarea celor doi.

"Dau un mesaj, din inima Moldovei, ca e nevoie sa lansam campania pentru prezidentiale, iar Mircea Geoana este candidatul nostru. Trebuie sa trecem peste proceduri", a declarat Gheorghe Nichita, citat de agentia NewsIn.

Si Sarbu considera ca trebuie depasita etapa procedurala. "Toate organizatiile PSD ne reproseaza ca am pierdut startul. Se stiu doi candidati, iar noi inca mai tergiversam oficializarea candidaturii lui Mircea Geoana", a declarat Sarbu.

In schimb, Mircea Geoana s-a declarat surprins de declaratiile colegiilor de partid si sustine ca trebuie respectata procedura statutara. "Nu vom scurtcircuita procedurile statutare si obligatorii, vom face un congres pentru a desemna candidatul nostru. Ce alegem acum va reprezenta un punct de echilibru sau de dezechilibru pentru multi ani de acum incolo".