Seful statului s-a aratat nemultumit de modul in care cameramanii s-au asezat in sala la Conferinta privind agricultura, el rugandu-i sa se mute astfel incat sa-i poata vedea pe participanti, iar la refuzul unora dintre acestia, a apreciat ca jurnalistii sunt mai rai in negocieri chiar si decat FMI, relateaza Mediafax.

Conferinta legata de situatia agriculturii din Romania a avut loc intr-o sala dintr-un hotel din Bucuresti, aceasta dovedindu-se neincapatoare pentru numarul mare de reprezentanti ai asociatiilor agricole, dar si pentru jurnalisti. Cameramanii prezenti au trebuit sa stea inghesuiti, pe tot parcursul evenimentului, de-a lungul unui culoar aflat in mijlocul salii, care despartea masa de prezidiu de sirul de scaune pe care stateau reprezentantii asociatiilor agricole prezenti la eveniment.

Seful statului s-a asezat, cand a sosit la eveniment, la masa de prezidiu si a constatat ca din cauza sirului de cameramani nu-i poate vedea pe participantii la conferinta. Presedintele a spus ca nu a venit sa vada cameramani, ci sa-i vada pe participantii la eveniment, moment in care o parte dintre reprezentantii asociatiilor agricole au inceput sa aplaude.

Basescu i-a rugat pe cameramani sa se mute in lateral, mentionand ca altfel nu poate vedea "sala". Unii dintre reprezentantii televiziunilor au declarat ca deja transmit in direct evenimentul si ca, din aceasta cauza, nu se pot muta. O jurnalista i-a spus sefului statului ca, daca nu se doreste prezenta presei in sala, jurnalistii nici nu ar fi trebuit sa fie chemati. Basescu a replicat razand, catre participantii la eveniment, ca in negocieri, jurnalistii sunt mai rai chiar si decat FMI.

Dat fiind faptul ca unii dintre cameramani s-au mutat in locul indicat de seful statului, astfel incat acesta sa-i poata vedea pe participanti, evenimentul a putut continua, insa dupa o pauza de 10 minute, cat le-a luat cameramanilor sa isi mute camerele.