"Probabil ca urmatoarea criza va fi cea alimentara, din cauza exploziei demografice. Romania trebuie sa se pregateasca pentru astfel de vremuri", a afirmat, miercuri, presedintele Traian Basescu, la o masa rotunda pe probleme de agricultura, potrivit NewsIn.

Seful statului si-a motivat prezenta la masa rotunda pe tema agriculturii sustinand ca agricultura si turismul sunt sectoare "sigure in evolutiile viitoare", in timp ce sectoarele care pot fi delocalizate nu sunt sigure pe termen lung.

  • Basescu: Productia Dacia se poate muta in Kazahstan, dar agricultura nu se va delocaliza niciodata

"Sunt unul dintre politicienii care sustin fara rezerve ca industriile care pot fi delocalizate nu sunt industrii sigure pe termen lung in Romania, dar agricultura, terenurile nu se pot delocaliza, cum nu se pot delocaliza nici muntii si Marea Neagra pentru turism, sunt doua sectoare de care trebuie sa tinem cont si care sunt sigure in evolutiile viitoare", a afirmat Traian Basescu.

Seful statului a adaugat ca si Dacia se va putea produce, "maine, poimaine" in Kazahstan, din cauza costurilor de productie, dar agricultura nu se va delocaliza niciodata.