"Nu inteleg de ce Fondul Monetar International a vrut sa guverneze Romania in locul domnului Boc. Intai ar trebui sa avem solutii credibile, si abia apoi sa dam fuga la Washington. Bugetul actual se indeparteaza de realitatea cu 8-10 miliarde de euro", a declarat, luni, fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian.

"In ultima vreme se discuta doar cum sa evitam criza, cum sa ii protejam pe contribuabilii romani de efectele crizei, dar nu se discuta despre modul in care Romania ar putea sa isi continue dezvoltarea economica si sa atraga investitori", a afirmat Vosganian, dupa o intalnire a reprezentantilor FMI cu cei ai PNL.

"Ceea ce ne promite Guvernul privind investitiile de la buget e blana ursului din padure. Bugetul e departe de realitate cu 8-10 miliarde de euro".

"Nu sustinem un set de masuri care sa prevada cresterea taxelor si impozitelor", a mai spus liberalul Varujan Vosganian, adaugand ca "Sistemul bancar e solid. Eventualitatea unui imprumut nu are in vedere lipsa de solvabilitate a bancilor."