Motiunea simpla pe tema educatiei depusa de PNL va fi dezbatuta in plen luni, incepand cu ora 20:00, potrivit deciziei Biroului Permanent al Camerei Deputatilor. In semn de protest, viceliderul PNL, Eugen Nicolaescu, a parasit sedinta, relateaza NewsIn.

Propunerea ii apartine Aurei Vasile, liderul grupului PSD, si a fost aprobata de ceilalti membri ai conducerii Camerei, cu exceptia reprezentantilor PNL si UDMR. Ca atare, dezbaterea motiunii Educatia sub cenzura Ecaterinei Andronescu - Istoria se repeta a fost programata dupa sedinta normala de plen si dupa sesiunea de interpelari.

"Eu am spus ca prin aceasta propunere se incearca trecerea in derizoriu a dezbaterii, nu se respecta munca acestor parlamentari si niciun fel de procedura parlamentara", a spus viceliderul grupului PNL Eugen Nicolaescu, care, in semn de protest fata de aceasta decizie, a parasit sedinta Biroului Permanent, alaturi de deputatul UDMR Marton Arpad.

PNL a depus marti motiunea simpla pe educatie, semnata de toti deputatii liberali, nemultumiti de deciziile ministrului Ecaterina Andronescu. Se solicita revocarea unor ordine semnate in ultima perioada de ministrul Educatiei, referitoare la eliminarea orelor de istorie pentru unele profile de studii liceale, dar si la reducerea orelor de sport si de limbi straine.

"Depunerea motiunii este o reactie la balbaielile ministrului Educatiei, la doua luni si jumatate de la preluarea mandatului", a declarat marti, de la tribuna Camerei, Alina Gorghiu. "Noi solicitam de la revocarea unor ordine ale doamnei ministru, referitoare la orele de istorie scoase din curricula obligatorie, la orele de educatie fizica si sport sau limba straina scoasa din trunchiul comun, pana la alte ordine, care tin tot de sistemul de Educatie.