Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat marti, intr-un interviu pentru Gandul, ca nu va candida la alegerile prezidentiale din acest an si il va sustine pe candidatul PNL, Crin Antonescu.

Primarul general spune ca va fi alaturi de Crin, ca o "replica morala" a gestului facut de acesta in vara lui 2008, atunci cand liberalul l-a sustinut in campania pentru Primaria Generala, impotriva tuturor politicienilor care luptau contra sa.

"Crin este o persoana apropiata sufletului meu, pentru ca in toata lupta pe care am dus-o cu partidele politice, in campanie, a venit langa mine, reusind, prin acest gest, sa-si supere inclusiv partidul din care face parte. Atunci cum sa nu ma bucur, si cum sa nu ma fi dus si in campanie sa-l sprijin cu toata deschiderea? Am spus-o pe fata ca mi-e prieten. Pentru ca nu e corupt, nu e derbedeu, e baiat destept si onest. Intr-un cuvant, un om de caracter", explica Oprescu, in interviul acordat cotidianului Gandul.

El nu exclude insa o candidatura pentru urmatoarele alegeri prezidentiale: "Nu stiu ce va fi peste cinci ani. In primul rand, imi doresc sa fiu sanatos. Acum vreau sa demonstrez tuturor ca promisiunile facute nu au fost desarte".

Ce exclude insa categoric Oprescu este revenirea in partidul din care a facut parte pana in 2008: "Nu ma mai intorc in PSD", a subliniat el.