Viorel Hrebenciuc si Marian Vanghelie au vrut neaparat ca PSD sa aiba Ministerul de Interne ca sa aiba controlul asupra DGIPI. Sa stim ce se intampla, asa spuneau, a declarat Miron Mitrea in emisiunea "Discutia de luni", realizata de HotNews.ro si RFI si moderata de Dan Tapalaga. In timpul intalnirii online ce a precedat inregistrarea emisiunii, senatorul PSD a afirmat ca a vrut ca PSD sa aleaga in primul rand Ministerul Finantelor, unde sa-l numeasca pe Mihai Tanasescu, dar Viorel Hrebenciuc s-a opus, "datorita faptului ca Mihai nu poate fi manipulat".

Emisiunea "Discutia de luni" se difuzeaza in fiecare luni, la ora 19:00, pe frecventele RFI Romania si pe HotNews.ro. Editia cu Miron Mitrea va fi difuzata pe 30 martie.

Declaratiile lui Miron Mitrea in Studioul HotNews.ro

  • Viorel Hrebenciuc si Marian Vanghelie au tinut neaparat sa ia Ministerul de Interne, Viorel vorbind mereu despre doi s'un sfert, despre DGIPI. Argumentul era nevoia PSD de a avea un serviciu de informatii, sa avem informatii, sa stim ce se intampla. Am spus atunci, spun si acum chiar daca ii supar: era vorba de un grup care voia sa controleze anumite dosare care se produc acolo. Ceea ce s-a intamplat intotdeauna in Romania. Totdeauna partidele si-au dorit sa controleze viata politica prin modul in care se manevreaza dosare. Va spune un om trimis in judecata pe astfel de jocuri de dosare. Chiar daca eu eram intr-o asemenea situatie, si ei nu erau”, a declarat Miron Mitrea pentru HotNews.ro-RFI.
  • Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, declarase in 4 februarie citat de Cotidianul ca PSD vrea sa ia internele in special pentru serviciul secret, fostul doi si'un sfert: “Teoria la care domnul Geoana a tinut foarte mult a fost ca-i trebuie neaparat un serviciu secret. Nu stiu ce cred ei ca e 962. Ce atatea discutii despre un serviciu care trebuie sa spuna unde sunt hotii si crima organizata. Nu se ocupa de politica, cel putin sub mine nu s-a ocupat. Garantez ca nici domnul Rus si nici domnul Saniuta n-au facut politie politica cu acest serviciu, ca as fi stiut”.
  • La randul sau, Marian Vanghelie a declarat pentru Realitatea FM in 10 februarie ca PSD a dorit  “un minister de forta pentru ca si cei de la PDL au minister de forta. Si PDL are un serviciu secret la ministerul apararii. E un lucru firesc”. Presa a speculat ca Marian Vanghelie a incercat sa-si impuna oamenii la Ministerul de Interne in functii de secretar de stat si la sefia DGIPI. Batalia pentru sefia serviciului secret din MI a schimbat pana acum doi ministri la interne, Gabriel Oprea si Liviu Dragnea, Dan Nica fiind ce-al de-al treilea ministru numit in doua luni.